Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=comic sans ms]Szarik[/FONT] – starszy, schorowany psiak… pewnie dlatego ktoś, zamiast kochać mimo wszystko, porzucił to cudo, zostawił na ulicy bez szans na przeżycie. Wychudzony, bez sił, błąkał się po Kielcach, aż w końcu ktoś dostrzegł to spojrzenia błagające o pomoc i powiadomił schronisko. Tu trafił do boksu… spokojny, jakby pogodzony z losem, z serduszkiem przepełnionym miłością do człowieka. Bardzo dzielny, jakby w ogóle nie przejmował się wielkim guzem u brzuszka. Wiadome było, że stary i chory nie będzie miał szans na adopcję, więc podjęto ryzyko usunięcia nowotworu. Nawet w drodze na operację opanowany i spokojny, wtulał się w Pana doktora… ufał, choć to przecież człowiek skazał go na taki los… Te pełne oddania, mądre oczy… Teraz dzielny Szarik próbuje dojść do siebie w schroniskowym szpitalu… Sam, w okropnym, małym boksie… leży bez sił, nie chce jeść… Ożywia się gdy przyjdzie człowiek… podnosi wtedy to swoje wychudzone ciałko i podchodzi, by delikatnie się przytulić… Wtedy też zaczyna jeść karmiony z ręki. Niestety…. Szarik może mieć nawet kilkanaście lat, a usunięty guz najprawdopodobniej będzie odrastał… Choć wszystko dzielnie znosi, nie wiadomo jak długo da radę w schroniskowych warunkach… Nie skarży się na nic, mimo wieku i choroby to cudowny i piękny psiak. Swym spokojem i oddaniem urzeka wszystkich. Mieć takiego przyjaciela to prawdziwy zaszczyt i wielkie szczęście… Nie wiadomo ile mu zostało… może kilka miesięcy, a może jeszcze długie lata, które chciałby spędzić przy swoim człowieku. Jedno jest pewne, Szarika trzeba jak najszybciej zabrać ze schroniska i pozwolić obdarzyć się tą jego niezwykłą i nieskończoną miłością.
Szarik przebywa w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Dyminach, ul Ściegiennego 206, Kielce. Kontakt w sprawie adopcji: Kasia, Tel 793755451

Posted

[quote name='malagos']Kod4, a Ty jesteś wolontariuszką w tym schronisku? Śliczny ten pies, i taki biedny.....[/QUOTE]
Tak tak jestem wolontariuszką, bardzo mi go szkoda a to taka fajna psina...

Posted

[quote name='malagos']Moze pokaż go na fb, o ile jesteś "fejsbukowa"[/QUOTE] jestem jestem. Jest dodany link do wątka. Tak bardzo chciałabym żeby znalazł dom...

Posted

[quote name='happy_animals']Udostępnione - mam nadzieję, że piesek szybko znajdzie dom.[/QUOTE]
Bardzo dziękuje za udostępnienie. Miejmy nadzieję że się uda..

• 5 months later...
Posted

HOOOP DO GÓRY. strasznie tu cichutku a biedak ciągle czeka. Na dodatek zbliża się zimna... Nie ma do kogo się wtulić, aby się ocieplić. Co dalej z nim będzie ?