Riven Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Co możecie o niej powiedzieć ? Jakie podejście ma do babików? Na co zwraca uwagę? jakie opisy daje? Czego nie lubi ? itp. Quote
sota36 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Wspaniala, mila, rzeczowa, konkretna, ciepla, pelna kultury osobistej! POLECAM! Quote
ania334 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 (edited) niż inni oceniacze psów. Edited December 20, 2013 by ania334 Quote
ania334 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 (edited) Taka sobie, ma tylko 2 grupy. Jak inni mają po 10 grup. Kultura wiele do życzenia, subiektywna, poza tym związki kynologiczne mało ją zapraszają. Na fb zaprasza na siłę wszystkich, jak popadnie, nie znając ich, narzuca się obcym hodowcom, to potem hodowcom jest niezręcznie. Nieetyczna. Oni jej słodzą a potem ona ich ocenia. No tak się nie robi.. Edited December 20, 2013 by ania334 Quote
sota36 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='ania334']Taka sobie, ma tylko 2 grupy. Jak inni mają po 10 grup. Kultura wiele do życzenia, subiektywna, poza tym związki kynologiczne mało ją zapraszają. Na fb zaprasza na siłę wszystkich, jak popadnie, nie znając ich, narzuca się obcym hodowcom, to potem hodowcom jest niezręcznie. Nieetyczna. Oni jej słodzą a potem ona ich ocenia. Żart.....[/QUOTE]...fakt...ZART..Twoj post! Aczkolwiek...NIESMACZNY, NIERZECZOWY i NIEOBIEKTYWNY! Quote
ania334 Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Oczywiście że to niesmaczne, bo nie wiadomo czy przyjmować zaproszenie jak się nie zna kobiety, czy przyjmować. Quote
equin Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Sędzia kynologiczny, który był przez kilka lat był zawieszony z powodu oszustw dla mnie jest niewiarygodny i niegodny by można go było brać pod uwagę i jechać na wystawę tam gdzie sędziuje. Quote
jacek380 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 (edited) Aneta Dopierała Edited February 11, 2014 by jacek380 Quote
cockermanka Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 Ktoś wystawiał i tej pani? Tyle lat wystawiam, ale jeszcze nie miałam natrafić na tę sędzinę. Szczególnie interesują mnie cockery angielskie..ale chętnie dowiem się czegokolwiek...ma nas sędziować na CACIBie w Łodzi... Quote
szalej Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Pani Aneta Dopierała sędziowała w Głogowie na Cacib'ie Labradory, uważam, że sędziowała uczcwie, podobały jej się raczej mocniejsze psy, stawka która wygrała była równa :) Od siebie mogę tylko dodać, że w mojej rasie zwracała uwage czy pies ma łupież :) Ale nie sądze, żeby brała to pod uwage przy lokatach ;) Quote
cockermanka Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Dzięki :) Mam nadzieję,że jeszcze ktoś napisze .. :) Quote
Riven Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 Nas sędziowała na klubowej. Bardzo miła Pani zarówno dla psa jak i właściciela. Daje dużo rad jeśli widzi że jest taka potrzeba. Dla mnie też sędziuje uczciwie i nie patrzy na 2 koniec ringówki. Quote
Martens Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Chyba przestanę kompletnie czytać opinie o sędziach w necie, bo jak ciągle będę trafiać na takie rzeczy, to w ogóle już nigdzie nie pojadę :evil_lol: Ktoś może napisać, jak wyglądają opisy od tej pani - w sensie, krótkie, długie, szczegółowe, czy raczej lakoniczne? Quote
Riven Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Mój baby dostał opis długi (nawet mi resztę dopowiedziała, bo miejsca nie starczyło) oraz bardzo konkretny. Dała mi bardzo dużo cennych rad. Jeszcze nie raz do niej pojadę. Quote
equin Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 [quote name='Martens']Chyba przestanę kompletnie czytać opinie o sędziach w necie, bo jak ciągle będę trafiać na takie rzeczy, to w ogóle już nigdzie nie pojadę :evil_lol: Ktoś może napisać, jak wyglądają opisy od tej pani - w sensie, krótkie, długie, szczegółowe, czy raczej lakoniczne? Sędzia wypisuje karty ocen psom, których nie były na wystawie (tak! tak! -były zgłoszone ale nie było ich na ringu ani nawet obok ringu) czy taki opis jest krótki, długi czy raczej lakoniczny? Uważam, że taki opis to oszustwo! Quote
szalej Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 " Bardzo ładnej proporcji, sucza w wyrazie, świetna głowa, bardzo dobra linia szyi, wystarczająco głęboka i szeroka klatka piersiowa, bardzo dobrze prezentuje się w ruchu i statyce" Taki opis dostaliśmy od tej sędziny w styczniu tego roku, miło wspominam tą wystawe, sędzina była konkretna i kulturalna, na ringu panowała przyjazna atmosfera. Quote
Martens Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 No nic, trochę po ptakach, bo już się zgłosiliśmy - za miesiąc wystawię tu pani własną opinię. Quote
cockermanka Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 (edited) No właśnie...już przepadło - zobaczymy jutro.... [B]ania334[/B],to że sędziuje dwie grupy a nie wsystkie to dla mnie akurat jest atut... [B]equin[/B], masz pewność że to nie sekretarz pomylił karty? Tak się czasem zdarza...dlatego trzeba sprawdzać,co się z ringu odbiera ;) Edited May 10, 2014 by cockermanka Quote
Rosiczka Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 [quote name='cockermanka'] [B]ania334[/B],to że sędziuje dwie grupy a nie wsystkie to dla mnie akurat jest atut... [/QUOTE] Fajnie by jeszcze było, jakby standardy rasy znała psów z tych dwóch grup. Quote
pupil111 Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 To ta ze sztucznymi rzęsami? Okropna.Ostatnio w Inowrocławiu wykluczyła psy z uwagi na właścicieli. Masa materiałów w Internecie. Zła opinia. Uwaga na nią. Sfrustowana bo nieszczęśliwa. Bezrobotna z długami. My się do niej nie wybieramy nigdy. Poza tym była wykluczona. Quote
pupil111 Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 To ta ze sztucznymi rzęsami? Okropna.Ostatnio w Inowrocławiu wykluczyła psy z uwagi na właścicieli. Masa materiałów w Internecie. Zła opinia. Uwaga na nią. Sfrustowana bo nieszczęśliwa. Bezrobotna z długami. My się do niej nie wybieramy nigdy. Quote
Terror Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Cóż... niestety ja mogę dorzucić coś o sędziowaniu tej pani. Równie dobrze mogła by patrzeć w adresy wystawców i wybierać sąsiadów. W bardzo zróżnicowanej stawce, gdize były psy przygotowane, piękne w ruchu etc.i były psy wyraźnie słabe, gdzie osoby które znają grupę, od razu wskazywały wyraźne róznice, wybrała psa bez przygotowania, źle chodzacego, tyle, że z Poznania. Tej pani już dziękujemy. Szkoda czasu. Quote
Recommended Posts