Ambra Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Dzis z sosnowieckiego schroniska zabrałam charta - myslalam ze to whippet jednak okazał sie [B]mixem whippeta z greyem, ma 58 cm wzrostu i wazy 17 kg.[/B] [B]Został oddany prtzez wlasciciela bo cos zniszczył w domu!:angryy: [/B] [B]Jest strasznie przeziebiony - to był dla niego ostatni dzwonek! odszedlby tej lub nastepnej nocy!:-( [/B] [B]Ma katar z krwia i goraczke prawie 40 st. jest strasznie wychudzony![/B] [B]ale bedzie dobrze dostaje antybioty pylargine wit. C i glukoze[/B]! pilnie szuka kochajacego domku ze stalym towarzystwem! bardzo prosze o porozgladanie sie za domkiem dla cudnego potulnego wesolego rocznego charcika! [IMG]http://img254.imageshack.us/img254/4716/tnimg0014cj4.jpg[/IMG] [IMG]http://img262.imageshack.us/img262/1516/tnimg0020ty4.jpg[/IMG] [IMG]http://img185.imageshack.us/img185/3549/tnimg0026wx5.jpg[/IMG] [IMG]http://img262.imageshack.us/img262/1210/tnimg0018pr7.jpg[/IMG] prosze o ogloszenia! Quote
olenka_f Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 miałam kiedyś charta angielskiego one są chude ale ten biedak to kościotrup i chorutki w dodatku dobrze że go zabrałaś nie dałby rady, masz namiary na właściciela bo myśle że jemu jeszcze coś trzeba popsuć:angryy: Quote
Ambra Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 lezy i ledwo dycha! :-( jest strasznie chudy, mam namiary bo wlascicielka zostawila ksiazeczke zdrowia ale nie liczyla sie z tym ze pies bedzie pzy -5 spal na zasikanym betonie!:angryy: narazie sfinansowalam ze swojej kieszeni bo sama poszlam na zywioł i go wzielam do siebie!:roll: ale nie liczylam sie powiem szczerze z tym ze bedzie chory...nie wygladal:-( [IMG]http://img360.imageshack.us/img360/9238/tnimg0031wf2.jpg[/IMG] [IMG]http://img185.imageshack.us/img185/535/tnimg0025pr3.jpg[/IMG] Quote
Ambra Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 jaki kontakt?:roll: chart jest u mnie w sosnowcu... Quote
natalia_aa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Jejku :( co za ludzie no wziac i powystrzelac :mad: Ale biedak musial sie nameczyc, nie dosc ze chudziutki - istny szkielecik to jeszcze to chorobstwo :( Oj biedaku obys szybko znalazl staly domek... Quote
:: FiGa :: Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Jak można być tak nieodpowiedzialnym i nieczułym człowiekiem :angryy: Ambro jesteś niesamowita osobą :loveu: Quote
Paola06 Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 I wydaje mi sie że ma alergię:( Tak wygląda na zdjęciach bynajmniej. Ambra - jesteś cudowna:calus::calus: Quote
zasadzkas Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Chart jest śliczny. Ciekawe, jak to z tym niszczeniem było/jest? Ale to dopiero jak wydobrzeje. Trzymam kciuki Quote
Ambra Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 on nie ma alergi on ma siersc jak charcik wloski, za uszami pod pachami i na szyji jest łysy, moja whippetka ma tylko szyje przetarta bez siersci ten w wiekszej ilosci miejsc! ale jak czasem odzyska sily to podrywa dobke:evil_lol: no juz poszedl spac, polazil chwile po spacerku za jej kikutowatym ogonkiem i na kanapke dalej chorowac:roll: a kochana jestem jak wszyscy tu zgromadzeni:eviltong: Quote
olenka_f Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 daj mi te namiary na siebie wreszcie bo jak zrobie ogłoszenia musze podać kontakt Quote
natalia_aa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Ahh szkoda gadac jacy to ludzie sa durni, takiego wspanialego psiaka tak potraktowac :/ Ambra super ze trafil na Ciebie :loveu: To trzymamy kciuki za jego powrot do zdrowia ;) Wypadaloby go jakos nazwac :D Quote
Ambra Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 namiary na mnie: 600414656, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] a imie on ma - przeciez dostalam ksiazeczke! Oskar sie wabi i do ksiazeczki w rubryce rasa ma wpisane: HART POLSKI (tak, przez samo H) z polskiego to on moze ma hmmm wlasciwie to nie wiem co, ale znawca rasy z poprzedniego wlasciciela swietny był! Quote
olenka_f Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 dałam go na e.karmy, 4lapy i mojpupil jutro dam jeszcze do anonsów i gdzie sie da:cool3: Quote
Ambra Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 dziekuuje!! ale mam bardzo zła wiadomosc - jestem załamana jesli to potwierdzi jutro weterynarz.... :cry: Istnieje mozliwosc ze jest głuchy Oskarek! nie reagowal dzis na wszelkie nasze sprawdzania - dzwonek wolanie klaskanie gwizdanie, nic... ja nie wiem co bedzie, jesli diagnoza sie potwierdzi to zapewne chetni na charta zrezygnuja z biegu! ma obolałe tez uszka rozmawialam z weterynarzem powiedzial ze jesli to zapalenie to moze byc odwracalne... modle sie żeby to bylo oslabienie a nie guchota! zostal dzis spuszczony ze smyczy, biegał jak szalony z moja ambra (a to cud bo ona na wszystkich z zebami startuje) pilnowal sie bardzo! grzeczny i kochany! az mi sie beczeć chce :cry: Quote
martasuwałki Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Boże, aż się płakać chce.... Ambra - jesteś wspaniała! Quote
olenka_f Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 są głusi ludzie i są głuche pieski jedni i drudzy spotykają na swojej drodze ludzi którzy ich kochają będzie dobrze:loveu: Quote
fizia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Cudny jest! Serce pęka na widok takich chudzinek.... Mam nadzieję, ze szybciutko wyzdrowieje, może faktycznie ten problem ze słuchem jest przejsciowy i wynika z przeziębinia, jakiegoś stanu zapalnego. Quote
Ambra Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 jutro jedziemy do lekacza - zobaczymy co powie. Został dzis na noc i byl caly dzien jak bylam w pracy i psiej misji u niej. Swietnie sie tam czuje wyleguje na kanapach, whippetek nie zaczepia, apetyt ma straszny, jest bardzo grzeczny, zostal sam z suczkami na 3 godziny, jak wrocilysmy nie wstal do drzwi - chyba nas nie slyszal - spal i spi bardzo twardym snem dopiero jak go dotknelysmy to sie obudzil i ucieszyl. Pies a wlasciwie psa w domu nie ma - jest tak narazie nieklopotliwy. Utrzymuje czystosc, i straszny pieszczoch z niego!:loveu: Quote
olenka_f Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 kochany białasek wymiziać i wycałować go proszę od cioteczki z Gdańska:calus: Quote
Recommended Posts