Loczka Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Materacyk Kofiego został zoperowany i nie wróci do swojego brutalnego właściciela. ;-) Widzę wprawną kobiecą rękę. Czy operowała Mama hop!?? A może nie doceniam samej Julity... Jeśli tak to przepraszam :rolleyes: Quote
hop! Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Widzę wprawną kobiecą rękę. Czy operowała Mama hop!?? A może nie doceniam samej Julity... Jeśli tak to przepraszam :rolleyes: Nie doceniasz sprytnego łapska Julity. ;-) Dzisiaj przyjechał Nemo w towarzystwie Lidki, jej koleżanki i Dosi. Nemo jest duży i piękny - jak owczarek szorstkowłosy. ;-) Dosia jest śliczna i miła. Zrobiła duże postępy u Lidki i widać, że jest z nią mocno związana emocjonalnie. Nemo jest już po kąpieli. Nie było źle, ale musiałam wejść do brodzika i zagadywać. :siara: Chłopak jest rozmowny - chętnie odpowiada. ;-) Więcej info wkrótce. Quote
Lida Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Dosia jest słodka. Bardzo lękliwa i tylko ja mogę jej założyć szelki i iść na spacer. Uwielbia być blisko mnie. Moje suki jej niestety nie kochają, ale już nie dochodzi do kłótni. Dziś pierwszy raz zostawiłam całą trójkę razem, bez izolacji na pokoje. Było OK. Teraz Dosia bezczelnie położyła się na posłaniu Lilki, ale Lilce to nie przeszkadza, bo leży sobie ze mną, a to dla Lilki najważniejsze. Najgorsze w tym wszystkim są spacery. Wyjście z 3 psami to koszmar!!! Dosia strasznie żebrze przy stole. Nie mam zwyczaju podkarmiania psów i ona też nie dostaje, ale uparcie się domaga. I jak tylko usłyszy, że lodówka jest otwierana, od razu leci z nadzieją, że coś dostanie. Nie wiem, skąd jej się to bierze. No i trzymam kciuki za Nemo. Mam nadzieję, że chłopak szybko się ogarnie, nauczy dobrych manier i nie będzie sprawiał kłopotu hop! i Jej mamie. A i jeszcze chciałam Wam powiedzieć, ze u hop! jadłam ostatnio najpyszniejszą na świecie szarlotkę. Niebo w gębie :-) Quote
hop! Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 No i trzymam kciuki za Nemo. Mam nadzieję, że chłopak szybko się ogarnie, nauczy dobrych manier i nie będzie sprawiał kłopotu hop! i Jej mamie. Nemo jest bardzo mądry i grzeczny. W przyszłym tygodniu przygotuję pełny opis i zdjęcia do ogłoszeń. Na razie chłopaka obserwuję (z przyjemnością :loveu: ) i poddaję próbom wszelakim. ;-) Niektórzy pewnie zauważą podobieństwa do Niki i Pako. Pewnie stąd mój sentyment do Nemo. :smile: 1 Quote
Lida Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Ale on wielki :-) Chyba największy z całego stada. Zdjęcia cudowne. Dzięki Quote
hop! Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Ale on wielki :smile: Chyba największy z całego stada. Zdjęcia cudowne. Dzięki On jest wielki. Większy od Loli. Przypuszczam, że waży około 35-37kg (w najbliższych dniach zważę go w lecznicy). Quote
hop! Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Nemo to 2-letni, piękny i reprezentacyjny pies wielkości owczarka niemieckiego. Ma 63cm wysokości w kłębie i waży około 38kg. Jest odrobaczony i wykastrowany. Ma komplet szczepień i chip. Nie załatwia się w domu, nie znaczy i nie niszczy. Potrafi zostawać sam i grzecznie czekać na powrót opiekuna. Jest przyjaźnie nastawiony do większości psiaków w domu. Kontakty z obcymi psami na spacerach wyglądają różnie (wiele zależy od zachowania innego psa w stosunku do Nemo). Nemo jest łagodny, przyjacielski, miły, towarzyski, otwarty i radosny. Szybko się uczy. Jest mądry i posłuszny. Puszczony luzem przychodzi na zawołanie i wykonuje niektóre komendy. Lubi spacery. Nie boi się ruchu ulicznego. Jest silny, energiczny i ciągnie na smyczy. Nemo będzie niezastąpionym i wspaniałym przyjacielem. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 517 206 208, e-mail: [email protected] Więcej zdjęć tu: KLIKNIJ Quote
