dexterka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 (edited) "NELA to prawie roczna suczka, jak na moje oko mieszanka z bokserem lub też amstafem? Roczna a więc powinna być w okresie błogiego szaleństwa, zabaw, odkrywania świata, układania na dostojnego towarzysza oraz w okresie obdarzania ją miłością ze strony człowieka. Jednak człowiek widział to inaczej..... Pewnego dnia młody mężczyzna zobaczył szczeniaczka i postanowił go kupić. Jak się jednak okazało chyba nie zdawał sobie sprawy z odpowiedzialności, jaką na siebie bierze. Wyprowadził się z domu, bo założył rodzinę i nie ma warunków, by trzymać psa. Pies więc z wrośniętym łańcuchem w szyję został zaprowadzony do weterynarza, by zapadł w sen NA ZAWSZE! Dzięki Bogu los podarował psicy weterynarza, który kategorycznie odmówił uśpienia młodego, zdrowego psa. Zawiadomił TOZ, który skontaktował się ze schroniskiem, a potem ze mną i tak oto szukamy suczce domu!!! Wiem, że drastyczne jest to co napisałam. Psa próbowano oddać do schroniska, ale każda gmina ma swój indywidualny program pomocy bezdomnym zwierzętom. Schroniska w innych gminach nie mogą przyjmować zwierząt spoza terenu gminy, na którym ów schronisko się znajduje, chyba że mają podpisaną umowę z inną gminą-te okoliczne od miejsca zamieszkania właściciela psa nie miały :(" Jej wydarzenie na fb https://www.facebook.com/events/139259879582768/ Nela trafiła wczoraj do mnie na dt. Jest pod opieką fundacji Fioletowy Pies. Bardzo proszę o finansowe wsparcie fundacji. Musimy nazbierać na jej odrobaczenie, szczepienia , sterylkę... FUNDACJA FIOLETOWY PIES ul. Jana Bytnara Rudego 21B/901 45-265 Opole CREDIT AGRICOLE 96 1940 1076 3046 8481 0000 0000 z dopiskiem "darowizna dla Neli" A oto Nelka Edited July 30, 2013 by dexterka Quote
dexterka Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 tak było... a tak jest:) [video=youtube;mXNbOvHoTm0]http://www.youtube.com/watch?v=mXNbOvHoTm0&feature=youtu.be[/video] [video=youtube;CmDiVP7tqLw]http://www.youtube.com/watch?v=CmDiVP7tqLw&feature=youtu.be[/video] Quote
yolanovi Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Biedna sunia:(. Na mój gust ona taka wyżłowato-bokserkowa jest. Umaszczenie całkiem wyżełkowe. ślicznotka Quote
Sara2011 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Ale cudo, gdybym tylko miała warunki na kolejnego psa juz bym o nią walczyła. Jak można tak postępować!!!!!! Co niektórzy ludzie mają w miejscu mózgu?????? Quote
yolanovi Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Ona nawet porusza sie jak rasowy wyżeł. Śliczna i radosna sunia i fajnych ma kumpli do szaleństw. Dobrze, ze wet. stanął na wyskości zadania i Nelka jest wśród żywych i bezpieczna. Quote
dexterka Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Witajcie cioteczki u Neli:) Z wyżła to ona ma na pewno pokłady energii i zwinność:) Nawet nie macie pojęcia jak ta "wolność" ją cieszy:) Dziewczyny z fundacji opowiadały ,że po spuszczeniu z łańcucha dosłownie skakała po samochodach:( Przy okazji zapraszam na jej wydarzenie:) https://www.facebook.com/events/139259879582768/ Quote
dexterka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Sara2011 napisał(a):Wow, ale ogrooooooooooomne cudo!!!! ona tylko tak na tym zdjęciu wyszła:P w rzeczywistości jest duuużżoo mniejsza. Quote
dexterka Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Nelka miała wczoraj okazję skorzystać z super projektu fundacji Fioletowy pies i trenera wesołej łapki - Szkolenie za jedzenie http://www.facebook.com/events/498507286862738/ Głównie ćwiczyłyśmy skupienie na przewodniku , które całkiem nieźle jej wychodziło. A poza tym przejechała się autem, poznała nowych ludzi, nowe psy, nowe miejsce- super socjalizacyjny dzień:) Quote
