modliszka84 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Jestem Tola i mam około 4 lata. Mówią tu, że wyglądam jak jadgterier. Bardzo chciałabym znaleźć nowy domek, bo teraz mieszkam w tym okropnym miejscu - w schronisku dla takich jak ja - niechcianych, niekochanych. Jestem spokojną, grzeczną i łagodną sunią. Dobrze dogaduje się z koleżankami z boksu. Jestem naprawde niekłopotliwa, tylko czemu nikt mnie nie chce...? W schronisku mieszkam juz 5 miesięcy. Bardzo mi tu źle, bo nie mam swojego człowieka i nie mam się do kogo przytulić. No i zimno strasznie... A może właśnie Ty mnie pokochasz...? Przecież byłam grzeczna... Tola jest w typie jadgterriera i jak na teriera przystało jest bardzo żywiołowa, towarzyska, ale strasznie smutna w schronisku. Miałam juz 2 zainteresowanych jej adopcją, ale niestety pierwsza zrezygnowała a drugi pan bardzo by ją chciał, że żona się nie zgadza... Tola ma więc jakiegos pecha. Jutro będzie sterylizowana, bardzo bym chciała żeby szybko po zabiegu znalazła domek. O lepsze zdjęcia postaram sie w tym tygodniu. kontakt 0603 046 770 Quote
Aleksandra_B Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Och jej, moja ukochana rasa...( właściwie kocham podróbki jagdterrierów, bo taką sunię miałam i nie tak dawno straciłam) och jej :( Może jakoś pomóc w ogłoszeniach. Allegro może? Quote
modliszka84 Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Allegro ma, chyba ze masz Ola talent pisarski... ;) Bo to allegro takie kiepskie, nie umiem pisac wycisaczy łez :roll: Patrz jak pasuje - Tola i Ola :lol: A tak na serio - to innych ogloszen nie ma jeszcze, tylko allegro i alegratka. W sobote będa nowe fotki, moze wyciagne dziewczynke na krótka przechadzke. Dzisiaj dopatrzyłam sie w niej jeszcze kilku procent bulteriera - ma taka śmieszna mordke. Ale generalnie przewaza w niej jadgterier - naet ogonek ma tak amo skrócony. Quote
xxxx52 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Mialam kilka razy jagtterrier,takie sama jak ta panna.Prosze adoptowac tylko do rodziny bardzo sportowej,z ogrodkiem,bez malych zwierzatek,gdyz te pieski maja ogromny temperament,i bardzo wyksztalcony instynkt lowiecki, do ludzi wygodnych z malymi dziecmi,kotami i do bloku nie nadaja sie.Rozniosa cale miszkanie,beda nieszczesliwe.Najlepiej czulyby sie u mysliwego ,ktory nie poluje,albo u lesniczego,gdyz pies ten potrzebuje bardzo duzo ruchu.Mysle ,ze osoby sportowe ,uprawiajace sporty np.bieganie byly by zadowolone. Quote
modliszka84 Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 ok, dzięki za rady. Dopisze jeszcze to w allegro. Szczerze mówiac to nie wpadłam sama, ze to jadgterrier. Dopiero ktos zobaczył aukcje i napiał mi, ze to jadgterier. ;) Ten pan jeden zainteresowany, to byłby domek-marzenie dla niej - na wsi, ale bez zadnych zwierząt typu kuty itd, pies do towarzystwa buldog angielski, pan aktywny, duze podwórko...ależona sie nie chce zgodzic. tak wiec szukamy dalej...! Quote
xxxx52 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 jagdterrier nalezy do ruchliwych psow,i adopcje tego pieska sa zawsze trudne ze wzgledu na jego wymagania.moze by bylo dobrze sprawdzic ,jak zachowuje sie w stosunku do kotow?ale z wygladu przypomina mnie rasowego typowego jagt terriera. pieski maja od 33-40 cm,suczki 7,5 -8,5 kg. Wspaniale czuja sie w wodzie,uzdolnione sa do aportu,moga atakowac zwierzyne lesna,Powinny dostac sie do rak doswiadczonych ludzi i byc konsekwentnie wychowywane.Kochaja wolnosc i sa uparte w swoim postepowaniu tj.polowaniu . Tak jak wspomnilam wspaniale miejsce dla tego pieska to dom bez malych zwierzatek,lesniczy ,caly dzien na swiezym powietrzu. Poniewaz jest to suczka mam nadzieje ,ze jest kastrowana!!!!! Quote
modliszka84 Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 jutro będzie sterylizowana kurcze, tyle czasu juz ja mam na allegro i niestety większego zainteresowania nie było... Quote
