Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korusia jest w strasznym stresie,nie chce wychodzić na spacerki,nawet na dziedziniec schroniska.

Non stop rzuca miskami.

Nie pozwala dotykać się.

Jest gorzej niż było... :-( Mała potrzebuje spokoju,żeby mogła dojść do siebie po strasznych przeżyciach.A wokół hałas szczekających psów i mnóstwo innych trudnych dla Korusi sytuacji.Wrażliwa,rozpieszczana dotychczas suczka bardzo to przeżywa.

POTRZEBUJE DOMU OD ZARAZ!!!

Posted

Nie wiemy co się dzieje z Korusią,znosi schronisko gorzej niż inne psiaki...Miałam dziś zapytanie w sprawie Korusi,ale w domu jest 2 dzieci...to chyba nie jest domek dla Koruni,ona potrzebuje spokoju.

Posted

Oswajamy Korunię z różnorodnymi sytuacjami:

tu z wracającym ze spacerku Krzywuńciem.

Ale niunia lubi ja w schronisku jest spokojnie i cicho.Wtedy wychodzi na dziedziniec i pozwala zapiąć się na smycz.

Posted

I jeszcze takie zdjęcia z Helusią:

i Krzywuńciem;

smutna z opuszczonym łepkiem

Zobaczcie Helusię,która była wycofanym psiakiem.Podeszła do ludzi widzianych 2 razy;

...Korusia nie reagowała na żadne zawołania i nie podeszła do państwa,co widać na pierwszym zdjęciu u góry w poście 84.To Hela była bardziej odważna.Koruni POTRZEBNY JEST DOM!!!

Posted

a tu ma już czujne oczka

...w sobotę i w niedzielę już nie chciała wychodzić na spacer.A kiedy wieczorem zabrałam moją Romkę na spacer po łąkach nad stawem,słyszałam jak rzuca miskami i warczy na nie.

Dziś ktoś pytał mailowo na Tablicy o Korunię ale później nikt nie dzwonił...:shake:

Posted

A to jest dobra wiadomość!!!:lol:Korunia zmieniła boks,siedzi teraz z cudnym przytulakiem Tomim:

Boks jest duży,jasny a wokół dużo nowych bodźców.Bardzo się cieszę!:lol:

Posted

Maryś to był naprawdę dobry pomysł,dziś niunia pozwoliła się pogłaskać.A potem leżała na podeście przy wejściu do budy i ze spokojem obserwowała schronisko.

• 3 weeks later...
Posted

o do tego to jest jeszcze daleka droga, wszystko będzie zależało od tego czy potrafi zostawać sama w domku, moja znajoma szuka starszego spokojnego psa do adopcji ale warunek jest taki że musi potrafić zostawać sama na 8 godzin i akceptować inne psy, do towarzystwa miała by małą starszą sunię, pomyślałam od razu o Korze bo wiem że to domowy pies, spokojny i akceptuje inne psy, sunia mieszkała by w bloku i spała by pewnie w łóżku z Panią, która tez jest miłośniczką zwierząt :)
wiem, że w schronisku trudno ocenić czy sunia będzie potrafiła zostawać sama w domu przez tyle godzin i nie będzie szczekać czy niszczyć ale może będzie można się tego dowiedzieć od sąsiadów gdzie kiedyś mieszkała czy ona zostawała też sama czy np. stale ej Pan był w domu?