yolanovi Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Co u ślicznej Neli? Jakieś zinteresowanie potencjalnych domków? Quote
Ati Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 z psami sie zgadza? ile ma wysokosci w klebie? przebywa nadal Opole? czy kontakt na Magde? Quote
yolanovi Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Zaglądam do Nelci - cisza tu taka. Co u ślicznoty słychać? Jakieś domki pytają o małą? Quote
dexterka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 (edited) przepraszam , ale miałam ostatnio sporo zajęć i mało czasu na dogo. Melduję ,że u Nelci wszystko porządku, tydzień temu została zaszczepiona , w przyszłym tygodniu planujemy sterylkę. Jest bardzo grzeczna, oprócz jednej wpadki kiedy to pogryzła mi okulary i teraz ledwo widzę co piszę:P Uwielbia mojego psa Alfa ( jest na zdjęciu wyżej) ciągle zachęca go do zabawy i nawet wspólnie udaje im się zmęczyć. Miałam kilka telefonów w jej sprawie. Najbardziej konkretny wydał się pan z wrocławia, w sobotę fundacja dwa plus cztery zrobi dla Neli pa za co im bardzo dziękuję:) Trzymajmy kciuki ATI Nelka zgadza się z psami- u mnie mieszka z 3 dużymi samcami, koty goni raczej w celach konsumpcyjnych niż zabawowych. Tak jak pisałam ma 60cm w kłębie, przebywa w okolicach Opola. Kontakt do mnie czyli - Magda 695 988 940 Fajnie było jak śniegu nie było:P Puma Edited April 4, 2013 by dexterka Quote
yolanovi Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Nela jest piękna. Piękna wyżełka, jak dla mnie. No może mordeczke ma troszkę z innej parafii, ale i tak prześliczna dziewczyna Quote
dexterka Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 wizyta wypadła pomyślnie, po sterylizacji Nelka zamieszka w nowym domu we Wrocławiu:) Można ją "ściągnąć " z sos dla wyżłów na fb:) Quote
yolanovi Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='dexterka']wizyta wypadła pomyślnie, po sterylizacji Nelka zamieszka w nowym domu we Wrocławiu:) Można ją "ściągnąć " z sos dla wyżłów na fb:) Fajnie, że Nela znalazła domek - nie mogło być inaczej bo prześliczna z niej suńka. Powodzenia Neluniu. Dziewczyny, zajrzyjcie proszę do tego wyżełka http://www.dogomania.pl/forum/threads/241418-Schronisko-Starogard-Gda%C5%84ski-D%C5%BCeki-prze%C5%9Bliczny-wy%C5%BCe%C5%82-czeka-na-domek - może można by go umieścić na stronach sos dla wyżłów? Siedzi biedak w schronie, ma niesprawną łapkę, a śliczny jest i dość młody. Szkoda psiaka Quote
dexterka Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 [h=5]Niestety dobre wiadomości się skończyły:(( Kochani!! nasza Nelcia potrzebuje Waszej pomocy. Ponieważ dziewczyna w ostatnim czasie schudła zdecydowaliśmy się, przy okazji sterylizacji, zrobić jej badania krwi. No i mamy przyczynę spadku wagi... Nela ma podwyższone parametry wątrobowe, co wskazuje na zapalenie wątroby. Prawdopodobnie jest to spowodowane nieodpowiednym karmieniem, kiedy Nela byla jeszcze u poprzenich właścicieli. Leczenie nie jest tanie. Potrzebujemy kupić Nelci karmę weterynaryjną (ponad 200 zł), i leki na wątrobę Hepatiale (ok. 40 zł) i Zentonil (ok. 150 zł). Oraz, ze względu na niedobór żelaza, witaminy (ok. 30 zł). Będziemy ogromnie wdzięczni, jeśli ktoś z Was zasponsoruje karmę lub leki dla Neli. A może komuś z Was zostały leki po leczeniu Waszego psa? Będziemy ogromnie wdzięczni za każdą pomoc[/h] Quote
Recommended Posts