dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 zobaczymy jeszcze co mama na to powie :D :D bo tak naprawde od niej to zalezy ;/ ale wszystko jest mozliwe :D Quote
McDzik Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 No ja gratuluje wyboru rodowodowego psa z hodowli - jeszcze przed podpisaniem umowy radzę proprowadzić wstępną rozmowę na temat żywienia i zdrowia oraz sprawdzić, czy wszystkie szczepionki się zgadzają oraz czy piesek jest odrobaczony i nie przejawia jakiś oznaków apatii etc. :) lepiej wszystko sprawdzić zanim się szczeniaka weźmie, ale rodowód daje to, że linie hodowlane są dobrane, Ty masz na to wgląd, wszystko jest przemyślane a nie kryte co czym popadnie :) Więc jeszcze raz gratuluje wyboru - mam nadzieje, że z czasem namówisz rodziców na zapisanie się do Związku Kynologicznego, wyrobienie psiakowi rodowodu i za jakiś czas spotkamy się na nie jedenj wystawie :) Acha, jesli jeszcze piszesz z hodowcą - poproś go o ksero dokumentów rodziców. Rodowody z obu stron, jakieś ewentualne kserówki kart badań - jeżeli rodzice są przebadani pod jakimś kątem? Najlepiej to wszystko w domu po prostu mieć i czuć się pewniej. Napisz, żeby miał to skserowane i przygotowane na dzień odbioru przez Was suczki. :) To tyle z takich wstepnych rad na tą chwile :) PS Tosia ładnie :) Ja mojemu też wymyslałam i wymyślałam, a w końcu zostało imie z rodowodu :) Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 ale chodzi jeszcze o to ze ona nawet sie nieurodzila wiec niewiem czy w miocie bedzie w ogole suczka wiec niema co sie narazie cieszyc tylko trzeba sie modlic zeby byla chociaz jedna suczka :D:D Quote
BlackSheWolf Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 no to miejmy nadzieje, ze bedzie suczka! :) a piesek nie moze byc ? ;> fajnie masz, ze rodzice zgodzili sie na psa... moi po pol roku nadal nie wyrazaja zgody Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 niestety rodzice chca suczke niewiem co maja przeciwko psom ale ja tam sie ciesze ze wogole sie zgodzili i to na rodowodowego!! :D:D Quote
McDzik Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Psy to większe wariaty i sikają na drzewka :P pewnie chodzi o ogródek ^ Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 raczej nie bo to nie ma znaczenia bo mieszkam w bloku :D:D poprostu chodzi o to ze u nas jest duzo niesterylizowanych suk i kiedy beda mialy cieczke to poprostu psiak bedzie uciakal do nich a tata jak bral Psote to bylo tylko psota! i otwieral drzwi zeby wyszla i szedl do sklepu a psota za nim bez smyczy i maa teraz tez bede uczyla zeby sie sluchala bez smyczy od malego zeby neiuciekala a jesli by byl to piesek to wystarczy jedna suka z cieczka i ucieczka gotowa a rodzice juz by go kastrowali bo mowia ze to juz rasowie itp. chociaz niewiem co to ma do rzeczy ze to rasowiec mała tez niebedzie sterylizowana z tego samoge powodu przez tate :/ i tylko wtedy bedzie ja bral na smycz keidy bedzie miala cieczke ale nakrecilam :D mam nadzieje ze sie domyslicie o co mi chodzi Quote
McDzik Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Ja nie do końca to popieram. Wiesz, ze białe psy są BARDZO czyste i suczki non stop w okresie cieczki się wylizują? Wiele hodowców z tego powodu cieczkę po prostu przegapia, a dla samców zapach specyficzny i tak pozostaje. Ty cieczki nie zauważysz, pies wyczuje i Ci się suka skundli. U Psoty było innaczej bo była czarna podpalana. Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Psota była po sterylizacji. Ale moja koleżanka ma suke niesterylizowana i rowniez jest bardzo ale to bardzo czysta mimo iz nie jest biala ona poprostu rozpoznaje cieczke po zachowaniu jej suni czyli wlansnie czeste lizanie i czyszcenie sie Ale zrezta i tak wole suczki poniewaz sa mnei dominacyjne chociaz nie zawsze sie to sprawdza ale w wiekszosci przypadkow :D Quote
