Edziooo Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Witam. Pod koniec sierpnia/na przełomie września możliwe na 85%, że stanę się posiadaczką Yorka, ale to już pisałam na innym wątku. ;) W związku z tym tak sobie przeglądam na internecie różne ogłoszenia, szukam hodowli itd itp no i trafiłam na takie ogłoszenie: [URL]http://tablica.pl/oferta/sliczna-mala-yoreczka-ID32oXH.html#f06cfc0b6b[/URL] York za 800zł w Zkwp? Czy ta cena jest podejrzana czy to ja już jestem przewrażliwiona? ;> Quote
asiak_kasia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ogłoszenie jest z Czeladzi, pod jaki oddział ZK podlegają? Chorzów? Jeżeli tak to w wykazie hodowli "szafirowego wzgórza" nie ma. Trzeba pogrzebać dogłębniej. Natomiast, być może suczka jest niewystawowa, byc może hodowcy zależy na tym, żeby sunie szybciej sprzedać, a być może to młoda hodowla i na tyle wyceniła swoje szczeniaki. Najłatwiej zadzwonić do odpowiedniego oddziału i się upewnić, że hodowla nadal u nich jest i działa legalnie, bo ostatnio sporo "podpisujących" się pod ZK, ale wcale nie nalezących, :roll: Quote
FRODKA Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Na śląsku oddziałów ZK jest sporo ,trzeba się dowiedziec od sprzedawcy do jakiego oddziału należy i sprawdzić czy taka hodowla jest tam zarejestrowana. Quote
taks Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 [quote name='FRODKA']Na śląsku oddziałów ZK jest sporo ,trzeba się dowiedziec od sprzedawcy do jakiego oddziału należy i sprawdzić czy taka hodowla jest tam zarejestrowana.[/QUOTE] Nie tylko czy sama hodowla jest zarejestrowana ale i czy [U]ten[/U] miot został zgłoszony. Bywa niestety że i oficjalne hodowle ZKwP mnożą częściej niz to dozwolone i sprzedaja szczeniaki "po rodowodowych rodzicach" (tyle że te juz bez papierów) eksploatując suki bez umiaru Quote
FRODKA Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 [quote name='taks']Nie tylko czy sama hodowla jest zarejestrowana ale i czy [U]ten[/U] miot został zgłoszony. Bywa niestety że i oficjalne hodowle ZKwP mnożą częściej niz to dozwolone i sprzedaja szczeniaki "po rodowodowych rodzicach" (tyle że te juz bez papierów) eksploatując suki bez umiaru[/QUOTE] Ale wtedy raczej taka "hodowla" nie przyznaje się do przydomka sprzedając lewy miot ,ktoś doniesie do ZK i problem. Quote
mozarcik Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 To ogłoszenie już raz było usuwane przez moderatorów Tablicy, bo ta pani sprzedaje szczeniaki bez metryczek. Nie wiem, czy hodowla jest zarejestrowana, ale ten miot na pewno nie był zgłoszony. Quote
Recommended Posts