Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety mam złe wiadomości... Nero ma zespół przedsionkowy, w czwartek od razu Ewa pojechała z nim do lecznicy - dostaje sterydy, lek poprawiający funkcjonowanie ośrodkowego układu nerwowego i suplementy; skręt głowy lekko ustępuje, niestety Nero nie ma apetytu i praktycznie nie wychodzi z budy:-(

Posted

no właśnie, tak niedługo cieszył się wolnością i troskliwą opieką u Ewy:shake:
Na szczęście jest niewielka poprawa, Nero ma już lepszy apetyt, trochę sobie spaceruje po ogrodzie - za 10 dni kontrola w lecznicy

Posted

Ewa przeniosła Nerusia do większej budy na tarasie, żeby miał i wygodniej i był stale na oku; na początku Nero jeszcze wracał do starej na wybiegu teraz już się przyzwyczaił i polubił nowe lokum
Nero jest stale na lekach i jest znaczna poprawa - skręt głowy całkowicie ustąpił i wrócił dawny apetyt:lol: pełna miska od razu dodaje wigoru i Nero potrafi pogonić przypadkowych gapiów daleko od swojego terenu; chód jest jeszcze lekko chwiejny ale to przede wszystkim kwestia zmian zwyrodnieniowych - Neruś jest stale na kwasie hialuronowym, niestety kończy się ostatnie opakowanie i będziemy ogromnie wdzięczni za każdą pomoc finansową, bazarkową lub rzeczową - potrzebne są suplementy na stawy, wątrobę, dla seniorów
6.11. wpłynęło dla Nero 150zł od Anonimowego Anioła Stróża:angel: bardzo gorąco dziękujemy!:loveu::loveu:

Posted

[quote name='betka']Skleciłam bazarek dla Nerusia.
Perfum, farby do włosów, ozdoby świąteczne, EGIPSKIE obrazki dla ON-ka do 25 11 o 22

Beatko ogromne, OGROMNE podziękowania Kochana!!:loveu::loveu:

I zapraszamy na zakupy!:multi:

Nero jedzie jutro na kontrolę ale myślę, że najgorsze ma już za sobą, Ewa mówi, że aktywność i apetyt wróciły do normy; na pewno konieczne jest dalsze suplementowanie stawów bo z tym są obecnie największe problemy

Posted

Nero był w poniedziałek na kontroli w lecznicy, wszystko w porządku:lol:, do wczoraj miał jeszcze kontynuację leków, ustąpiły wszystkie objawy:multi:

Jessii napisał(a):
a dokładnie co?

ogólnie na wzmocnienie geriadog, na wątrobę Neruś miał silimarol ale przydałby się np. essentiale forte, na stawy preparaty z kwasem hialuronowym - do tej pory dostawał CortaVet HA ale z tańszych dobry jest Dolfos ArthroHA

Posted

[quote name='dorobella']Jakie tu pustki na wątku :(

no niestety wszędzie zalew psich nieszczęść

[quote name='ewa gonzales']Nerusinku caluni czas pemietam
:calus: :calus: i sciskam za ciebie :iloveyou: :iloveyou:

tym bardziej dziękuję Wam za obecność i pomoc dla staruszka!!:loveu:

[quote name='Jessii']geriadog będę miała w przyszlym tygodniu, wyślę razem z essentiale forte

Madziu DZIĘKUJĘ Ci ogromnie!!:calus::loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Neruś w taką pogodę większość czasu przesypia zakopany w słomie w budzie

Dla Nerusia wpłynęło:
2.12. Marcin K. Lubliniec 20zł
5.12. od Betki z bazarku 300zł
ogromnie dziękujemy za pomoc!!:loveu::loveu:

Posted

[quote name='betka']...Chyba nigdy nie maił się tak dobrze jak teraz.

to na pewno Beatko, oby jak najdłużej!

[quote name='ewa gonzales']Serdunko kokane :buzi::buzi:i braciszkowie :buzi:i pani , ktoz to ten janiol?

Ewcia to jest właśnie Ewa z hoteliku Tymczasik (tam gdzie jest m.in. też Tobiś), wspaniała, ciepła Osoba, którą psy już prawie wygryzły z łóżka:-D
Neruś jeszcze nie wchodzi do domu ale podejrzewam, że to tylko kwestia czasu:lol: tam wszystkie pchają się do domu:lol:

Przyszła do hoteliku paczka dla Nerusia od Jessii - essentiale forte, geriadog i gryzaki - Madziu bardzo, bardzo Ci DZIĘKUJĘ!!:iloveyou::iloveyou:

Posted

nawet nie wiem jak mam to napisać, nie mogę uwierzyć:-(:-(
wczoraj odszedł Nero:-(:-(
Przedwczoraj był z Ewą w lecznicy ponieważ tym razem przednie łapki były sztywniejsze, nie był to ciężki stan, nie przewracał się, nie kulał ale chód był po prostu sztywniejszy i Nero rzadziej i krócej spacerował.
Nero miał RTG, na którym wyszły b. zaawansowane zwyrodnienia stawów, dostał zastrzyk p/zapalny i p/bólowy;
Cała reszta bez zmian - nastrój, apetyt wszystko było normalne...
Wczoraj rano Nero już nie wyjrzał z budy, bardzo słabo oddychał, miał zimne łapki - Ewa natychmiast wzięła go do domu, rozgrzała na kocu elektrycznym, masowała łapki ale Neruś zasnął na zawsze...:-(:-(

tak cholernie to niesprawiedliwe!!!!!!!!!!
nie mogę się pogodzić, że tak krótko było Mu dane zaznać lepszego życia:-(:-(

Posted

:-(:-(:-(kochaniutku ... .odpoczywaj już :candle::candle: ... niechaj tobie swieci nowe swiatelko ...tyle psiaczków odchodzi ech .....dziekuje ogromnie za calunia piekna pomoc niuniowi