ew3lina Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 [IMG]http://imageshack.us/a/img24/9840/8n8n.jpg[/IMG] [COLOR=#800080][SIZE=3][B]Uwaga!!![/B] Kampinos/Leszno/Błonie/Warszawa! Szukamy psa![/SIZE][/COLOR] [SIZE=3]Odi zaginął 17.08.2013 (sobota) i do dnia dzisiejszego nie wrócił. Prosimy o pomoc w odnalezieniu Odiego![/SIZE] [SIZE=3]Kontakt całą dobę:[/SIZE] [COLOR=#800080][/COLOR][SIZE=3]Milena[COLOR=#800080][B] 698 627 140[/B][/COLOR] Monika [COLOR=#800080][B]500 294 676[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
ew3lina Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Proszę o udostępnianie! Może ktoś widział Odiego! W ogłoszeniu dopisałam więcej miejscowości, które znajdują się w pobliżu: [IMG]http://imageshack.us/a/img69/3796/awz6.jpg[/IMG] Quote
kasiaprodex Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 [quote name='ew3lina']Proszę o udostępnianie! Może ktoś widział Odiego! W ogłoszeniu dopisałam więcej miejscowości, które znajdują się w pobliżu: [IMG]http://imageshack.us/a/img69/3796/awz6.jpg[/IMG][/QUOTE] czy jest zachipowany? Z Błonia psy trafiaja do schroniska w Nowym Dworze Mazowieckim Kampinos chyba ma umowę niestety z Kutnem Podzwoń do gmin czy mieli jakieś zgłoszenia psów. Quote
ew3lina Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Odi nie jest zachipowany. Mieliśmy jedną wiadomość od Pana, który być może widział Odiego w Izabelinie. Kampinos-Izabelin około 30 km!! Czy to możliwe, że tak daleko uciekł? Ogłaszamy Odiego na: facebook.com, gumtree.pl, tablica.pl :) Quote
mtf zalesie Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 moze zdjecie ze slowem nagroda do regionalnej bezplatnej gazety ktora tez menele biora Quote
kasiaprodex Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Polecam dzwonienie do gmin z zapytaniem czy były jakieś odłowione psy. Polecam kontakt do osób które odławiaja z tamtych miejscowości psy. Tamte okolice to niestety Kutno. Z doświadczenia wiem iż mało osób zagląda na strony internetowe. Porozwieszajcie ogłoszenia na ruchliwych miejscach typu przystanki autobusowe, PKP Quote
ew3lina Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 Niestety nie mam możliwości porozwieszania ogłoszeń, ponieważ mieszkam w okolicach Olsztyna. Odi był adoptowany właśnie z przechowalni psów w Dobrym Mieście (okolice Olsztyna). Odi został znaleziony w śmietniku, trafił do przechowalni, a stąd do nowego domu. Pomagamy w poszukiwaniach, nie chcemy by Odi poraz kolejny został bezdomny :( Dzwonimy gdzie tylko się da, ale niestety nikt nie widział Odiego. Quote
kasiaprodex Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 [quote name='ew3lina']Niestety nie mam możliwości porozwieszania ogłoszeń, ponieważ mieszkam w okolicach Olsztyna. Odi był adoptowany właśnie z przechowalni psów w Dobrym Mieście (okolice Olsztyna). Odi został znaleziony w śmietniku, trafił do przechowalni, a stąd do nowego domu. Pomagamy w poszukiwaniach, nie chcemy by Odi poraz kolejny został bezdomny :( Dzwonimy gdzie tylko się da, ale niestety nikt nie widział Odiego.[/QUOTE] czy nie czipujecie psów w chwili wydania do adopcji Quote
Nutusia Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Jestem z okolic - można prosić o nr telefonu do właścicieli - czy oni go szukają? Pies spokojnie może pokonać kilkadziesiąt km - szczególnie, że on nie biegnie drogą, ale "na skróty". Wszędzie dookoła jest las - Puszcza Kampinoska. Czy on jest ufny do ludzi?... W Izabelinie jest lecznica, do której czasami trafiają odłowione psy. Podobnie jest w Lesznie. Leszno jeszcze nie tak dawno miało umowę z Kutnem :( Zaraz wyślę link dziewczynie, która jest wolontariuszką w schronisku w Nowym Dworze - gdyby tam trafił, od razu damy znać. Quote
Kejciu Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Widziałam to ogloszenie już na FB - przesłałam do schroniska - jakby trafił dam znac Quote
ew3lina Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 [quote name='kasiaprodex']czy nie czipujecie psów w chwili wydania do adopcji[/QUOTE] Nie czipujemy psów. Obowiązkiem gmin jest obligatoryjna sterylizacja i kastracja, a czipowanie nie jest obligatoryjne. Ponadto działając jako grupa nieformalna nie mamy możliwości finansowych :( Quote
ew3lina Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 [quote name='Nutusia']Jestem z okolic - można prosić o nr telefonu do właścicieli - czy oni go szukają? Pies spokojnie może pokonać kilkadziesiąt km - szczególnie, że on nie biegnie drogą, ale "na skróty". Wszędzie dookoła jest las - Puszcza Kampinoska. Czy on jest ufny do ludzi?... W Izabelinie jest lecznica, do której czasami trafiają odłowione psy. Podobnie jest w Lesznie. Leszno jeszcze nie tak dawno miało umowę z Kutnem :( Zaraz wyślę link dziewczynie, która jest wolontariuszką w schronisku w Nowym Dworze - gdyby tam trafił, od razu damy znać.[/QUOTE] Proszę kontaktować się z wolontariuszkami z Dobrego Miasta (Milena 698 627 140, Monika 500 294 676). Właścicielka Odiego napisała nam, że zrobiła wszystko co mogła, aby go znaleźć i więcej nic nie może zrobić :( Quote
kasiaprodex Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 (edited) [quote name='ew3lina']Nie czipujemy psów. Obowiązkiem gmin jest obligatoryjna sterylizacja i kastracja, a czipowanie nie jest obligatoryjne. Ponadto działając jako grupa nieformalna nie mamy możliwości finansowych :([/QUOTE] można zobowiązać nowych opiekunów do obowiązkowego zaczipowania. To naprawdę nie jest jakiś powalający koszt. Swoja drogą swoja gminę z koleżanką zmusiłyśmy do obowiązkowego chipowania psów które idą do adopcji. Naprawdę warto trochę powalczyć. Edited August 25, 2013 by kasiaprodex Quote
Recommended Posts