Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Rysiu ma ok 3 lat, dość długo siedział w schronisku gdzie sobie nie radził, psy go gryzy, był wystraszony, az w końcu po wielu tygodniach miesiącach ogłaszania znalazł się dom dla Rysia, niestety adopcja była nie udana, na drugi dzień już Rysia nie chcieli bo nasikał na łóżko, bo zniszczył okulary... nawet nie dostał szansy na adaptację w nowych warunkach...
do schroniska nie mógł już trafić :shake:
dzś udało się Rysia umieścić w domu tymczasowym w Bytomiu
koszt jest jednak drogi 10zl a dzień + karma ale nie ma wyjścia
miejmy nadzieję że tam nauczy się normalnego zycia i o wiele łatwiej znajdzie nowy dom

obecnie pilnie szukamy mu nowego domku i potrzebujemy wsparcia na utrzymanie w dt aby nie musiał wrócić do schroniska

Rysiu jest po opieką Danusi
tel. 694940035

wydarzenie FB Rysia
https://www.facebook.com/events/614707865210299/

uwielbiam tego psa, jest wspaniały!

[FONT=lucida grande][/FONT]

tekst z jakim był ogłaszany:

Rysiek 2 letni średniej wielkości rudy psiak o wielkim sercu kochający każdego. Przyjacielski, kontaktowy, ładnie chodzi na smyczy. Lubi się przytulać, to wspaniały kompan. Nie sprawia problemów jest grzeczny, usłuchany. Nadaje sie do domu z dziećmi, nie ma też nic przeciwko innym psom.
Pilnie szuka domku

tel. 694940035

Edited by diana79
Posted

kopiuje z fb

[h=5]Rysiu w aucie, wracamy z Żarek w drodze do DT. Widać po mordce, że chyba był zadowolony, że go stamtąd wzięłam : )
Czuję się jakoś lepiej jak wiem , że jest gdzieś blisko. Justyna - jego opiekunka w DT będzie go obserwować i uczyć dobrych manier. Po takim pobycie będę wiedziała jak się zachowuje w domu i wierzę w to, że uda mu się znaleźć dobre miejsce na świecie!!!
[/h][FONT=lucida grande]

[/FONT]

Posted

piewsze info z dt sprzed kilku minut z fb

[FONT=lucida grande]poki o Rysiu troszke zjadl...troszke zapoznal sie z otoczeniem...ma glupi nawyk drapania w drzwi...ale juz na tym pracujemy...wiec licze, ze szybko zalapie , ze to srednio fajne zajecie:)....bardzo pokojowo nastawiony do innych zwierzakow...na razie jeszcze troszke oniesmielony..[/FONT]

Posted

z dt
[FONT=lucida grande]No wlasnie po obmacywanku wyczylam kilka jakies dwa strupki....nawet myslalam, ze jeden jest kleszczem...ale skoro byl gryziony to pewnie stad wlasnie te strupki....z drapaniem drzwi chyba sie juz uporalismy...ale poki co wole nie zapeszac....:)....lubi spac jak najwyzej...na kanapie wybiera do lezenia oparcie....nie wiem czemu tak dziwnie..no ale luzik...zobaczymy jak bedzie jutro...:)[/FONT]

Posted

[quote name='natie']ja też.. nie wiesz czy jest jakikolwiek odzew z ogłoszeń??[/QUOTE]

chyba nie ma, nawet był w środę w dzenniku zachodnim i też cisza :(

Posted

jest przecudowny, sliczny:loveu:

szkoda słów..... nasikał na łózko. Ja mam psa ponad rok co do dzis potrafi się zesikać, mam zniszczone podłogi ale za nic w swiecie bym mojego stworka z awatarka nie oddała:-( będę do Rysia zaglądać.

Posted

info z fb

Pierwsza noc za nami.....Rysiek okazal sie bardzo fajnym, madrym psiakiem....szybko zalapal zasady tu panujace....jest bardzo grzeczny...posluszny....nie porusza sie jak tornado...jest raczej spokojny w ruchach...dotykalski...lubiacy glaskanie...nie wiem dlaczego siedzial w schronisku tak dlugo...bo jest i fajnych rozmiarow i fajny jesli chodzi o charakter...nadal spi bardzo wysoko:) ma nawyki domowe....raczej na podlodze sie nie polozy:)...jak na razie za duzo nie zjadl....zobaczymy jak to sie bedzie rozwijalo....ale przysmaki mu smakuja:)

Kilka zdjęć ze spacerku dzisiejszego z Rysiem> To nie ten sam piesek, który był w schronisku. Jest taki radosny, szczęśliwy, ona cały czas się uśmiecha. Wspaniale zajmuje się nim Justyna z DT, widać że daje serce zwierzakom, które u niej mieszkają ! On jest odmieniony!!! ZAwsze był spięty i do końca dało się odczuć , że nie jest pewny co ma się mu zamiar zrobić, a teraz leżał na pleckach i czekał na mizianie.
W sobotę 8.06 Rysiu zostanie wykastrowany . W schronisku załatwiono mu ten zabieg bezpłatnie. Wielkie dzięki za okazaną pomoc!!!

Posted

jest miesięczna deklaracja 20zł do grudnia od jusstyna85 :loveu::multi:
bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

z fb

[h=5]Dzis sie okazalo, ze Rysiek bardzo boi sie burzy.....no ale udalo mi sie go spacyfikowac i uspokoic....[/h]

Posted

[quote name='diana79']jest miesięczna deklaracja 20zł do grudnia od jusstyna85 :loveu::multi:
bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

z fb

Dzis sie okazalo, ze Rysiek bardzo boi sie burzy.....no ale udalo mi sie go spacyfikowac i uspokoic....

Biedaczek :(