katya Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Fidelek był wczoraj z Magdą na pierwszym szkoleniu. Chciał atakować wszystkie psy :cool3:,czyli standard, ale pan szkoleniowiec powiedział, że da się wyprostować :p Quote
magda801 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 WITAM, chodzę z Fidelkiem na szkolenie, generalnie polecenia wykonuje szybko się uczy, ale jest niesamowicie agresywny w stosunku do innych psów, jednak pan trener mówi, że to nie jest agresja związana z chęcią zagryzienia, ale z tego powodu , że gnojek się boi.!!! Jest jeden pan, który ma pieska ze schroniska i podobno tamten też miał identyczne zachowania, ale po 2 miesiącach szkolenia, wszystkie agresje ustąpiły , z czego właściciel jest dumny!!! Najgorsze jest to, że Fidel nie akceptuje w domu nikogo innego poza domownikami, jeśli przyjdą znajomi to się rzuca( na dzieci też :(( Jest to smutne, gdyż mamy w rodzinie dwulatka, i moja mama, jako dobra babcia zaczyna się o małego bać!!!!!:placz: Ja cały czas wierzę że po szkoleniach , wyprostujemy mu psychę, bo już są małe postępy, jednak wymaga to dużej pracy i poświęcenia, oby moim domownikom wystarczyło sił !!!! Pozdrawiam wszystkich Quote
ice_t Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 magda801 napisał(a):WITAM, chodzę z Fidelkiem na szkolenie, generalnie polecenia wykonuje szybko się uczy, ale jest niesamowicie agresywny w stosunku do innych psów, jednak pan trener mówi, że to nie jest agresja związana z chęcią zagryzienia, ale z tego powodu , że gnojek się boi.!!! Jest jeden pan, który ma pieska ze schroniska i podobno tamten też miał identyczne zachowania, ale po 2 miesiącach szkolenia, wszystkie agresje ustąpiły , z czego właściciel jest dumny!!! Najgorsze jest to, że Fidel nie akceptuje w domu nikogo innego poza domownikami, jeśli przyjdą znajomi to się rzuca( na dzieci też :(( Jest to smutne, gdyż mamy w rodzinie dwulatka, i moja mama, jako dobra babcia zaczyna się o małego bać!!!!!:placz: Ja cały czas wierzę że po szkoleniach , wyprostujemy mu psychę, bo już są małe postępy, jednak wymaga to dużej pracy i poświęcenia, oby moim domownikom wystarczyło sił !!!! Pozdrawiam wszystkich i jak tam szkolenie idzie?? Quote
katya Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Jutro Madzia idzie z Fidusiem, to pewnie napisze. Quote
magda801 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 On jest chyba walnięty, jak się nie wybiega to warjuje , musimy go oddać, tylko kto zachce takiego wariata :shake:, nie wiem co mam robić bo sądziłam, że po szkoleniu będzie lepiej....a tu lipa ... taka jego natura że uwielbia biegać a poza tym super pilnuje domu, nikt obcy nie wejdzie, może ktoś zachce kochanego psiaczka do pilnowania dobytku ;) Quote
katya Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Psiak zostaje na stałe u rodziców Magdy! Quote
Neris Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 A to się dzieciakowi poszczęściło, no... Quote
katya Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 I to jak... Przyjechał po niego pan z Wrocławia, a psiur nie został oddany, trzeba było zwrócić koszty podróży. A w ogóle Fidel, teraz Fred, to niezły agent... Quote
Recommended Posts