Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Materacyk Kofiego został zoperowany i nie wróci do swojego brutalnego właściciela. ;-)

Widzę wprawną kobiecą rękę. Czy operowała Mama hop!?? A może nie doceniam samej Julity... Jeśli tak to przepraszam  :rolleyes:

Posted

Widzę wprawną kobiecą rękę. Czy operowała Mama hop!?? A może nie doceniam samej Julity... Jeśli tak to przepraszam  :rolleyes:

Nie doceniasz sprytnego łapska Julity. ;-)

Dzisiaj przyjechał Nemo w towarzystwie Lidki, jej koleżanki i Dosi. Nemo jest duży i piękny - jak owczarek szorstkowłosy. ;-) Dosia jest śliczna i miła. Zrobiła duże postępy u Lidki i widać, że jest z nią mocno związana emocjonalnie. 

Nemo jest już po kąpieli. Nie było źle, ale musiałam wejść do brodzika i zagadywać.  :siara:  Chłopak jest rozmowny - chętnie odpowiada. ;-) Więcej info wkrótce. 

Posted

Dosia jest słodka. Bardzo lękliwa i tylko ja mogę jej założyć szelki i iść na spacer. Uwielbia być blisko mnie. Moje suki jej niestety nie kochają, ale już nie dochodzi do kłótni. Dziś pierwszy raz zostawiłam całą trójkę razem, bez izolacji na pokoje. Było OK. Teraz Dosia bezczelnie położyła się na posłaniu Lilki, ale Lilce to nie przeszkadza, bo leży sobie ze mną, a to dla Lilki najważniejsze. Najgorsze w tym wszystkim są spacery. Wyjście z 3 psami to koszmar!!! 

Dosia strasznie żebrze przy stole. Nie mam zwyczaju podkarmiania psów i ona też nie dostaje, ale uparcie się domaga. I jak tylko usłyszy, że lodówka jest otwierana, od razu leci z nadzieją, że coś dostanie. Nie wiem, skąd jej się to bierze. 

No i trzymam kciuki za Nemo. Mam nadzieję, że chłopak szybko się ogarnie, nauczy dobrych manier i nie będzie sprawiał kłopotu hop! i Jej mamie.

A i jeszcze chciałam Wam powiedzieć, ze u hop! jadłam ostatnio najpyszniejszą na świecie szarlotkę. Niebo w gębie :-)

Posted

No i trzymam kciuki za Nemo. Mam nadzieję, że chłopak szybko się ogarnie, nauczy dobrych manier i nie będzie sprawiał kłopotu hop! i Jej mamie.

Nemo jest bardzo mądry i grzeczny. W przyszłym tygodniu przygotuję pełny opis i zdjęcia do ogłoszeń. Na razie chłopaka obserwuję (z przyjemnością :loveu: ) i poddaję próbom wszelakim. ;-)

750352e2c7dd.jpg

0023bc9cb4dc.jpg

9dc24e91ca35.jpg

6fcf87b4cf71.jpg

Niektórzy pewnie zauważą podobieństwa do Niki i Pako. Pewnie stąd mój sentyment do Nemo. :smile:

• Upvote 1
Posted

Ale on wielki :smile: Chyba największy z całego stada. Zdjęcia cudowne. Dzięki 

On jest wielki. Większy od Loli. Przypuszczam, że waży około 35-37kg (w najbliższych dniach zważę go w lecznicy).

Posted

Nemo to 2-letni, piękny i reprezentacyjny pies wielkości owczarka niemieckiego. Ma 63cm wysokości w kłębie i waży około 38kg. Jest odrobaczony i wykastrowany. Ma komplet szczepień i chip. Nie załatwia się w domu, nie znaczy i nie niszczy. Potrafi zostawać sam i grzecznie czekać na powrót opiekuna. Jest przyjaźnie nastawiony do większości psiaków w domu. Kontakty z obcymi psami na spacerach wyglądają różnie (wiele zależy od zachowania innego psa w stosunku do Nemo). Nemo jest łagodny, przyjacielski, miły, towarzyski, otwarty i radosny. Szybko się uczy. Jest mądry i posłuszny. Puszczony luzem przychodzi na zawołanie i wykonuje niektóre komendy. Lubi spacery. Nie boi się ruchu ulicznego. Jest silny, energiczny i ciągnie na smyczy. Nemo będzie niezastąpionym i wspaniałym przyjacielem. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 517 206 208, e-mail: [email protected]

bc936d1e40c2.jpg

2c65ceb5d9e1.jpg

06255f5acc61.jpg

Więcej zdjęć tu: KLIKNIJ

Posted

Nemo jest wyjątkowy. Właśnie do takich dużych psów byłam przyzwyczajona w dzieciństwie.

Ma bardzo mądre spojrzenie. Wręcz hipnotyzujące.... Hipnotyzuje ze zdjęcia, a na żywo pewnie jest jeszcze bardziej przyciągający....

Świetny nabytek. Pewnie długo miejsca nie zagrzeje. 

Julita! Ciesz się nim póki możesz :-)

Posted

Nemo jest wyjątkowy. Właśnie do takich dużych psów byłam przyzwyczajona w dzieciństwie.

