Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Noc przetrwana. Misiek wyspany i w dużo lepszym humorze.
Cięcie na brzuchu jest bardzo duże :roll:, kurcze, że też wcześniej nie obejrzałam go dokładnie...
Ten ropień rozwijał się prawdopodobnie 2,3 dni, a taki wielgachny się rozrósł...masakra jakaś...

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249977-Roznosci-kilka-dla-kocinka-Misia-zapraszam-serduchem-od-5-01-12-01-godz-22-00?p=21726285#post21726285[/URL] [IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/k/kerstcadeaus/kerst100.gif[/IMG]:bye: :bye: :santagri: Joasiu sciskam za Misiunia ogromnie i zapraszam na bazarus

Posted

[quote name='szafra']Wpadam na wątek a tu takie ropne wieści :shake:.
Dobrze, że już po zabiegu, oby się zagoiło szybko i nie paprało !!![/QUOTE]
Całe szczęście, nie papra się i dobrze się goi. Misio dostaje doustnie antybiotyk do dzioba. We wtorek jedziemy do lekarza na kontrolę. Przy okazji do lekarza zgarnę też Luśkę /to ta z mojej sygnatury/.
Kurcze, gdyby nie Kret nie byłoby tego ropnia...
Do wypadku doszło prawdopodobnie 31 grudnia. Niby zwierzaki były bardzo spokojne podczas puszczania petard /bo wystrzały słychać było od rana/, ale to wtedy właśnie Kret poturbował Miśka...Na Luśkę też się rzucił, ale jej nic nie jest, całe szczęście...
Obejrzałam zwierzaki po tych napadach i nic nie zauważyłam.
Prawdopodobnie zakuł Misia pazurem...
Kret ma przepisany lek przeciw depresyjny - Fluoksetynę 20 mg.
Od wtorku zacznę podawać, powinien się po tym leku trochę wyluzować...mam nadzieję.

Posted

Misio ma obecnie 58,83 zł. Koszt usunięcia ropnia to i kastracji, to wyszło chyba 140 albo 150 zł. Paragon dr Wróblewski wystawi mi we wtorek. Zapłaciłam wczoraj 50 zł.
Ewcia zrobiła dla Misia bazarek, za co ogromnie dziękuję :iloveyou:.
Ja w tym tygodniu zacznę robić bazarek dla Misia i Lusi.

Posted

[quote name='joanka40']Misio ma obecnie 58,83 zł. Koszt usunięcia ropnia to i kastracji, to wyszło chyba 140 albo 150 zł. Paragon dr Wróblewski wystawi mi we wtorek. Zapłaciłam wczoraj 50 zł.
Ewcia zrobiła dla Misia bazarek, za co ogromnie dziękuję :iloveyou:.
Ja w tym tygodniu zacznę robić bazarek dla Misia i Lusi.[/QUOTE]

dorzucę oczywiście rzeczy na bazarek Misiowy ;) zdrowiej chłopaku kochany :)

Posted

[quote name='Martika@Aischa']dorzucę oczywiście rzeczy na bazarek Misiowy ;) zdrowiej chłopaku kochany :)[/QUOTE]
Dzięki Marticzko.
Byliśmy dziś z Misiem na wizycie kontrolnej.
Cięcia po kastracji goją się bardzo ładnie.
Natomiast brzucho trochę gorzej, bo Misio wylizuje sobie rankę.
Co prawda brzuch był bandażowany, albo Miś chodził w koszulce, ale już wiem co w tej mojej koszulce źle zrobiłam, że się nie trzymała i Misiek wylizywał sobie brzuchola.
Pani Doktor zapsikała ponownie cięcie srebrem, a ja się rzuciłam na kubraki, bo dzisiaj były do kupienia i kupiłam /stąd wiem co źle w nim zrobiłam, że się nie trzymał/.
Zdjęcia mam porobione, ale się nie przesyłają, bo mój telefon coś wariuje ostatnio.
Jest wyczyszczony, styki posprawdzane, a część funkcji nie działa. Ponoć coś zablokowałam i szukamy co...
Jak tylko telefon "ruszy" to zamieszczę zdjęcia.

Posted

Dodam jeszcze tyle, że Misio jest bardzo grzeczny i spokojny. Kreta trzymamy z daleka od biedaka. Kret od jutra zacznie brać Prozac, więc za kilka dni powinien się uspokoić.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Asieńko mam dla Ciebie ubranko dla Misia jak się nie przyda teraz to będzie na wszelki wypadek pod ręką ;) Anetka natychmiast uszyła :):):) Jak się spotkamy zaraz Ci podam :)[/QUOTE]
O rany, podziękuj Marticzko Pani Anetce. Pani Anetka jest niesamowita :lol:. Kubrak na pewno się przyda. Czeka nas jeszcze sterylka Lucindy.
Mam tylko nadzieję, że napady między kotami ustaną i, że Kret się wreszcie ogarnie...
Luśce jakoś się udało przeżyć te ataki bez szwanku...
Ja tak podejrzewam Kreta, ale Misio regularnie bawi się ze Skrzatem i Luśką, i równie dobrze któreś z nich mogło go drapnąć, albo ugryźć...już sama nie wiem...
Żal mi tylko Misia, bo on jest taki nieinwazyjny..., a akurat jemu się oberwało...:shake:.

