Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies był zgłaszany do schroniska jako znaleziony - podobno nikt im zguby nie zglaszal, zapisali nr tel. Jest ogloszony na FB, na stronie schroniskowej - jak na razie nikt psa nie rozpoznał i nie szukał.

Posted

[quote name='fridaoo']szkoda....A może chce amstafkę..? 9 letnią babcię..?:razz:[/QUOTE]

Taaaa.... :-) Podesłałam mu wszystkie możliwe psy. Pan po prostu chce swojego "starego" i żaden mu nie będzie odpowiadał... :shake:

Posted

Halo halo :-) Zrobię mu wydarzenie, poszukam domku :-) Tylko potrzebuję jakiegoś opisu, zdjęć, informacji w jakiej miejscowości przebywa psiak i kontaktu w sprawie adopcji. Najlepiej jakby mógł mi to ktoś przesłać w kompakcie na [email protected]

Posted

Maluch bez zmian - adhd w czystej postaci. Bardzo nadpobudliwy. Nie było jeszcze rtg, bo zgodnie z sugestią czekamy do poniedziałku - jest podejrzenie, ze jest nadwyrężone ścięgno - mam nadzieję, że nic więcej . Generalnie chcę kogoś znaleźć na poniedziałek, kto będzie go mógł zawieźć do weterynarza na badanie i ew. rtg.Wtedy też przydałoby sie go zaszczepić, zaczipować. No i w sumie nie wiem, czy lepiej go kastrować już...czy poczekać. Bo albo kastracja - albo szczepienia. nie może być jedno z drugim.

Do psów jego stosunek się nie zmienił - ugodowy i zabawowy. Ciągnie do domu :( a niestety ma tylko kojec...
Gdyby był dla niego dt to nie mielibyśmy nic przeciwko. Zdjęcia jak na razie tylko te, które są - cały czas w Kielcach padało, więc wyglądal jak zmokła kura - nie do zdjęć.

Mamy trochę problemów zdrowotnych z podopiecznymi...bo niestety 2 szczeniory podrostki w domu tymczasowym mają nosówkę :(

Posted

[quote name='kcd']
Popytam się znajomych, ale z haszczakiem to może być problem... :-([/QUOTE]
Haszczka jest mixem. Charakterologicznie odbiega od wzorca rasy - bardzo proludzka, wręcz lgnie do człowieka. Nie ma też tendencji do ucieczek. Trochę uparta to fakt. I jest po operacji łapy.

Posted

Mlody ma mieć ograniczenie ruchu jeszcze jakiś miesiąc - półtora. Bo inaczej skonczy się to zerwaniem więzadła. A jemu trudno wytłumaczyć brak ruchu :) No ale spacerki ma krótkie, na smyczy. Jak chodzi normalnie a nie szaleje, to nie kuleje. Został też zaszczepiony. Mam nadzieję, ze się w nim ktoś jednak zakocha :(

Posted

czy te "nasze" psy sa jakieś ...niedorobione? brzydkie? co jest z nimi nie tak...wszędzie dookoła adopcje idą...tylko nie nasze psy :( jak już młodego prawie spaniela nikt nie chce...to ja już nie wiem...

Posted

[quote name='kcd']Halo halo :-) Zrobię mu wydarzenie, poszukam domku :-) Tylko potrzebuję jakiegoś opisu, zdjęć, informacji w jakiej miejscowości przebywa psiak i kontaktu w sprawie adopcji. Najlepiej jakby mógł mi to ktoś przesłać w kompakcie na [email protected]

wysłałam...może tobie się uda :(

Posted

Hmm... Ja o "swoich" tymczasach już nic nie powiem. Matylda miała być tylko kilka dni, a Powiatce nawet do trzech razy szuka się nie udała:cool3: