Izunia86 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Misia : Dlugosc od noska do ogona 113 cm Dlugosc od trzonu szyi do trzonu ogona 62 cm Ob.szyi 44 cm Ob.klatki piersiowej 66 cm Wysokosc w klebie 53 cm Dlugosc przedniej lapki 30 cm Waga 21,6 kg :lol: Uff , Misia ma taki odruch , nie wiem czy to z uparciuszka czy z jakis niemilych doswiadczen w zyciu ,ze jak che sie ja np ustawic do mierzenia to ona zachowuje sie jak osiolek, glowa spuszczona do ziemi , taki maly flaczek sie robi ,jakby z niej ulecialo powietrze .Ale jakos mi sie udalo :p Quote
Od-Nowa Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 dzień doberek. dzisiaj filmików nie będzie bo coś mi nie idzie kręcenie!:lol: nie wiem czy też tak miałyście... ale jak filmuje to jakoś nie mogę połączyć rzeczywistosci z obrazem :lol: patrze w ekranik i Lirka coś tam robi , ja umieram ze śmiechu i nie potrafie zareagować ;) to chyba tak jak w Robin Hoodzie z Costnerem , patrzył przez lunetem i zdawało mu się że ma wroga przed sobą blisko... no dlatego musze poćwiczyć :evil_lol: ale za to zdjecie słodziaczków :loveu: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/31/d3b4666f73b54d71.jpg[/IMG][/URL] a takim własnie spojżeniem Ineczka obdarzyła Lire [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/31/c7dcb513c45bfe4b.jpg[/IMG][/URL] z pomiarów wynika,że lirka się wydaje charcikowa przez dłuższe 5 cm łapki i dłuższy ogonek :evil_lol: ale tak dużo się nie różnią ;) moja mama mówi czasem na Lirke "pociąg" bo jest taka długaaaa. a w ogóle to zakochały się w sobie bardzo:loveu: Quote
Izunia86 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Fajne zdjatka , Inka jakie spojrzenie ,groznawe sie wydaje :nerwy: :razz: Z pomiarow to dostrzeglam ,ze Lircia jest wyzsza za to szczuplejsza , Misia dosyc ,ze nizsza to wiecej w obwodzie klatki i waga wieksza :oops: Ale w koncu strasza jest od Lirci ;) Quote
eria Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [URL]http://images28.fotosik.pl/31/d3b4666f73b54d71.jpg[/URL] Inka tu tak arystokratycznie wyszła, na tym fotelu z poduszkami, jak w pałacu jakimś :cool3: :loveu: Quote
Izunia86 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Eria rzeczywiscie tak to wyglada :p Jakby na tronie siedziala Krolowa Inka i wydawala polecenia :lol: Quote
Dobcia Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 a Lircia, wierny koci sługa czeka na rozkazy:lol: Quote
Od-Nowa Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 spojżenie wcale ni groźne ;) ona ma taką mine .. to raczej wyglądało : "a co to to tu chce??!!":evil_lol: a teraz poważne sprawy!!BARDZO PILNIE POTRZEBNA POMOC KIELECKIM PSIAKOM!!! cytuje Erke: "Przed chwilą dostałam rozpaczliwy telefon od Elwiry. Ktoś wrzucił na działkę list, że jeżeli do 25.07 nie zabierzemy z niej psów, to będziemy je wynosic w workach!!!:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Raz juz ten s.............. to zrobił, więc moga to nie byc gołosłowne groźby:mad: :mad: :mad: Słuchajcie, Chawa cudem uratowana nie przeżyje z pewnościa następnego zatrucia:placz: :placz: :placz: . Zresztą reszta psiaków tak samo jest zagrożona.:placz: Nie wiemy co robić. Błagam pomóżcie znaleźć dom dla Chawy. Musimy koniecznie zmniejszyc ilośc psów na działce. A przecież jeszcze dzisiaj Elwira zaprowadziła tam Pusię i Muszkę od p.Ani z domu, bo nie było co z nimi zrobić." Link do watku w moim podpisie. jeśli znacie sposób by pomoc Chawie i jej towarzyszomm to piszcie. może ktoś w okolicy chciałby taką cudną sunie??:placz: :placz: :placz: te psiaki były juz trute , nie można dopuścić zeby znow sie to stało. Misia -mama Liry czyli piesek Izuni udało się uratować przed otruciem dzieki temu ,że dzień wcześniej pojechała do domu!! pomóżcie uratować CHawe:placz: Quote
eria Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 przepiękna suńka z tej Chawy :-( :-( ale skąd te domy brać :placz: :placz: :placz: Quote
Izunia86 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75157[/url] Moze do tego watku ktos da Chawe. Podobno jest lagodna. Trzeba byloby podkreslic ,ze zagraza jej wielkie niebiezpieczenstwo ,ze ktos sie na nia uwziol :-( Quote
Od-Nowa Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 już wstawiłam . bardzo dziękuję ;) ALARMOWA sytuacja KIELCE!! Quote
Od-Nowa Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 nikt juz do nas nie zagląda :placz: a pada miły deszczyk ;) Quote
Izunia86 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Ja zagladam :multi: U nas niby 27 stopni ale jest bardzo goraco ,przynajmnie mi :roll: Mialy byc burze i nie ma , moze przyjda :cool1: Quote
erka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Zaglądamy , zaglądamy, ale taki upał, że nic sie nie chce.... Quote
*zaba* Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Ja tez zagladam,ale mi smutno,bo jestesmy tu bez Kamusia i tesknimy i zazdroscimi,ze masz futrzaki pod reka... :( Quote
eria Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='Od-Nowa']nikt juz do nas nie zagląda :placz: a pada miły deszczyk ;)[/quote] u Was deszczyk :crazyeye: :crazyeye: a u nas upał dziś nieziemski znowu, zapowiadali niby burze ale jakoś nie wierze:roll: Quote
Dobcia Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Zaglądam!:multi::lol: Też chcę deszczyku... juz od ponad tygodnia nie padało:roll: Quote
Izunia86 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 A u nas burza :multi: Na razie sie rozkreca :cool3: Quote
Od-Nowa Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 dzień leniwy. jakiś tam spacer, jedzenie, telewizja. troche spania i gonienia. ale tak raczej od niechcenia ;) wziełam nawet aparat na spacer ale nie było okazji fajnej. dzień sobie mija a zwierzaki właśnie dostały kolacje. aha zapomniałam... mam dość wariackich beagli i ich wariackich właścicieli. Jednemu i drugiemu mówimy nie!!:mad: :diabloti: chyba ,ze są na smyczy (jedni i drudzy mocno do siebie przyczepieni :lol: ). i taki ot dzionek :cool1: Quote
Dobcia Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Cześć Tania! Fajny leniwy dzień mieliście, prawdziwie letni:lol: A co się stało, że beagle i ich właściciele wam podpadli? Quote
eria Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 [quote name='Od-Nowa'] aha zapomniałam... mam dość wariackich beagli i ich wariackich właścicieli. Jednemu i drugiemu mówimy nie!!:mad: :diabloti: chyba ,ze są na smyczy (jedni i drudzy mocno do siebie przyczepieni :lol: ). i taki ot dzionek :cool1:[/quote] czym zawinili ? Quote
Izunia86 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Od-Nowa napisz nam co to za historia z beaglami bo ciekawosc nas zjada :evil_lol: Swoja droga podobaja mi sie te pieski (zreszta przeciez wszystkie mi sie podobaja :evil_lol:) Dzionek leniwy , cos tak mniej wiecej jak u nas. Boze jak ja bym chciala minimalne ochlodzenie :roll: Quote
Od-Nowa Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 cześć kochane, z beaglami sprawa taka, że nie potrafi do mego małego rozumku dotrzeć fakt ,że ktoś postanowił lansować tą rase jako pieska kanapowego do bloku. Taki z którym to się idzie na spacerek "tylko na petka" itd.:mad: mamy tu po sąsiedzku jednego, który na szczęście robi krzywdę tylko swojemu właścicielowi i ma go w głębokim poważaniu. Codziennie widzimy jak jeden drugiego goni (zgadnijcie kto kogo??:cool3: ) szkolić się nie zamierzają bo po 3 razach w przedszkolu "pies przecież już siadał"...:roll: wczoraj jednak spotkałyśmy innego. dopadł nas na chwile na szczęście bo poleciał do dalmatynki. Prowadziła ją starsza Pani. Beagle dopadł ja i skakał dręczył, gryzł a właściciel daleko daleko daleko bez kompletnego wpływu na psa nie zrobił nic. Za całym szacunkiem dla tej rasy. Kanapowym, papierosowym beaglom mówimy zdecydowane nie. a ogłoszenia typu : "przygrnę pieska do bloku, jako towarzysza dla dzieci i rodziny np york, pudel, beagle" doprowadzają mnie do szału :shake: no powiedziałam co wiedziałam :eviltong: Quote
eria Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 oj tak.....strasznie tego nie lubie, bo są rasy o których panuje opinia że łagodne i same się wyszkolą :cool1: udręka dla psa,jak ma trzy spacerki dookoła bloku i na smyczy,bo nieposłuszny:cool1: Quote
Recommended Posts