Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agata51']Wyżły jakoś z jesienią mi się kojarzą. A tu zimę mamay. Baron, Betka zawzięła się na zająca. Dla ciebie bażanty mam![/QUOTE]
i będziesz te ptoki trzyamć do czasu aż Baron u Was nie zamieszka?
moga się one popsuć trochę...

Posted

[quote name='Yorija']i będziesz te ptoki trzyamć do czasu aż Baron u Was nie zamieszka?
moga się one popsuć trochę...[/QUOTE]

Che, che, che :eviltong: Same się trzymają. Bóg jeden wie jakim cudem - cora mniej akrów zostało im do życia. A jeszcze chce im się rozmnażać. Przepiękne są!

[quote name='Wiedźma']Śliczne Baronisko.[/QUOTE]

A nie masz ty jakiegoś domku dla niego? Jeśli serce mi w końcu pęknie, to przez niego.

[quote name='Collie']Jeszcze jesień na kilka dni wróci, to dobry znak, w górę Baronie![/QUOTE]

U was w Rzeszowie zawsze jakoś piękniej i cieplej. Collinko, dbaj o Barona. Dziękuję. Można go na spacer wyprowadzać?

Posted

[quote name='Wiedźma']Ale miałam sen: Brunusia głaskałam![/QUOTE]

A ja nie miewam takich snów. Dlaczego? Odeszli ludzie też nie chcą mi się śnić. Może zbyt często nawiedzam ich za dnia i chociaż w nocy chcą ode mnie odetchnąć? Wiedźma, a proroczego snu, że Barona głaszczesz, nie miałaś? Mam głupie pytanie - czy twój wyżeł też borowikiem pachnie? Zwłaszcza łeb?

[quote name='Yorija']też bym taki chciała mieć - ja prawie nie spałam bo koty po mnie wędrowały całą noc[/QUOTE]

Zachciało się nocnych zwierzątek, to masz! Bo mam nadzieję, że w nocnym realu po tobie harcowały. A jak Baba to znosi?

Posted

[quote name='agata51']A ja nie miewam takich snów. Dlaczego? Odeszli ludzie też nie chcą mi się śnić. Może zbyt często nawiedzam ich za dnia i chociaż w nocy chcą ode mnie odetchnąć? Wiedźma, a proroczego snu, że Barona głaszczesz, nie miałaś? Mam głupie pytanie - czy twój wyżeł też borowikiem pachnie? Zwłaszcza łeb?
[/QUOTE]
BARONA oczywiście! Na wypominki mnie wzięło, bo tak przy listopadzie myślałam o Brunusiu (i nie tylko).
Oczywiście, że Łacia borowikowa! W jakiejś mądrej książce wyczytałam, że tak pachną uszy zdrowego psa! Coś w tym jest, bo wszystkie zaprzyjaźnione psy borowikowe są :).

Posted

[quote name='Wiedźma']BARONA oczywiście! Na wypominki mnie wzięło, bo tak przy listopadzie myślałam o Brunusiu (i nie tylko).
Oczywiście, że Łacia borowikowa! W jakiejś mądrej książce wyczytałam, że tak pachną uszy zdrowego psa! Coś w tym jest, bo wszystkie zaprzyjaźnione psy borowikowe są :).[/QUOTE]

E tam, mądrale znów coś wymyślili! Wszystkie moje psy zwykle są zdrowe. Borowikiem pachną tylko wyżły! A mężowa Holka pachnie piżmem! Jak szczur. Co na to mądre książki?

Baron, całe szczęście, że jesteś w Kundelku i nie pachniesz tak, jak mają w zwyczaju schronowce. Betka przyjechała świeżutka.

Posted

[quote name='Collie']Baron wychodzi codziennie na wybieg, ale to nie to samo co u boku właściciela...
Gdzie ten domek? :([/QUOTE]

Collie, przecież wiem, że Baron nie ma w Kundelku źle, ale, jak sama mówisz. Szepnij mu przy okazji do uszyska, że domek będzie, ale dopiero za dwa lata. Póki co podnoszę - może jakiś szybszy wypatrzy to cudo.

Posted

a nie możesz się wzorować na byłym ZSRR - pięciolatka w 4 dni?
Może plan dwu letni - tak w tydzień, miesiąc albo co?
A tak z ciekawości - to czy wszyscy czytający to wiedzą co to ZSRR?

Posted

[quote name='agata51']Jeszcze nie padają, ale trawa już ścięta. Trzymaj się, wyżle.[/QUOTE]
ciepło się tam trzymaj
mam nadzieję, że to tylko maksymalnie jakieś 89 bedzie zimno - albo może jeszcze mniej
odliczamy

Posted

Wobec tego moje oba dwa musiały być wybitnie wersalskie, chociaż własnego mebla nia miały. Zgodziły się dzielić ją ze mną. Pierwszy był dobrze wychowany, robił miejsce pańci, wystarczyło mu miejsce w nogach. Drugi też dzielił, ale wolał miejsce obok mnie, z głową na wspólnej podusi. Skubany, jak był całkiem malutki, sypiał, oplatając moją głowę niczym korona. Potem lubił posypiać w suchej wannie. A jak już był duży, nie mógł się zdecydować, czy lepiej mu się śpi na czy pod kołdrą. Rozwiązywał ten problem kilka razy każdej nocy. Boże, jak on umiał wślizgiwać się pod kołderkę!