agata51 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Wyżły jakoś z jesienią mi się kojarzą. A tu zimę mamay. Baron, Betka zawzięła się na zająca. Dla ciebie bażanty mam! Quote
Yorija Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='agata51']Wyżły jakoś z jesienią mi się kojarzą. A tu zimę mamay. Baron, Betka zawzięła się na zająca. Dla ciebie bażanty mam![/QUOTE] i będziesz te ptoki trzyamć do czasu aż Baron u Was nie zamieszka? moga się one popsuć trochę... Quote
Qeeriefire Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Jeszcze jesień na kilka dni wróci, to dobry znak, w górę Baronie! Quote
agata51 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Yorija']i będziesz te ptoki trzyamć do czasu aż Baron u Was nie zamieszka? moga się one popsuć trochę...[/QUOTE] Che, che, che :eviltong: Same się trzymają. Bóg jeden wie jakim cudem - cora mniej akrów zostało im do życia. A jeszcze chce im się rozmnażać. Przepiękne są! [quote name='Wiedźma']Śliczne Baronisko.[/QUOTE] A nie masz ty jakiegoś domku dla niego? Jeśli serce mi w końcu pęknie, to przez niego. [quote name='Collie']Jeszcze jesień na kilka dni wróci, to dobry znak, w górę Baronie![/QUOTE] U was w Rzeszowie zawsze jakoś piękniej i cieplej. Collinko, dbaj o Barona. Dziękuję. Można go na spacer wyprowadzać? Quote
Yorija Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='Wiedźma']Ale miałam sen: Brunusia głaskałam![/QUOTE]też bym taki chciała mieć - ja prawie nie spałam bo koty po mnie wędrowały całą noc Quote
agata51 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Wiedźma']Ale miałam sen: Brunusia głaskałam![/QUOTE] A ja nie miewam takich snów. Dlaczego? Odeszli ludzie też nie chcą mi się śnić. Może zbyt często nawiedzam ich za dnia i chociaż w nocy chcą ode mnie odetchnąć? Wiedźma, a proroczego snu, że Barona głaszczesz, nie miałaś? Mam głupie pytanie - czy twój wyżeł też borowikiem pachnie? Zwłaszcza łeb? [quote name='Yorija']też bym taki chciała mieć - ja prawie nie spałam bo koty po mnie wędrowały całą noc[/QUOTE] Zachciało się nocnych zwierzątek, to masz! Bo mam nadzieję, że w nocnym realu po tobie harcowały. A jak Baba to znosi? Quote
Wiedźma Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='agata51']A ja nie miewam takich snów. Dlaczego? Odeszli ludzie też nie chcą mi się śnić. Może zbyt często nawiedzam ich za dnia i chociaż w nocy chcą ode mnie odetchnąć? Wiedźma, a proroczego snu, że Barona głaszczesz, nie miałaś? Mam głupie pytanie - czy twój wyżeł też borowikiem pachnie? Zwłaszcza łeb? [/QUOTE] BARONA oczywiście! Na wypominki mnie wzięło, bo tak przy listopadzie myślałam o Brunusiu (i nie tylko). Oczywiście, że Łacia borowikowa! W jakiejś mądrej książce wyczytałam, że tak pachną uszy zdrowego psa! Coś w tym jest, bo wszystkie zaprzyjaźnione psy borowikowe są :). Quote
agata51 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='Wiedźma']BARONA oczywiście! Na wypominki mnie wzięło, bo tak przy listopadzie myślałam o Brunusiu (i nie tylko). Oczywiście, że Łacia borowikowa! W jakiejś mądrej książce wyczytałam, że tak pachną uszy zdrowego psa! Coś w tym jest, bo wszystkie zaprzyjaźnione psy borowikowe są :).[/QUOTE] E tam, mądrale znów coś wymyślili! Wszystkie moje psy zwykle są zdrowe. Borowikiem pachną tylko wyżły! A mężowa Holka pachnie piżmem! Jak szczur. Co na to mądre książki? Baron, całe szczęście, że jesteś w Kundelku i nie pachniesz tak, jak mają w zwyczaju schronowce. Betka przyjechała świeżutka. Quote
Qeeriefire Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Baron wychodzi codziennie na wybieg, ale to nie to samo co u boku właściciela... Gdzie ten domek? :( Quote
agata51 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Collie']Baron wychodzi codziennie na wybieg, ale to nie to samo co u boku właściciela... Gdzie ten domek? :([/QUOTE] Collie, przecież wiem, że Baron nie ma w Kundelku źle, ale, jak sama mówisz. Szepnij mu przy okazji do uszyska, że domek będzie, ale dopiero za dwa lata. Póki co podnoszę - może jakiś szybszy wypatrzy to cudo. Quote
Yorija Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 a nie możesz się wzorować na byłym ZSRR - pięciolatka w 4 dni? Może plan dwu letni - tak w tydzień, miesiąc albo co? A tak z ciekawości - to czy wszyscy czytający to wiedzą co to ZSRR? Quote
agata51 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Do dupy. Tyle się wypisałam i wyżaliłam i wszystko wcięło. Może jutro mi się zachce. Quote
agata51 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Nie zachce mi się. Padam na pysk. vide Wercia. Jestem perfidna - droga na wątek prowadzi przez bazarek. Baron, śniegi zapowiadają. Quote
agata51 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Jeszcze nie padają, ale trawa już ścięta. Trzymaj się, wyżle. Quote
Yorija Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [quote name='agata51']Jeszcze nie padają, ale trawa już ścięta. Trzymaj się, wyżle.[/QUOTE] ciepło się tam trzymaj mam nadzieję, że to tylko maksymalnie jakieś 89 bedzie zimno - albo może jeszcze mniej odliczamy Quote
agata51 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Dzisiaj pierwszy nieśmiały śnieg poprószył. Ale Baron to twardziel, da radę. Quote
Wiedźma Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Najbardziej lubię wyżły wersalskie, jak to ktoś ładnie na Dogo napisał, czyli te zalegające (no legawce w końcu) własną wersalkę. Quote
agata51 Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Wobec tego moje oba dwa musiały być wybitnie wersalskie, chociaż własnego mebla nia miały. Zgodziły się dzielić ją ze mną. Pierwszy był dobrze wychowany, robił miejsce pańci, wystarczyło mu miejsce w nogach. Drugi też dzielił, ale wolał miejsce obok mnie, z głową na wspólnej podusi. Skubany, jak był całkiem malutki, sypiał, oplatając moją głowę niczym korona. Potem lubił posypiać w suchej wannie. A jak już był duży, nie mógł się zdecydować, czy lepiej mu się śpi na czy pod kołdrą. Rozwiązywał ten problem kilka razy każdej nocy. Boże, jak on umiał wślizgiwać się pod kołderkę! Quote
Wiedźma Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Żeby tak Baron odczekał własnej kołderki u własnego człowieka... Quote
agata51 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Wiedźma']Żeby tak Baron odczekał własnej kołderki u własnego człowieka...[/QUOTE] Baronowi może być za gorąco pod kołderką. Ale na? Czemu nie? Quote
Recommended Posts