Aleksandra_B Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 modliszko, może jak wyrwiesz ją na spacer to porobisz zdjęcia tak, żeby nie była za kratami? Mogę ją ogłosić na żółtych stronach tylko, że to warszawski-lokalny dodatek, ale można chyba spróbować? Nie takie odległości ludzie przebywali... Quote
modliszka84 Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Pewnie , że tak - mam juz troche psiaków w Wawie ;) postaram sie moze wcześniej o te zdjęcia, oby tylko upałów nie było... Quote
modliszka84 Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Tola prawie-jadgterirrierka sie przypomina! Quote
Karilka Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Modliszko - jagdterier:cool1:. Super sunia szuka domku!!! Quote
modliszka84 Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 [quote name='Karilka']Modliszko - jagdterier:cool1:. Super sunia szuka domku!!! czepiasz sie szczegółów :mad: :diabloti: Quote
Aleksandra_B Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Serce mi się ściska jak patrzę na jej mordulę.... ech.... Toleczka bardzo prosi o dobry, kochany dom Quote
Aleksandra_B Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Tolcia już po sterylce? Jaka ona jest wobec ludzi? Quote
modliszka84 Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 przepraszam, ale nie mam nowych zdjęć :shake: w sobote był taki skwar, że branie jakiegokolwiek psa w południe na spacer to nie był dobry pomysł. I miałam jeszcze do załatwienia podwózkę CZarusia... Tolcia do ludzi bardzo fajna. W boksie ogólnym z innymi suczkami - smutna. Do człowieka pędzi pierwsza i prosi o głaskanie. Przeniesieona do boksu "jedynki" - jakby diabełw nią wstapił. Obszczekiwała psy zza siatki, wariowała, skakała. Wesoła i przyjazna do ludzi. Gdy miała sprawdzany tatuaż ;) (tzn nie ma go oczywiście) to bez problemu dała sobie zajrzeć w uszy i pod nogi. Wywaliła sie zaraz brzuchem do góry :lol: Quote
Aleksandra_B Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Czyli pieszczocha :lol: Jest już po sterylizacji? Quote
modliszka84 Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 ojoj, nie odzywałam sie ...bo czasu nie było Tola juz po sterylce. Dzwoniłwczoraj pan zainteresowany jej adopcją. Dom z ogrodem pod Sieradzem, ma psa terierowatego, psy mieszkają w domu. Niby wszystko ok... tylko ze stracił miesiac temu suczke bo wyrwała sie i wpadła pod samochód... :roll: No i tak nie wiem co o tym myslec. Dzis mam do niego oddzwonic, bo on by mogł w sobote tu przyjechac do nas do schronu. No i jesli go nie wystraszy opłata adopcyjna 100 zł.... (w tym sterylka) Quote
Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Źle świadczy o nim to niedopilnowanie suni, zawsze dziwi mnie, jak można do tego dopuścić:-/ Skoro pies niezawsze reaguje na komendy, to się go nie spuszcza, a jak reaguje, to się uczy, że na jezdnię wchodzić pod żadnym pozorem nie wolno. Jak się wyrwała? Mały pies i się wyrwał? :shake: A sunia prześliczna. Taki dobek w ciele teriera :eviltong: Karilko - ja też nie mogłam wytrzymać :eviltong: :eviltong: :eviltong:, ale widzę, że Ty już poprawiłaś:D Quote
modliszka84 Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 Tola nadal w schronie. Pan u którego dom były idealny (siedlce) sie wiecej nie odezwał. A Pan spod Sieradza, który stracil suczke pod kołami samochodu tez wiecej nie zadzwonił...a moze to i dobrze w tym przypadku... :roll: Ale Tola pilnie szuka domku! Quote
modliszka84 Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 nowe fotki Toli w pełnej krasie ... PS. BArdzo prosimy kogos o ogłoszenia :oops: nowe allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=203485177 Quote
Aleksandra_B Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Śliczna Tola... W p[rzyszłym tygodniu wyślę ogłoszenie na żółte strony. Quote
Recommended Posts