*Gajowa* Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 (edited) Ta borderowata sunia przebywa w schronisku w Radysach co najmniej od lipca ub. roku. [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Czarna01_zpsb4911656.jpg[/IMG] [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Czarna03_zpscebc59c9.jpg[/IMG] [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Czarna02_zps22527367.jpg[/IMG] Niedawno została wysterylizowana i wczoraj miała przyjechać do mnie do BDT ale sprawa transportu się skomplikowała. Własciciel schroniska mógł sunię dowieźć tylko do Marek o godz.8 rano, a ja mieszkam w Konstancinie i na tę godzinę nie jestem w stanie dojechać do Marek po sunię. Informacje dostałam wieczorem dnia poprzedniego i niestety nie udało sie odbioru zorganizować. Bez Waszej pomocy ta psina nie dojedzie do DT... Potrzebna byłaby osoba, która rano sunie mogłaby odebrać w Markach i przetrzymać ją ok. 3 godzin lub ewentualnie odebrć i podwieźć np. do Wilanowa. Miejsce na sunię czeka, kupiłam już obróżkę, Fiprex, tabletki na robale i karmę... Edited May 13, 2013 by *Gajowa* Quote
*Gajowa* Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 (edited) Moje wydatki na Monę : 20 zł Fiprex 15.03. 40 zł Aniprazol 6 szt. na 3 dni 60 zł kąpiel 140 zł karma Husse Lax&Ris 20 zł Fiprex 19.04. Edited April 19, 2013 by *Gajowa* Quote
*Gajowa* Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 Może ktoś zajrzy... tak niewiele potrzeba aby sunie wyciągnąć ze schroniska. Quote
Poker Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Napisz do dziewczyn na mazowieckim, więcej ich tam zagląda.Moją uwagę przyciągnęły Radysy i myślałam ,ze chodzi o kasę.Tytuł wątku nie mówi w czym problem. Quote
*Gajowa* Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 [quote name='malagos']W Marakch mieszka EVA2406, myślę, że pomoże.[/QUOTE] Dzięki malagos. Napisałam do EVA2406 i czekam na odpowiedź. Quote
*Gajowa* Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 [quote name='Poker']Napisz do dziewczyn na mazowieckim, więcej ich tam zagląda.Moją uwagę przyciągnęły Radysy i myślałam ,ze chodzi o kasę.Tytuł wątku nie mówi w czym problem.[/QUOTE]] Faktycznie tytuł wątku niewiele mówi o problemie, nie chciałam go za bardzo rozbudowywać. Quote
EVA2406 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 A kiedy ta sunia ma przyjechać? Ja pracuję i nie każdego dnia mogę być w domu rano. Jaki ma charakter i czy jest łagodna, bo ja nie mam już boksu na zewnątrz. Czy jest szczepiona? Quote
*Gajowa* Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 [quote name='EVA2406']A kiedy ta sunia ma przyjechać? Ja pracuję i nie każdego dnia mogę być w domu rano. Jaki ma charakter i czy jest łagodna, bo ja nie mam już boksu na zewnątrz. Czy jest szczepiona?[/QUOTE] Niestety nie wiadomo kiedy sunia mogłaby przyjechać. Będzie to możliwe jak schron dostanie zgłoszenie o potrzebie odłowienia psa z gminy z okolic W-wy, wtedy wyśle samochód i przywiezie psy o które prosimy. Taka jest niestety brutalna prawda ... Sądzę, że wiadomość przyjdzie przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem. Sunia jest podobno bardzo łagodna, jest w boksie z czterema sukami. Co do szczepienia to chyba tylko wściekliznę będzie miała. Quote
majgra Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 a moze wrzuce temat na forum border na FB? Moze ktos pomoze ?albo zrobimy zrzutke na transport to nie powinna byc duza suma ? Quote
Ada44 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 - proszę ogłosić w [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/220003-Oferuję-transport-w-dowolne-miejsce-w-Polsce?p=20535766#post20535766[/URL] , może znajdzie się miejsce po drodze, a może uda się zorganizować specjalny transport, jeżeli to nie jest za daleko....napiszcie tam a dostaniecie odpowiedż z przewidywanymi kosztami.....można zrobić zrzutkę... - należałoby sprawdzić sunię pod względem zachowania wobec kotów, może miałabym dla niej dom stały.....ale musiałaby mieszkać razem z kotami niewychodzącymi.... Quote
