Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam informację od kuzynki, że do jej sąsiadki przybłąkała się maleńka suczka, podobna do sznaucerka. Suczka jest młodziutka, prawdopodobnie nie ma nawet roku. To żywe srebro, wszędzie jej pełno, bardzo trudno jej zrobić zdjęcie. Kocha wszystkich, inne psy, koty (mieszka z kotem), dzieci. To radosne, pełne energii dziecko. Dopiero uczy się manier, ale podobno jest bardzo pojętna.
Suczka pilnie szuka nowego domu, gdyż u tej dziewczyny nie może długo zostać. Chciała ja oddać do schroniska, ale obiecałam, że znajdę jej domek. Sunia nie ma wiele czasu. W łódzkim schronie nie ma szans (600 psów, nosówka, kaszel kenelowy itd). Ja jej jeszcze nie widziałam. Postaram się podjechać tam w najbliższym czasie. Boję się, że odda sunię pierwszej lepszej osobie i ślicznotka może trafić do rozmnażaczy.
Sunia przebywa w Łodzi.
A oto sunia.
Dzieci nazwały ją Buba.

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnio zaginęły młode suczki sznaucerki - KarOla trzymaj małą nie oddawaj chociaż trochę - poszukamy właścicieli, a jak nie to domku plissss. A w jakim mieście została znaleziona? Kojarzę dwie suczki młode zaginione. I sprawdźcie na brzuchu czy nie ma tatoo - w pachwinie - czasami schowane pod włoskami może być.

To wg mnie jest sznaucer miniatura czarno-srebrny. I to młody.

Ostanio Helga_ psiaki namawiała rodzninę na adopcję pieska sznupka mini z Elbląga ze schronu ale już go adoptowano. Dziewczyna ma jednego sznupka i chciałaby do towarzystwa drugiego. Zaraz do niej napiszę PW z linkiem do wątku.

Postarajcie sie o jakies dobre fotki.

A ja przeszukam internet o zaginięciach suczek sznupków mini.

Bozzze jaka ona słodka ...

Posted

Aniu dziękuję, że zajrzałaś. Sunia jest w Łodzi. Sunia nie jest u mnie i ja niestety nie mam możliwości jej przetrzymania, nawet na trochę. Sama mam w tej chwili 3 suczki. Kuzynka też jej wziąźć nie może, ponieważ jej suka i kot dostają szału na widok tej kruszynki. Ja także nie mam cyfrówki, ale postaram się gdzieś pozyczyć. Niestety będę tam mogła podjechać prawdopodobnie dopiero w weekend.
Wiem, że na zdjęciu mało widać, jest robione komórką i do tego suczka podobno cały czas biegała, trudno jej było zrobić zdjęcie.

A może ktoś może zaoferować chociaż tymczas kruszunce?

Posted

Będę wklejać ogłoszenia, które znalazłam. O ile kojarzę z innego forum do dzisiaj się nie odnalazła.

BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH CZYTAJĄCYCH O POMOC.DNIA 08.02.2007r W WAWRZE PRZY
ul.TRAKT LUBELSKI ZAGINĘŁA MŁODA 9 MIESIĘCZNA SUCZKA SZNAUCER
MINIATURKA,MAŚĆI CZARNEJ ZE SREBRNYMI ŁAPKAMI I MORDKĄ,SIERŚĆ DŁUGA NIE
ŚCIĘTA,NA SZYI CZERWONA OBROŻA Z CYRKONIAMI I ZAWIESZKA SERDUSZKO NA KTÓREJ
ZNAJDUJE SIĘ ADRES I NUMER TELEFONU WŁAŚCICIELI.WABI SIĘ NELA.PIESEK JEST
BARDZO UFNY,ŁASI SIĘ DO LUDZI.BARDZO,BARDZO PROSZĘ O KONTAKT JEŻELI KTOŚ COŚ
WIE.ZA INFORMACJE PRZYCZYNIĄCE SIĘ DO ZNALEZIENIA PIESKA,LUB ZNALEZIENIE
WYSOKA NAGRODA!!!
TEL.0-22 815-30-80, 0503-012-135.JESZCZE RAZ PROSZĘ O POMOC!W DOMU CZEKA NA
PIESKA MAŁY CHŁOPCZYK.

