aneta_chihuahua Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 (edited) Chciałabym prosić o pomoc w znalezieniu dobrego domu rasowemu pieskowi chihuahua. Zależy mi żeby trafił do odpowiedniej i sprawdzonej rodziny. Piesek ma 8 lat, dwa lata temu odkupiliśmy go od hodowcy, gdzie był zaniedbywany i jak przypuszczamy "mocno eksploatowany". Chcieliśmy zapewnić mu spokojną starość, ale wynikła sytuacja, że wyprowadzamy się na stałe za granicę, zabieramy ze sobą dwa nasze psy i kota i to jest zdecydowanie maksymalna ilość zwierzaków jakie możemy tam zabrać. Piesek jest bardzo przyjacielski i do ludzi i do zwierząt, uwielbia głaskanie i przytulanie, nie jest ani hałaśliwy ani uciążliwy. Teraz mieszkamy w domu z ogrodem, i tam z resztą psiego i kociego towarzystwa spędza większość dnia. Nie wiem jak zachowywałby się w mieszkaniu w bloku, bo wydaje mi się, że nigdy w takowym nie mieszkał. Piesek jest bardzo mały, drobniutki, więc rodzina z malutkimi dziećmi raczej odpada, żeby dzieci przypadkowo mu krzywdy nie zrobiły, chociaż dzieci i głaskanie bardzo lubi i cierpliwie znosi "nadmierną" miłość moich siostrzenic. Myślę, że najlepszą opcją dla niego byłby dom z ogrodem, gdzie mógłby swobodnie biegać, chociaż tak naprawdę biegania dużo nie potrzebuje, ale jak już pisałam nie wiem jak odnalazłby się w mieszkaniu, w którym miałby spędzać cały dzień np. czekając na swojego pana. Nasz chihuahua wygląda dokładnie jak miniaturka liska i tak jest nazywany przez sąsiadów. Piesek jest bardzo towarzyski i zawsze uśmiechnięty i mimo małych gabarytów zawsze potrafi dopchać się do głaskania :smile: Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego domu naszej chihuahua. Oczywiście obowiązywać będzie umowa adopcyjna i wizyta przedadopcyjna. dziękuję i pozdrawiam Edited August 21, 2013 by aneta_chihuahua Quote
iwonamaj Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Zaglądam na wątek psiaczka... Jak on ma na imię? Quote
aneta_chihuahua Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 piesek nazywa się Gringo, często nazywany jest Liskiem, z racji ogromnego podobieństwa :) Quote
iwonamaj Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Powysyłaj zaproszenia na wątek... Im więcej osób,tym lepiej. Może wydarzenie na FB? Może na mikropsiaki go wrzucić? Ale poczekamy z tym na zdjęcia. Quote
kfiatek19833 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 uwazaj bo tu sa osoby ktore chca takiego malego psa dla dzieci wlasnie i twierdza ze dziecko male na pewno nic psu nie zrobi. Quote
aneta_chihuahua Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 kfiatek19833 napisał(a):uwazaj bo tu sa osoby ktore chca takiego malego psa dla dzieci wlasnie i twierdza ze dziecko male na pewno nic psu nie zrobi. Dzięki za ostrzeżenie, na pewno będę prosiła doświadczonych dogomaniaków o sprawdzenie ewentualnego domu. Quote
aneta_chihuahua Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 iwonamaj napisał(a):Powysyłaj zaproszenia na wątek... Im więcej osób,tym lepiej. Może wydarzenie na FB? Może na mikropsiaki go wrzucić? Ale poczekamy z tym na zdjęcia. Nie za bardzo rozumiem komu, jakie i w jaki sposób zaproszenia mam wysłać, raczej bywalcem forów, FB itp. nie jestem. A cóż to te mikropsiaki? :) Proszę o pomoc Quote
iwonamaj Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Zaproszenia na wątek Twojego pieska. Wydarzenie na FB mogę założyć i na Mikropsiaki wrzucę... Ile jest czasu na znalezienie domu? Quote
aneta_chihuahua Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 iwonamaj napisał(a):Zaproszenia na wątek Twojego pieska. Wydarzenie na FB mogę założyć i na Mikropsiaki wrzucę... Ile jest czasu na znalezienie domu? Bardzo proszę Cię o pomoc, bo niestety tak jak pisałam, nie za bardzo wiem co i jak. Wyjeżdzamy koniec października, mam nadzieję, że do tego czasu nasz Lisek znajdzie dobry domek. Quote