Loczka Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Nemo jest wyjątkowy. Właśnie do takich dużych psów byłam przyzwyczajona w dzieciństwie. Ma bardzo mądre spojrzenie. Wręcz hipnotyzujące.... Hipnotyzuje ze zdjęcia, a na żywo pewnie jest jeszcze bardziej przyciągający.... Świetny nabytek. Pewnie długo miejsca nie zagrzeje. Julita! Ciesz się nim póki możesz :-) Quote
hop! Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Nemo jest wyjątkowy. Właśnie do takich dużych psów byłam przyzwyczajona w dzieciństwie. Ma bardzo mądre spojrzenie. Wręcz hipnotyzujące.... Hipnotyzuje ze zdjęcia, a na żywo pewnie jest jeszcze bardziej przyciągający.... Świetny nabytek. Pewnie długo miejsca nie zagrzeje. Julita! Ciesz się nim póki możesz :smile: Zobaczymy jak będzie z domem. W Zielonym hotelu siedział długo (rok?). Jest świetny, ale na spacerach poza posesją ciągnie jak wół i kłóci się z burkami. ;-) Trudno nad nim zapanować. Myślałam, że jest średnim psem, a on jest wieeelki. ;-) Quote
hop! Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Dzisiaj w krakowskim Dzienniku Polskim ukazało się ogłoszenie Esi - http://www.dziennikpolski24.pl/pogodzinach/przygarnijzwierzaka/ Quote
Lida Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Dosia od wczoraj w nowym domu. Fajnie trafiła. Małe mieszkanko w centrum Warszawy, ale mili ludzie lat ok. 44. Piszą smsy, przesyłają zdjęcia. Za dwa tygodnie poczuję ulgę, a za pół roku pewnie dopiero zacznę się cieszyć. O Esię miałam jeden telefon. Sympatyczna pani, ale poprzedni piesek zginął pod kołami samochodu i znaleźli go po dwóch dniach. Nie komentuję, bo i po co. Esia dalej szuka domu. Podobnie jak Nemo i Kofiś. Dzięki hop! za piękne zdjęcia. Quote
hop! Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Dosia od wczoraj w nowym domu. Fajnie trafiła. Małe mieszkanko w centrum Warszawy, ale mili ludzie lat ok. 44. Piszą smsy, przesyłają zdjęcia. Za dwa tygodnie poczuję ulgę, a za pół roku pewnie dopiero zacznę się cieszyć. O Esię miałam jeden telefon. Sympatyczna pani, ale poprzedni piesek zginął pod kołami samochodu i znaleźli go po dwóch dniach. Nie komentuję, bo i po co. Esia dalej szuka domu. Podobnie jak Nemo i Kofiś. Dzięki hop! za piękne zdjęcia. Trzymam kciuki za Dosię. Po ostatniej akcji z DS nie potrafię się cieszyć. Kiedyś z krakowskiego DP był duży odzew, ale wszystko się zmieniło i teraz jest bardzo kiepsko. Próbować trzeba. Nie zdążyłam wycofać ogłoszenia i w dzisiejszym DP jest Dosia - http://www.dziennikpolski24.pl/pogodzinach/przygarnijzwierzaka/. Gdyby ktoś sensowny zadzwonił, można polecić Esię. Esię, Nemo i Kofiego mogę ogłaszać na FB i na olx (wyróżnienia na życzenie). Quote
