Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 na koniec małe porównanie:) Ploter i Czuszka :) Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 teraz trochę niepsiejskich prowansalskich klimatów. małżonek zwiedzamy miejsce, gdzie odparowuje sie sól z morza 40 hektarowa solniczka:) Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 St Remy de Provence - szpital, w którym przebywał Van Gogh oraz jego pokój, znany z obrazu. taki miał Van Gogh widoczek Quote
Asiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 A wzięliście trochę soli "na pamiątkę"?:evil_lol: Pzdr. Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 pewnie, że tak, w kieszeni, na twarzy, włosach...:) małe Alpy patataj patataj flamingi Quote
Asiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Prawie jak pocztówka!:lol: http://i37.tinypic.com/f09g28.jpg Pzdr. Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 francuskie fiordy (najwyższy w europie) port w miasteczku Cassis Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 tam wszystko wygląda jak pocztówka :) kwitnące agawy. Agawa kwitnie jak ma ok 40 lat i po przekwitnieniu umiera. Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Prowansja to piękne i pachnące targi z mnóstwem lokalnych produktów. Melony z Cavallion stolicy melonów. Muszą miec 10 żebrowań. Są aż trzy sposoby, na sprawdzenie czy melon jest dojrzały. tam wszystko jest z czosnkiem :) kiełbasy- najcenniejsze z byka Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 pyyyyszne sery miły Pan :) konfitury (pyszna pomarańcza z lawendą albo brzoskwinia z tymiankiem) octy smakowe przyprawy Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 drzewka oliwne, jedno znalazło sie na moim balkonie za ok 100 lat bede mogła świętować zbiory.:) Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 mąż z dziećmi siostry poszli na pokaz monster truck byki z Camargue i flamingi z Camargue Quote
Asiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Nie wiedziałam o tym, że tak dzieje się z agawami... http://i38.tinypic.com/2repi07.jpg Zazdroszczę tych smaków i zapachów.... czosnek, kiełbasy, przyprawy, i inne takie.... Wspomnienia pocztówkowe! No i ta doniczka z zielenina na balkonie... czy to liśc laurowy? Pzdr. Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 u mnie na balkonie??? to oliwka. Kupiłam na targu. Przywiozłam też naręcze lawendy, która mi pięknie pachnie w kuchni. Quote
lafuma-82 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Zdjęcia takie cudne, że aż dech zapiera. To musiały być fantastyczne wakacje:ylsuper:. A ja póki co siedzę w tej brzydkiej Łodzi:placz: i tak aż do września Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 uu to mogłaś nas odwiedzić na zlocie w Strykowie - 15km od łodzi :) Quote
lafuma-82 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Powiem Ci, że nawet psychicznie nastawiłam się na ten wyjazd, jak Klaudia mi powiedziała, że się wybiera, a później jeszcze p. Didoch mi mówił, że też będzie, to już w ogóle, no ale w końcu to zlot węgrów a nie niemców, więc postanowiłam nie wchodzić rudym w paradę, tym bardziej ze Zahra na dłuższą metę potrafi być uciążliwa no i co gorsze, morduje i zjada materiały szkoleniowe (stąd ten tytuł " Zahra postrach gołębi"). Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 uu szkoda- przynajmniej towarzysko mogłaś nas odwiedzić :) nasz gołąbek też stracił życie i na szczęście tego nie widziałam :) Dostałas PW z zaproszeniem? Quote
lafuma-82 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Ploter napisał(a):uu szkoda- przynajmniej towarzysko mogłaś nas odwiedzić :) nasz gołąbek też stracił życie i na szczęście tego nie widziałam :) Dostałas PW z zaproszeniem? Tak, tak dostałam, dziękuję bardzo! Jesteś tam adminem? A co do tych Didochowych gołębi, to naprawdę smutny jest ich los:eviltong: Kiedyś Zahra podczas ćwiczeń pod okiem pana D. spruła z klatką, w której był gołąb, klateczka się otworzyła i ptaszek odleciał... Quote
Ploter Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 no biedne:) uff przynajmniej jeden wolność odzyskał :) no jestem współwłaścicielem i współautorem :) no i modem :) Quote
lafuma-82 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 A w ogóle to chyba mieliście pogodę fatalną, bo wiem od rodziców, że nad Łodzią, wtedy przeszły potężne burze A co do nowej strony to widać, że w fazie rozwoju jest ale zapowiada się bardzo ciekawie, stąd moja ocena :wybitnie obiecująca:eviltong: Quote
Recommended Posts