Whisky1 Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Witam, chciałabym poznać wasze opinie i wiedze czym sie różnią te dwa seterki z tematu. Czytam, czytam i czytam opisy ras, charaktery i pełno opinii i nadal nie widze różnicy. Oczywiście prócz wielkości i koloru:) Jeśli ktoś posiada wiedze na te temat prosze o wskazówki:) Quote
czi_czi Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='Whisky1']Witam, chciałabym poznać wasze opinie i wiedze czym sie różnią te dwa seterki z tematu. Czytam, czytam i czytam opisy ras, charaktery i pełno opinii i nadal nie widze różnicy. Oczywiście prócz wielkości i koloru:) Jeśli ktoś posiada wiedze na te temat prosze o wskazówki:)[/QUOTE] szkoty [U]które znam[/U] mają mniej wylewny charakter w porównaniu do irlandów. Raczej zachowują dystans w stosunku do obcych ludzi, są nieufne i nie podlecą od razu do wyciągniętej dłoni wywracając się brzuchem do góry ;) potrafią pilnować terenu ale nie są to typowe psy do pilnowania podwórka. Irlany które znam to raczej psy pozytywnie nastawione do calego świata w tym tego słowa znaczeniu że wpuszczą każdego do domu, obslinią i pchają łeb do głaskania podczas gdy szkoty bez problemu potrafią zatrzymać nieznajomego na progu samym diabelskim spojrzeniem. Nie ma w nich agresji, po prostu jakaś taka elegancka chłodność która mija gdy ktoś wkradnie się w ich łaski co nie jest trudne :) ale ogólnie raczej ta sama korba, żywe srebro itd ;) Quote
a_niusia Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [url]http://legawce.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=1211[/url] Quote
a_niusia Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [url]http://legawce.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=58&p=451#p451[/url] Quote
Whisky1 Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 dzieki za podpowiedzi, na tym forum legawce jest dużo cennych informacji:) Quote
kropi124 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 (edited) Przepraszam!!!! Ja mam sąsiada co ma setera irlandzkiego :) Edited August 14, 2013 by kropi124 Quote
czi_czi Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='kropi124']Ja mam stera irlandzkiego i najbardziej to te mi się podobają.[/QUOTE] w innym temacie pisałaś co innego Quote
Whisky1 Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 [quote name='kropi124']Ja mam stera irlandzkiego i najbardziej to te mi się podobają.[/QUOTE] Napisz mi coś o swoim, czy pies/suka,jaki ma charakter? czu się słucha:razz: Quote
czi_czi Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='Whisky1']Napisz mi coś o swoim, czy pies/suka,jaki ma charakter? czu się słucha:razz:[/QUOTE] Ja znam dwa setery irlandzkie, świetne psy ;) oba bardzo żywiołowe, przyjazne w stosunku do ludzi i innych psów. Jeden z nich niestety ale zwiewa na spacerach, straty juz narobił porządne bo dorwał się do kurnika sąsiada i ogólnie raczej nie jest psem trzymajacym się blisko swojego własciciela ;) ale to kwestia wychowania- jego państwo dostali go w spadku po ojcu, ktory z racji choroby nie byl w stanie zapewnic psu odpowiedniego wychowania i szkolenia. Wzieli sie za niego i jest juz lepiej ;) Oba setery ktore znam trzymaja sie raczej dosc daleko na spacerach, lubia odbiegac nawet na kilkaset metrow ale ten jeden wraca zawsze na gwizdek Potrzebuja na prawde duzo ruchu i to koniecznie biegania luzem Quote
Whisky1 Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 (edited) [quote name='kropi124']pomyliłam się[/QUOTE ................................ Edited January 3, 2014 by Whisky1 Quote
Whisky1 Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 (edited) [quote name='czi_czi']Ja znam dwa setery irlandzkie, świetne psy ;) oba bardzo żywiołowe, przyjazne w stosunku do ludzi i innych psów. Jeden z nich niestety ale zwiewa na spacerach, straty juz narobił porządne bo dorwał się do kurnika sąsiada i ogólnie raczej nie jest psem trzymajacym się blisko swojego własciciela ;) ale to kwestia wychowania- jego państwo dostali go w spadku po ojcu, ktory z racji choroby nie byl w stanie zapewnic psu odpowiedniego wychowania i szkolenia. Wzieli sie za niego i jest juz lepiej ;) Oba setery ktore znam trzymaja sie raczej dosc daleko na spacerach, lubia odbiegac nawet na kilkaset metrow ale ten jeden wraca zawsze na gwizdek Potrzebuja na prawde duzo ruchu i to koniecznie biegania luzem[/QUOTE] ......................................................... Edited January 3, 2014 by Whisky1 Quote
kropi124 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='Whisky1']nie kumam???????????????????[/QUOTE] Chodziło mi o to ze mój sąsiad ma setera irlandzkiego, którego dobrze znam (psa) i dla tego te mi się bardziej podobają. Quote
Recommended Posts