*Gajowa* Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Obawiam się, że w schronisku nie da się sprawdzić jej stosunku do kotów, kotów chyba nie mają :shake: ale zapytam. Dzięki Ada44, napisałam w sprawie kosztów transportu. Quote
*Gajowa* Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Otrzymałam już jedną ofertę transportu za 270 zł. Quote
Ada44 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 - umieszczę także ogłoszenie na moim psim forum- podaj mi skąd i dokoąd trzeba sunię przewieżć.... - a o kotach to myślałam, żeby ją sprawdzić w domu tymczasowym.... - Radysy- jakie to województwo? Quote
Ada44 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 o, już doczytałam - ogłaszam na Forum australijczyków, często dziewczyny jeżdżą na zawody, może będą mogły pomóc.....jak się nikt nie odezwie to trzeba zrobić zrzytkę, ja też dorzucę....czy schronisko wyda suczkę bezkosztowo??? Quote
Ada44 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 - Gajowa, czy dobrze rozumiem, że ktoś może ją podwieżć do Marek k/ Warszawy ? i potrzebny jest ktoś kto ją przetrzyma pół dnia??? - wysyłam Tobie na priv mój telefon- proszę o kontakt.... Quote
*Gajowa* Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 [quote name='Ada44']- umieszczę także ogłoszenie na moim psim forum- podaj mi skąd i dokoąd trzeba sunię przewieżć.... - a o kotach to myślałam, żeby ją sprawdzić w domu tymczasowym.... - Radysy- jakie to województwo?[/QUOTE] Radysy leżą w warmińsko-mazurskim w pobliżu Ełku. Potrzebny transport z Radys do Konstancina-Jeziorny /pod Warszawą/ Ja niestety nie mam kotów więc nie sprawdzę suni niestety. Quote
*Gajowa* Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 [quote name='Ada44']- Gajowa, czy dobrze rozumiem, że ktoś może ją podwieżć do Marek k/ Warszawy ? i potrzebny jest ktoś kto ją przetrzyma pół dnia??? - wysyłam Tobie na priv mój telefon- proszę o kontakt....[/QUOTE] Do Marek może ją podwieźć schronisko ale nie wiadomo kiedy... dopiero jak będą mieli coś do odłowienia w pobliżu. Myślę, że schronisko wyda sunie bez kosztów. Quote
*Gajowa* Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 (edited) [quote name='majgra']a moze wrzuce temat na forum border na FB? Moze ktos pomoze ?albo zrobimy zrzutke na transport to nie powinna byc duza suma ?[/QUOTE] Czy możesz to zrobić ? Byłoby super ! Myślę, że nie ma na co czekać, ona juz tak długo siedzi w schronie, spróbujmy uzbierać na transport. Pani Ania z poza Dogo , do której ma przyjechać z Radys mały psiak i tez nie może się go doczekać deklaruje 50 zł. Oferta transportu za 270 zł jest bardzo rozsądna, druga była droższa bo 350 zł. A więc mamy 50 zł, potrzeba jeszcze 220 zł . Kto pomoże ? Edited March 13, 2013 by *Gajowa* zmiana tytułu Quote
*Gajowa* Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Chciałam zmienić tytuł wątku ale się nie udało... Quote
majgra Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 hej jesli chcesz mam kolezanke ktora sie zaoferowla ja odebrac z Marek i poczekac z nia te trzy godziny zalezy tylko czy akurat bedzie mala wolne wszystko do dogrania napisz do mnie na priv. to podam ci do Krysi numer pozdr Quote
*Gajowa* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Ten transport do Marek nie wiadomo kiedy będzie możliwy, a miejsce czekać nie może zbyt długo. Tyle jest psiaków w potrzebie... Chyba trzeba zbierać na ten płatny niestety, a byłby możliwy już w poniedziałek. Kto jest zarejestrowany na forum borderów i mógłby zwrócić się o pomoc ? Quote
*Gajowa* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Właśnie dostałam wiadomość, że jutro będzie transport ze schroniska ! Tylko jeszcze nie wiadomo o której i dokąd. Quote
Recommended Posts