Posted

Kolejne

dnia 09/04/07 w okolicy Sękocina przy al.krakowskiej zaginęła suczka sznaucer miniaturka-szczeniak,masci pieprz i sól,miała czerwona obroże,uczciwego znalazce prosimy o kontakt,czekaja zrozpaczone dzieci

data publikacji: 16-04-2007
kontakt: 0 609480915

Posted

Łomatko :(:(:( Bidusia, a jaka ślicznotka.
Tak, podstawa to sprawdzenie czy ma może tatoo albo chipa (to by do weta trzeba podjechać) + ogłoszenia o zaginionych. Jest w Łodzi jakieś miejsce gdzie można wpisywać ogłoszenia o znalezionych/zagubionych psach? W schronisku można zostawić info że psiak znaleziony i podać kontakt.
Czy suczka jest tam bezpieczna? Jak długo może tam być?

Posted

enia napisał(a):
Karola czy sznaucia jest bezpieczna u tych ludzi??? nie wydadzą byle komu?
czy na gwałt tymczas potrzebny?

Właśnie o to chodzi, ze nie jest bezpieczna. Oni chcieli ja oddać do schroniska, albo po protu wypuścić:mad:. To jest samo centrum Łodzi. Sunia podobno utykała troszkę na jedną łapkę, nie wiem czy jej wcześniej nie potrącił samochód. Jeśli sunia spodoba się komukolwiek to po prostu ja oddadzą, :-( więc może trafić róźnie. Kuzynka wczoraj wieczorem do mnie zadzwoniła, bo wie, że pomagam psiakom i pytała czy nie znajdę małej domu. Prosiłam kuzynkę by przekazała koleżance, że ja sunię niedługo zabiorę, by jej nie oddawali. No, ale nie wiem czy posłuchają...

Ja naprawdę nie mam jej dokąd zabrać.

Posted

Kar0la napisał(a):
Właśnie o to chodzi, ze nie jest bezpieczna. Oni chcieli ja oddać do schroniska, albo po protu wypuścić:mad:. To jest samo centrum Łodzi. Sunia podobno utykała troszkę na jedną łapkę, nie wiem czy jej wcześniej nie potrącił samochód. Jeśli sunia spodoba się komukolwiek to po prostu ja oddadzą, :-( więc może trafić róźnie. Kuzynka wczoraj wieczorem do mnie zadzwoniła, bo wie, że pomagam psiakom i pytała czy nie znajdę małej domu. Prosiłam kuzynkę by przekazała koleżance, że ja sunię niedługo zabiorę, by jej nie oddawali. No, ale nie wiem czy posłuchają...

Już wszystko wiem, prawie razem pisałyśmy:lol:

Posted

Kolejne ogłoszenie - to Opoczno

2 MAJA WIECZOREM W OKOLICACH ULICY WYSZYŃSKIEGO ZAGINĄŁ PIES RASY SZNAUCER MINIATURA. UCZCIWEGO ZNALAZCĘ PROSZĘ O PILNY KONTAKT POD NUMEREM 664786024

--> Adres/tel: 664786024,

Posted

AnkaG jesteś niezastąpiona w wyszukiwaniu! Jak Ty to robisz?????
KarOla niech ta osoba lub Ty koniecznie sprawdzi wszystkie te ogłoszenia. Może akurat?

Posted

Ci ludzie raczej nigdzie nie zadzwonią. Jeśli już to ja to musze zrobić. Dwa pierwsze ogłoszenia nie są z Łodzi. To trzecie wygląda na Łódź, ale tam chyba szukają pieska. Problem w tym, że trudno mi wypytywać o psa skoro ja tej kruszynki nie widziałam na żywo. Na zdjęciu niestety mało widać, więc trudno mi podać jakieś szczegóły.
Podam informację o znalezieniu takiej suni na stronie schronu i Fundacji Niechciane i Zapomniane. Zadzwonię potem jeszzce raz do kuzynki i jeszcze wypytam o parę rzeczy. Teraz już muszę uciekać.

Posted

Wybrałam tylko te z okolic Łodzi - Dolny Ślask itp. odpuściłam.

Z tego co tak patrzę na sunię i z opisu jej zachowania to może być kilkumiesięczny szczeniak.

Napisałam PW do Helgi_psiaki.

PS Już mnie brzuch rozbolał z nerwów - ja mam 4 takie małe sznupki. Żebym nie mieszkała tak daleko to bym pewnie ją zabrała.