hop! Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Kupiłam dzisiaj aniprazol dla Kory - http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcdc99f5e01e.jpg. Pieniążków w skarbonce hotelowej ubywa... Loczka już nie będzie mogła jej zasilać, więc będzie kiepsko. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Dosia od wczoraj w nowym domu. Fajnie trafiła. Małe mieszkanko w centrum Warszawy, ale mili ludzie lat ok. 44. Piszą smsy, przesyłają zdjęcia. Za dwa tygodnie poczuję ulgę, a za pół roku pewnie dopiero zacznę się cieszyć. O Esię miałam jeden telefon. Sympatyczna pani, ale poprzedni piesek zginął pod kołami samochodu i znaleźli go po dwóch dniach. Nie komentuję, bo i po co. Esia dalej szuka domu. Podobnie jak Nemo i Kofiś. Dzięki hop! za piękne zdjęcia. Lida, cieszę się i mocno trzymam kciuki za Dosię :thumbs:. Byłoby super, gdyby to był TEN domek Dosi :thumbs:. Hop zdjęcia piękne, a Nemo cudny :). Quote
hop! Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Hop zdjęcia piękne, a Nemo cudny :). Nemo cudny i mądry. W domu i w ogródku idealny. Tylko na spacerach poza posesją bardzo ciągnie na smyczy i żywiołowo reaguje na psy. Quote
Lida Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Mam Foresto dla Nemo i kropelki dla Esi. Jutro wyślę Quote
Lida Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Pan od Dosi codziennie wysyła mi smsy z opisem, co u niej. Zaprosił do swojego domu kolegę weterynarza, żeby obejrzał Dosię. Weterynarz dał malutkiej 10 punktów na 10. Dosia skradła serce panu wet. Lizała go po rękach. Julita, poproszę ogłoszenia wyróżnione. Wielkie dzięki Quote
rita60 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Nemo cudny i mądry. W domu i w ogródku idealny. Tylko na spacerach poza posesją bardzo ciągnie na smyczy i żywiołowo reaguje na psy. Jak się ma geny teriera,to taki ich urok...ale jest niesamowity. Quote
hop! Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Jak się ma geny teriera,to taki ich urok...ale jest niesamowity. Coś w tym jest. Wszelkie terierowate zwykle tak się zachowują. Nemo to mix pod znakiem zapytania - trochę w nim owczarka, trochę teriera... ;-) Quote
hop! Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Mam Foresto dla Nemo i kropelki dla Esi. Jutro wyślę Fajnie. Pan od Dosi codziennie wysyła mi smsy z opisem, co u niej. Zaprosił do swojego domu kolegę weterynarza, żeby obejrzał Dosię. Weterynarz dał malutkiej 10 punktów na 10. Dosia skradła serce panu wet. Lizała go po rękach. Julita, poproszę ogłoszenia wyróżnione. Wielkie dzięki To wspaniale, że pan zdaje relacje z własnej inicjatywy i że ma kolegę weterynarza. Wyróżniłam. http://olx.pl/oferta/malutka-suczka-esia-prosi-o-dom-CID103-ID76ZL7.html#b9cf19e284;promoted http://olx.pl/oferta/mlody-duzy-piekny-i-reprezentacyjny-pies-do-adopcji-CID103-ID7GhVT.html#b9cf19e284;promoted http://olx.pl/oferta/9-letni-kofi-czeka-na-dom-CID103-ID7HdAf.html#b9cf19e284;promoted Quote
Juldan Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 hop! pieniążki za aniprazol wyślę z tymi za hotelowanie Quote
hop! Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 hop! pieniążki za aniprazol wyślę z tymi za hotelowanie Anprazol kupiłam za "Loczkowe-skarbonkowe". Także nic dodatkowo nie przelewaj. Quote
hop! Posted November 6, 2014 Author Posted November 6, 2014 Mam Foresto dla Nemo i kropelki dla Esi. Jutro wyślę Dzisiaj dotarł list. Pieski już zabezpieczone. :smile: Quote
Loczka Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Julita! Na facebooku taka fajna wiadomość, a tutaj cisza? :klacz: Quote
Recommended Posts