Ma bardzo mądre spojrzenie. Wręcz hipnotyzujące.... Hipnotyzuje ze zdjęcia, a na żywo pewnie jest jeszcze bardziej przyciągający....

Świetny nabytek. Pewnie długo miejsca nie zagrzeje. 

Julita! Ciesz się nim póki możesz :smile:

Zobaczymy jak będzie z domem. W Zielonym hotelu siedział długo (rok?). Jest świetny, ale na spacerach poza posesją ciągnie jak wół i kłóci się z burkami. ;-) Trudno nad nim zapanować. Myślałam, że jest średnim psem, a on jest wieeelki.  ;-)

Posted

Dosia od wczoraj w nowym domu. Fajnie trafiła. Małe mieszkanko w centrum Warszawy, ale mili ludzie lat ok. 44. Piszą smsy, przesyłają zdjęcia. Za dwa tygodnie poczuję ulgę, a za pół roku pewnie dopiero zacznę się cieszyć. O Esię miałam jeden telefon. Sympatyczna pani, ale poprzedni piesek zginął pod kołami samochodu i znaleźli go po dwóch dniach. Nie komentuję, bo i po co. Esia dalej szuka domu. Podobnie jak Nemo i Kofiś. Dzięki hop! za piękne zdjęcia.

Posted

Dosia od wczoraj w nowym domu. Fajnie trafiła. Małe mieszkanko w centrum Warszawy, ale mili ludzie lat ok. 44. Piszą smsy, przesyłają zdjęcia. Za dwa tygodnie poczuję ulgę, a za pół roku pewnie dopiero zacznę się cieszyć. O Esię miałam jeden telefon. Sympatyczna pani, ale poprzedni piesek zginął pod kołami samochodu i znaleźli go po dwóch dniach. Nie komentuję, bo i po co. Esia dalej szuka domu. Podobnie jak Nemo i Kofiś. Dzięki hop! za piękne zdjęcia.

Trzymam kciuki za Dosię. Po ostatniej akcji z DS nie potrafię się cieszyć.

Kiedyś z krakowskiego DP był duży odzew, ale wszystko się zmieniło i teraz jest bardzo kiepsko. Próbować trzeba. Nie zdążyłam wycofać ogłoszenia i w dzisiejszym DP jest Dosia - http://www.dziennikpolski24.pl/pogodzinach/przygarnijzwierzaka/. Gdyby ktoś sensowny zadzwonił, można polecić Esię.

Esię, Nemo i Kofiego mogę ogłaszać na FB i na olx (wyróżnienia na życzenie).

Posted

Lida, cieszę się i mocno trzymam kciuki za Dosię :thumbs:. Byłoby super, gdyby to był TEN domek  Dosi :thumbs:.

Hop  zdjęcia piękne, a Nemo cudny  :).

Posted

Hop  zdjęcia piękne, a Nemo cudny   :).

Nemo cudny i mądry. W domu i w ogródku idealny. Tylko na spacerach poza posesją bardzo ciągnie na smyczy i żywiołowo reaguje na psy. 

Posted

Pan od Dosi codziennie wysyła mi smsy z opisem, co u niej. Zaprosił do swojego domu kolegę weterynarza, żeby obejrzał Dosię. Weterynarz dał malutkiej 10 punktów na 10. Dosia skradła serce panu wet. Lizała go po rękach. 

Julita, poproszę ogłoszenia wyróżnione. Wielkie dzięki

Posted

Nemo cudny i mądry. W domu i w ogródku idealny. Tylko na spacerach poza posesją bardzo ciągnie na smyczy i żywiołowo reaguje na psy. 

Jak się ma geny teriera,to taki ich urok...ale jest niesamowity.

Posted

Jak się ma geny teriera,to taki ich urok...ale jest niesamowity.

Coś w tym jest. Wszelkie terierowate zwykle tak się zachowują. Nemo to mix pod znakiem zapytania - trochę w nim owczarka, trochę teriera... ;-)

Posted

Mam Foresto dla Nemo i kropelki dla Esi. Jutro wyślę

Fajnie.

Pan od Dosi codziennie wysyła mi smsy z opisem, co u niej. Zaprosił do swojego domu kolegę weterynarza, żeby obejrzał Dosię. Weterynarz dał malutkiej 10 punktów na 10. Dosia skradła serce panu wet. Lizała go po rękach. 

Julita, poproszę ogłoszenia wyróżnione. Wielkie dzięki

To wspaniale, że pan zdaje relacje z własnej inicjatywy i że ma kolegę weterynarza.

Wyróżniłam. 

http://olx.pl/oferta/malutka-suczka-esia-prosi-o-dom-CID103-ID76ZL7.html#b9cf19e284;promoted

http://olx.pl/oferta/mlody-duzy-piekny-i-reprezentacyjny-pies-do-adopcji-CID103-ID7GhVT.html#b9cf19e284;promoted

http://olx.pl/oferta/9-letni-kofi-czeka-na-dom-CID103-ID7HdAf.html#b9cf19e284;promoted

Posted

hop! pieniążki za aniprazol wyślę z tymi za hotelowanie

Anprazol kupiłam za "Loczkowe-skarbonkowe". Także nic dodatkowo nie przelewaj.