Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Merson napisał(a):
@Do tematu
Moim zdaniem nie da sie okreslic wysokosci kundelka, bo to mieszaniec.

da sie da sie u nas wetka ladnie okreslila wysokosc mojego kundla

podaj ile teraz ma psiak i ile wazy m oze cos sprobujemy porownac :))

Posted

Nam w schronisku powiedziano dość dobrze co moze wyrosnąć z naszej misi. To samo mówili nasi weterynarze.
Wszyscy podczas spacerów zwracali uwagę na wielkość łapek - poduszeczek... uspokoiłam się dopiero gdy zobaczyłam łapkę owczarka niemieckiego podobno jej rówieśnika - łapka była dwa razy większa.
Misia ważyła 5,5 kg w wieku prawdopodobnie około 10 tygodni i miała 32 cm w kłębie - teraz waży 11 kg ma 43 cm.
Mała to jak najbardziej typowy kundelek - dopatrywano sie już w niej podobieństwa do 8 ras.

Posted

Witam, odświeżę trochę temat, gdyż od tygodnia zamieszkała u mnie Beza :D. Młodziutki kundelek, ma trochę ponad dwa miesiące. Byłabym wdzięczna, jakby ktoś mi podpowiedział, czy mała urośnie jeszcze dużo. Matka jest jamniczką, a ojciec nieznany :). Jednak wszyscy mi wmawiają, że będzie duża. Na jednym ze zdjęć porównanie z psiną podobną do CTRa.

Posted

Eriu wiesz pieska mozna ocenic wzrostowo po wielkosci jego lapek i ich długosci jednak niezawsze sie to sprawdza, ale z tego co widze na zdjęciach to suczka ma tylne lapki takie bardziej na budowe jamniczą jednak przednie są jakies takie okraglutkie... ale wiadomo ze nieda sie okreslic 100% jaka bedzie...

Posted

Eriu Beza mi przypomina trochę Torę :loveu:

Tutaj miała niecałe 8 tygodni

Ważyła wtedy 4 kg. Wszyscy mówili, że będzie duża, bo miała grube łapki, ale krótkie. Wyrosła na średniego psa, sięga mi do kolana, waży 16 kg. Jej mama była dużo większa od niej ;) Ile Beza waży?

Posted

[quote name='Nerul']Eriu wiesz pieska mozna ocenic wzrostowo po wielkosci jego lapek i ich długosci jednak niezawsze sie to sprawdza, ale z tego co widze na zdjęciach to suczka ma tylne lapki takie bardziej na budowe jamniczą jednak przednie są jakies takie okraglutkie... ale wiadomo ze nieda sie okreslic 100% jaka bedzie...
Pół wyrośnie na jamnika, drugie pół na coś innego ;).

Ile Beza waży?

3 kilo póki co i jakieś 10 tygodni.
Jak tak zajrzałam do Waszej galerii to rzeczywiście z pyszczka są podobne :). A że masz śliczną sunię, to moja też wyrośnie na ładną ;].

Posted

Eriu napisał(a):
Pół wyrośnie na jamnika, drugie pół na coś innego ;).

3 kilo póki co i jakieś 10 tygodni.
Jak tak zajrzałam do Waszej galerii to rzeczywiście z pyszczka są podobne :). A że masz śliczną sunię, to moja też wyrośnie na ładną ;].

Pewnie, że będzie ładna :lol: Myślę, że będzie mniejsza niż Tora. Mama jamniczka i waży mniej niż Tora w tym wieku ;)

Posted

Myślę, że Beza będzie trochę większa od jamnika, masywniejsza, na grubszych, torchę dłuższych łapkach.
Czasami psiak może być chudy i wysoki (więc niekoniecznie sugerować się wagą) ale widzę, że psina raczej okrąglutka i na krótkich łapeczkach :)

Posted

No też mi już ktoś sugerował, że będzie "niskopienna, ale byk" ;)
Dzięki za odpowiedzi :). Zależy mi na tym, żeby nie była jakaś wielka, więc mnie trochę uspokoiłyście.

Posted

No, generalnie to już jest moja :). Od tygodnia mam ją w domu. No właśnie muszę spytać się jutro, bo idziemy na szczepienie. Może mi powie coś mądrego.

Posted

No to cudownie ^^ Idź, idź i napomsknij o tym jaka ona urosnie bo znam to jak jest niepokój jaki pies urosnie. Nieraz jest tak ze niby mial byc jamnik a wychodzi pies wielkosci amstaffa...

Posted

To mnie właśnie niepokoi, bo przecież na wszystkich prawie karmach dla szczeniąt dawki są podane wedle tego ile pies będzie ważył w przyszłości. A skąd ja to mogę wiedzieć ;)

Posted

diabelkowa napisał(a):
da sie da sie u nas wetka ladnie okreslila wysokosc mojego kundla

podaj ile teraz ma psiak i ile wazy m oze cos sprobujemy porownac :))

Jak wazylam psiaka 3 tyg. temu to wazyl 2,6 kg i mial wzrost w klebie 26 cm. :) niedlugo pojde z nim na ostatnie szczepienie i zwaze go jeszcze raz bo napewno przytył :D wtedy sie odezwę :)

Co ztymi poduszkami o ktorych wspomniano wczesniej? jak poznac popoduszkach wilkosc pieska? :)

Co do weterynarza to powiedzial mi ze pisek bedzie gora do kolana siegał, ale nie powiedzial dokladnie. :(

Posted

Podczas spacerów albo w przedszkolu obserwowałam wszystkie spotkane szczeniaki i gdy to było możliwe pytałam o rasę i docelową wielkosć pieska i widziałam jaką wielkość łapki i poduszeczki ma tamten piesek a jaką Choculka.