Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania80']UWAGA UWAGA !!!Borys ma dom :):):) Przygarnęli go państwo mieszkający w pobliżu i co się okazało też go dokarmiali :) piesio już zaszczepiony, odpchlony itp :):) Na polu nie ma już żadnego psa :crazyeye::multi:[/QUOTE]To świetna wiadomość. Szkoda tylko Miszy, wysłałem obiecane pieniądze, mam nadzieję, że uda się psiakowi pomóc i znaleźć mu dobry dom, po tym co nieborak przeszedł.

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdarin pieniązki doszły 50zl ... dziękuje bardzo

sprawy u Miszy maja się tak:
Misza ma uszkodzone serduszko - trwale uszkodzone serduszko. dr Czubek dwukrotni konsultowała go - drugiego dnia przytaskała dodatkowy sprzęt do diagnozy bo chciała byc pewna ....
Miszy tzreba często badac serduszko, liczyc oddechy gdy spi i badać przy tym tętno. Kontrola za pół roku chyba, że coś sie zadzieje wczesniej to biegiem do niej ...

śrut moze byc w całym ciele Miszy .... na razie jest na antybiotyku, ma nieciekawe wyniki wątrobowe i przewlekły stan zapalny w organiźmie ....

czekamy jakie efekty da antybiotyk ...
potem bedziemy rozmawiać o mozliwosci uspienia Miszy aby wyjąć "to" .... pewnie będzie potrzebny skan ciała aby precyzyjnie zlokalizować "to". dr stwierdziła co najmniej 3 postrzły ...
ja nie mam siły nawet mówić...

Misza potzrebuje pieniędzy na spłate długu i dalsze leczenie ....

wiem tez jedno .... tej zimy na polu by nie przeżył ...

Posted

Misza słabo jje ... jak zwykle całuje wszystkich i do wszystkich sie przytula ...
Misza potrafi zachowywac się w domu - wyraxnie mieszkał w domu, zachowuje czystość i wie co i jak ...
Misza lubi koty :lol:

Misza z nowym kolegą w lecznicy na Białobrzewskiej

Misza "szaleje" w Wawie w parku

Posted

I co u Miszy? Zmień może tytuł wątku na "Postrzelony śrutem błaga o pomoc!", bo trudno liczyć na większą frekwencję, jeśli nie zachęci się chwytliwym tytułem i chwytającym za serce wprowadzeniem w pierwszym poście na wątku.

Posted

[FONT=Lucida Grande]dzisiaj jak zwykle przejeżdzałam obok pola .... gdy tam patrze wciąż czuje lęk ... to tak długo trwało .... [/FONT]
[FONT=Lucida Grande]najpierw czuję silny lek a nastepnie ulgę ... tam juz nie ma psów .... psów z pola ....[/FONT]

[FONT=Lucida Grande]A to Borys z dzisiaj .... i jego nowa Pani .... musiałam mu troszkę mięska dać [/FONT][FONT=Lucida Grande] [/FONT]

[FONT=Lucida Grande]Pani jeszcze parę rzeczy musi dopracowac ... ale damy radę [/FONT]

to o Borysie i jego nowym domu ...

Posted

[quote name='Kinnia1']z tym literackim "wywodem" u mnie jest cieniutko .... ja jestem konkretna do bólu .... ale spróbuję .... postaram się ....zacznę od tytułu ...[/QUOTE]Dasz radę. :) Jak dobrze się złożyło, że z psy z pola zostały zabrane zanim przyjdą mrozy. Tym bardziej, że ktoś mógł je po prostu zabić.

Posted

Misza .... Misza ma kilka postrzałów, co najmniej 3 z tego co dr Czubek mowi .... Misza potzrebuje stałej opieki, kontroli wetowskiej, czekamy jaki efekt wyciszenia stanu zapalnego da podawany juz drugi tydzień antybiotyk. Nie wiemy jak będzie z usypianiem Miszy aby wyjąc śrut .... nie wiemy czy mozna go uspić do operacji .... ale aby go operowac to tzreba dokładnie zlokalizować śrut - jeden jest obok serduszka.
Misza ma dług w lecznicy na Białobrzewskiej - 273zł. To nie koniec ..... c.d. jest potrzebny i pieniązki na to ....
ludzie z miau mnóstwo kasy dali juz na "psy z pola" ale teraz sami tego nie dźwigną ... tutaj zapowiada się nie bitwa jak z Sonią czy Maszą, ale cała wojna. Wojna, która wygram lub przegram.
Przez mój dom, kiedys z ogrodem przeszło na tymczasie wiele róznych psów .... Misza jest wyjatkowy jak mój rezydent Agat
[*] i Oscar
[*]. To pies niesamowity ...... Zupełnie wyjątkowy, magiczny.
Pomózcie mi w tej wojnie. Na teraz Misza ma dług na Białobrzewskiej w wysokości - 273zł.
Mam kilka złotych na bieżące leki i utrzymanie ... ta kwota nie załatwi nic poza tym.
Liczę, że dogo pomoże mi w tej wojnie. Bo że miau się nie wycofa tego jestem pewna.

Posted

dzięki bardzo ....
mam nadzieję, ze nowa właścicielka Borysa przyjmie do wiadomości kilka refleksji i pies będzie należycie utrzymywany.
Na teraz edukuję. Liczę na pozytywne efekty np. zaprzestanie wypuszczania poza posesję ".... bo on strasznie chce wyjść..."
Misza coraz słabiej jje. Martwię się. Dzisiaj bylismy u weta na "słuchaniu" serduszka, tętna i takich tam róznych. Jest bez zmian ... dla mnie to dobre wiesci, bo to oznacza, że nie jest gorzej.

Posted

Lepiej niech nie wypuszcza Borysa, przecież nie wiadomo gdzie pobiegnie i czy mu ktoś nie zechce zrobić krzywdy. A jak tam mają się sunie z pola? Dobrze sobie radzą?

Posted

Śrut powinien byc wyjęty ponieważ nie wpływa to dobrze na żaden organizm - a u Miszy wątroba jest w złym stanie- ołów - toksyna. Jeśli serduszko pozwoli to wyjmujemy. Faktycznie jest też problem z umiejscowieniem śrutu - jeden jest blisko serduszka.

Posted

Gdarin napisał(a):
Na miau nie podoba mi się, że tam czekać na akceptację wypowiedzi przez moderatora.

:crazyeye: az mnie zatkało z wrażenia ..... pierwsze słyszę ... jaka akceptacje i jakiego moderatora :crazyeye:

z tego co widziałam, to jestes zarejestrowany na miau ... możesz wejsć na każdy watek i na każdym cos napisać - jesli oczywiscie masz zyczenie.
nigdy nie słyszałam o akceptacji przez moderatora wpisów ..
fakt, czadami wkracza moderator, gdy robi sie "za ostro" a bywa oj bywa :mad: ... ale to sa odosobnione wypadki

jedyne co mi sie kojarzy to początkowe, po założeniu kąta obostrzenie, do wpisu 5-10 postów bo wcześnij pw nie mozna wysyłac ... i tyle ...
ale Ty juz pisałes na watku psów z pola :roll:
zapraszam :)