Posted

Z bazarku Ewci Gonzales, od Obieżyświat75 wpłynęło na konto Misia 10 zł. Ogromnie dziękujemy.

[IMG]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT9QRg7e-d3KfUpe3dI7ltR-m-hTpFOpU91ZRQPP5mwLggfHI3fUw[/IMG]

Dziś w nocy zrobię porządne rozliczenie Misia, powklejam paragony, bo straszny bałagan mi się tam zrobił.

Posted

Oczywiście paragony nie wklejone, bałagan w poście drugim jest nadal...ale dziś już to ogarnę...
Misio ma się coraz lepiej. Co prawda kubrak działa na niego źle, ale jeszcze kilka dni wytrzymamy. Najchętniej Misiek uwala się na stole, koło kaloryfera i elektrycznego czajnika i tam sobie przesypia większość dnia.
Cięcie ładnie się goi, apetyt mógłby być lepszy...ogólnie jednak jest dobrze.

Posted

Misio ładnie zdrowieje, wszystko dobrze się goi. Kiciek powoli nabiera z powrotem apetytu i humoru.
Ewcia zrobiła bazarek dla Misia, więc dzięki Ewci, dobrze będzie.
[B]Ewcia, bardzo Ci dziękuję[/B] :loveu:.
Ja mam problem z telefonem, a konkretnie z aparatem fotograficznym w telefonie - po awarii, która miała miejsce parę dni temu, ten skubaniec przestał mi przesyłać zdjęcia. Ale rozpracujemy go w miarę szybko - coś musiałam zablokować :roll:.

Posted

Namierzyłam źródło smrodu w domu. Myślałam, że to kanalizacja nawala, bo pogoda taka ciepła i wilgoć duża, ale okazało się, że w łazience ktoś nasikał do miski, a ja się nie zorientowałam...miska stała w kącie i nie wpadłam na to, że aktualnie jest dla kogoś kuwetą...
I tym ktosiem na 100% jest Misiek.

Posted

:cool3:Sik lazienkowy tygrysi odlotowy to był Joasiu:buzi: sciskam całunie tygryskowo i przecudna sunienke Misie :buzi: Misiuniu Kotuniu niechaj się pięknie wygoi wszystko :iloveyou:

Posted

[quote name='ewa gonzales']:cool3:Sik lazienkowy tygrysi odlotowy to był Joasiu:buzi: sciskam całunie tygryskowo i przecudna sunienke Misie :buzi: Misiuniu Kotuniu niechaj się pięknie wygoi wszystko :iloveyou:[/QUOTE]
Ewcia, goi się pięknie.
Jak zrobimy porządek z telefonem, to wkleję zdjęcia.

Posted

Dziś na konto Misia wpłynęły pieniążki od Cioteczki Cytryny12345 w wysokości 20 zł /11 zł na Misia, plus 9 zł koszt przesyłki/.
Robię porządki rozliczeniowe w poście nr 2.
Aparat dalej nie przesyła mi zdjęć. Wszystkie paragony są u mnie do wglądu. A jak aparat zacznie współpracować, to wszystkie paragony powklejam.
Ogromnie dziękuję za kolejną wpłatę z bazarku Ewci, od Cytryny :loveu:.

[IMG]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlj-jablUGlPtiIQkncPzeJTszcdDqyqWrtn5tncm48gfmliuiBg[/IMG]

Posted

[IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc%20gify/love(1).gif[/IMG] Msiuniu zdrowenka wszelkiego Tobie i calunkiej cuudnej ferajnie [IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc%20gify/love(1).gif[/IMG] nas niestety .....kłopoty ..choroby :-(:-( ja już czasem wysiadam psychicznie :-( Joasiu za przesylenki zwróć mi proszę tylko 9 zl , za jedna i bedzie dobrze kokana

Posted

[quote name='ewa gonzales'][IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc gify/love(1).gif[/IMG] Msiuniu zdrowenka wszelkiego Tobie i calunkiej cuudnej ferajnie [IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc gify/love(1).gif[/IMG] nas niestety .....kłopoty ..choroby :-(:-( ja już czasem wysiadam psychicznie :-( Joasiu za przesylenki zwróć mi proszę tylko 9 zl , za jedna i bedzie dobrze kokana[/QUOTE]
Ewcia, mam Ci zwrócić 22 zł za przesyłki. Nie możesz ciągle dokładać i dokładać, a jeszcze bazarek zrobiłaś, na pocztę biegałaś, no sama wiesz.
Ewcia, dużo zdrówka Ci życzymy. Ściskam Cię mocno.