iwonamaj Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 (edited) Napisz w jakim mieście jest pieseczek i podaj jakiś nr telefonu do kontaktu. Jutro porozsyłam troche zaproszen na wątek... Czyli robić wydarzenie na FB? Edited August 21, 2013 by iwonamaj Quote
aneta_chihuahua Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 iwonamaj napisał(a):Napisz w jakim mieście jest pieseczek i podaj jakiś nr telefonu do kontaktu. Jutro porozsyłam troche zaproszen na wątek... Czyli robić wydarzenie na FB? Białystok, telefon 721007379. Robić co się da :) Dziękuję. Od jutra do niedzieli wyjeżdzamy za granicę, więc telefonu odbierać nie będziemy, od niedzieli jesteśmy do dyspozycji. Quote
iwonamaj Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Ok, jutro się rozejrzę dokładnie, co można zrobić, żeby od niedzieli ruszyć... Na pewno FB i jeszcze ogłoszenia na portalach i w grupach... Quote
iwonamaj Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Znalazłam bazarek ogłoszeniowy 30 ogłoszeń za 6 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/245889-Og%C5%82oszeniowy-dla-Majki-i-Kory-30-og%C5%82osze%C5%84-za-6z%C5%82-do-01-09-do-21-00 Quote
Aśka Belkowska Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Faktycznie lisek, w wersji wiewiórkowej. :lol: Quote
iwonamaj Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Dałam Gringo na mikro http://www.dogomania.pl/forum/threads/220703-Mikropsy-OKR%C4%98G-%C5%9AL%C4%84SKI/page14 Quote
Isiak Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Trafiłam tu z wątku mikropiesków. Przekochany malec, tyle, że on właśnie taki nakolankowo-blokowo-kanapowy z racji rozmiaru. Quote
b-b Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Też przyszłam z mikro:) Jest uroczy i pewnie szybko znajdzie domek:) Czy jest kastrowany? Bo żeby się znowu nie dostał w czyjeś złe ręce:roll: Quote
Baton Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 A ja tu przyszłam z "chi w potrzebie" :D Isiak napisał(a):Trafiłam tu z wątku mikropiesków. Przekochany malec, tyle, że on właśnie taki nakolankowo-blokowo-kanapowy z racji rozmiaru. Oj, nie przesadzamy z tym kanapowym - nie każdy mały pies nadaje się tylko do siedzenia na kolankach :D Ale ukryć się nie da, że maluch cudowny :loveu: Quote
monika131106 Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 słodziak.chętnie dam ds temu maluszkowi. proszę o info na [email protected] Quote
pikola Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Cudowny maluszek.Oby trafil we wlasciwe rece.. Quote
Poker Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 monika131106 napisał(a):słodziak.chętnie dam ds temu maluszkowi. proszę o info na [email protected] Napisz coś o sobie Quote
monika131106 Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 witam serdecznie. mam na imię monika i poszukuje małego pieska do adopcji. po śmierci naszej poprzedniej suni (12lat). jej odejście najbardziej przeżyła nasza 7letnia prawie córcia. nie chcemy dla niej zabawki. decyzja o adopcji psa lub suni jest przemyślana. Dżina-nasza poprzednia sunia (mieszanka z wilczurem) została uratowana przed schroniskiem. jej właścicielka (poprzednia) chciała oddać ją do schroniska... ja oczywiście wzięłam ją do domu,choć mama nie była zachwycona...trzeba było karmić małą strzykawką,co mała robiła niechętnie...bo za wcześnie zabrano ją od mamy... ale daliśmy radę ją uratować. zapewniłam suni nowy dom na lata.nic nie było w stanie nas rozdzielić,a takiej wierności nie widziałam... niestety przegrałyśmy walkę z nowotworem,mimo operacji nie udało się... sunia odeszłą od nas rok temu. mamy jeszcze sporo miłości do oferowania...szukam małego pieska,ponieważ mieszkam w 2pokojowym mieszkaniu+ kuchnia,łazienka i balkon (w bloku) z partnerem i córką. nie chcemy,by większy piesek się u nas męczył. nie wiem,co jeszcze mam napisać... pozdrawiam. Quote
iwonamaj Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 W jakim mieście mieszkasz? Jak długo piesek przebywałby sam w mieszkaniu? Właścicielka pieska jest za granicą, wraca w niedzielę... Quote
Recommended Posts