McDzik Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 OJjj to zależy od rasy, tu bys się zdziwiła. Jak suce geny w ojca pójdą to potrafi w stadzie nieźle dać popalic. Ale Ty stada nie masz to nad kim ma niby dominowac? Nad samą sobą? Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 nie ale moi znajomi tez maja psy z ktorymi zawsze wychodzilam razem w psota tak i jest juz miedzy mini calkiem dominujacy samiec tzn. Psocie nic nierobil i to byla jedyna suka w claego towarzystwa a z psami niedokonca sie dogaduje :/ Quote
Bewarka Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [quote name='McDzik']... Ty cieczki nie zauważysz, pies wyczuje i Ci się suka skundli. U Psoty było innaczej bo była czarna podpalana.[/quote]E tam...ja widzę od razu, bo zostają ślady, suka często się liże tu i tam :diabloti: i na spacerze psy chcą więcej niż zabawy. Poza tym suki dopuszczają psy dopiero pod koniec, więc jest czas, aby się tego dopatrzeć. Gorsza jest już sama cieczka - od psów nie da się odpędzić :cool3: no i trzeba sukę zmęczyć w mieszkaniu. Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 pd jakiegos czasu zaczelam oszczedzac na np. trymery dla małej albo jakas ladna obroze albo poprostu zeby sie dolozyc do rodzicow i mam narazie 101zl i 30 gr :D Quote
Mi. Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [I]hej! :loveu:[/I] [I]a skąd padł pomysł na westa akurat? :p[/I] Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 to przez mame bo sie w nich zakochala i niechce innego psiaka :D Quote
Mi. Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [quote name='dadiii']to przez mame bo sie w nich zakochala i niechce innego psiaka :D[/quote] [I]hahah moja też była w nich zakochana:evil_lol:[/I] [I]ale później jej przeszło na chihuahua a teraz na... nagie meksykańczyki :diabloti:[/I] Quote
Bewarka Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [quote name='dadiii']pd jakiegos czasu zaczelam oszczedzac na np. trymery dla małej albo jakas ladna obroze albo poprostu zeby sie dolozyc do rodzicow i mam narazie 101zl i 30 gr :D[/QUOTE] No, no...to gratulacje! Jak tylko dostaniesz tą psinę [co wydarzy się za niedługo] to musisz nią porządnie obfocić :D Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 aa o to sie nie martwcie ale nie ma co sie cieszyc za wczasu bo ja dalej niewiem czy bedzie jakas dziewczynka w miocie okaze sie na poczatku sierpnia do tego czasu uzbieram jeszcze troszke i bede mogla jej nakupowac rzeczy ze hoho :D Quote
dadiii Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 sorki ze pisze eposta pod postem ale tak sobiep omyslam ze jesli zgodnie z umowa bede dostawala kieszonkowe to bede juz miala niecale 200zl a do kupienia mam wlasiwie tylko obrozke , karme i trymer :D a potem bede musiala kupic wieksza obrozke ale mam nadzieje ze ta bedzie dlugo sluzyla kupia taka zeby pasowala na mała i byla w pozycji najmniejszej zeby potem ja powiekszaci zeby na dluzej starczyla :D:D bo reszte mam chwilka zrobie liste :D co bede potrzebowala dla malutkiej + oznacza ze jest a - ze nie ma * legowisko + (jest ale jest to koszyk wiklinowy a jakby teraz go dostala to by go zjadla iwec dostanie go ja bedzie miala mzoe roczek Psota w tedy tyle miala jak go dostala) *miski + (4 bo 2 male zostaly mi po znajdach czyli na teraz pozniej dostanie wieksze te Psoty (*) *zabawki + (i to duzo :D) * szczotka + * trymery - * szampon - * obrozka +- (jest jakas taka po znajdach jedna zostala ale taka nijaka wiec przez moze 2 dni bedzie ja nosic potem kupimy nowa o 100 razy ladniejsza ) * smycz mala na poczatek + (moja kolezanka ma bo jej zostala po jej psie jak byl szczeniakiem) * smycz automatyczna jak bedzie wieksza + * obroza jak bedzie wieksza - * karma + (mam kilka probek kazmy royal canin junior czy jakos tak :D chyba tak to sie pisze ) * przysmaki + zostalo mi pelno po mojej myszce * kocyki + * nawet kagance sa 2 ale jej saie raczej neiprzydadza mam nadzieje i beda na nia zaduze przynajmniej jeden napewno :D * adresowka + (nawet 3 zawsze miala zapas jakby psota zgowila to sa takie buleczki ) jesli o czyms zapomnialam to przepraszam :D Quote
McDzik Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [quote name='dadiii'] *miski + (4 bo 2 male zostaly mi po znajdach czyli na teraz pozniej dostanie wieksze te Psoty (*) [/quote] Na prawde chcesz, żeby jadła z misek po Psocie [*].. ? I nie widzisz w tym nic złego..? Quote
Bewarka Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 [quote name='dadiii']sorki ze pisze eposta pod postem ale tak sobiep omyslam ze jesli zgodnie z umowa bede dostawala kieszonkowe to bede juz miala niecale 200zl a do kupienia mam wlasiwie tylko obrozke , karme i trymer :D a potem bede musiala kupic wieksza obrozke ale mam nadzieje ze ta bedzie dlugo sluzyla kupia taka zeby pasowala na mała i byla w pozycji najmniejszej zeby potem ja powiekszaci zeby na dluzej starczyla :D:D bo reszte mam chwilka zrobie liste :D co bede potrzebowala dla malutkiej + oznacza ze jest a - ze nie ma * legowisko + (jest ale jest to koszyk wiklinowy a jakby teraz go dostala to by go zjadla iwec dostanie go ja bedzie miala mzoe roczek Psota w tedy tyle miala jak go dostala) *miski + (4 bo 2 male zostaly mi po znajdach czyli na teraz pozniej dostanie wieksze te Psoty (*) *zabawki + (i to duzo :D) * szczotka + * trymery - * szampon - * obrozka +- (jest jakas taka po znajdach jedna zostala ale taka nijaka wiec przez moze 2 dni bedzie ja nosic potem kupimy nowa o 100 razy ladniejsza ) * smycz mala na poczatek + (moja kolezanka ma bo jej zostala po jej psie jak byl szczeniakiem) * smycz automatyczna jak bedzie wieksza + * obroza jak bedzie wieksza - * karma + (mam kilka probek kazmy royal canin junior czy jakos tak :D chyba tak to sie pisze ) * przysmaki + zostalo mi pelno po mojej myszce * kocyki + * nawet kagance sa 2 ale jej saie raczej neiprzydadza mam nadzieje i beda na nia zaduze przynajmniej jeden napewno :D * adresowka + (nawet 3 zawsze miala zapas jakby psota zgowila to sa takie buleczki ) jesli o czyms zapomnialam to przepraszam :D[/quote]Ciekawe co zrobisz, jak się okaże, że to wszystko masz już w wyprawce od hodowcy :evil_lol: :lol: [quote name='McDzik']Na prawde chcesz, żeby jadła z misek po Psocie [*].. ? I nie widzisz w tym nic złego..?[/quote]Sorry, że się pytam, ale co w tym złego? Quote
dadiii Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Justys: to bedzie na zapas albo cosik sie sprzeda :D a trymery moge zamowic u tej hodowczyni akurat za dodatkowa oplata oczywiscie :D McDzik: przylaczam sie do pytania Justyny Quote
dadiii Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 no wlasnie ja tez nie choc niewiem czy je dam bo chyab beda za duze dla westa nawet doroslego Quote
BlackSheWolf Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 ja po odejsciu Kleksia wszystkie miski wyrzucilam. Tylko smycz z obroza wisi nadal w tym samym miejscu... i wisiec beda.. Quote
Recommended Posts