Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pa-ttti']tylko wziąść i "wsypać" takiego hodowcę.
zostawi sobie rodowód a inne suki będą na ten rodowód rodziły szczeniaki.....żal, oszustwo perfidne.[/QUOTE]
Zgadzam się i cieszy mnie bardzo, że chociaż jeden hodowca ten problem nazwał "po imieniu" - oszustwo perfidne.

Posted

właśnie z tego powodu nie było dla mnie różnicy skąd kupuje psa, gdyż jak widzicie to nie pierwszy raz powstało takie ogłoszenie, jaka mam mieć pewność ze matka to matka a nie podkładane szczeniaki czy papiery rodziców, zawsze tez kupowałam podrośnięte psy, choć te pierwsze to nawet nie miałam świadomości jak ma wyglądać york, miał być tylko york a jaki wygląd czy waga nie miało to dla mnie znaczenia. oczywiscie sa hodowle które oszustwem sie brzydzą ale ile ich jest, mojego maklera tez kopiłam z rodowodem, po czym okazało się ze nie chcą mi jego wydać, mieli wyjechać a do dziś dnia widzę ich ogłoszenie z yorkami i biewierami. mimo ze teraz widuje ladne suczki ktore moglabym kupic, czekam na te jedyna, nie che znów brać by brać bo pewnego dnia furtka się zamknie i nie będę miała miejsca właśnie na tego którego chciałam.

Posted

___________< o >
_____________/
_________o`* o.@*o`.
________.' '*Q o *o@
________( () o*o* @ o'.
_______.-' o *0_Q.-'-;*o)
_______.' 0 Q @0@ ()* `-.
______* @ o*o @. ‘Q * o )
_____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’
_____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)
_____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.
____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `
____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.
___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.
___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’
__.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'
_* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'
_'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*
_;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o
_.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.
_* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.*
_;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*♥.*•.¸♥¸.•*♥
_____________$$$$$

Z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim spełnienia marzeń,
smacznego karpika, tłustego śledzika, barszczyku czerwonego,
a pod choinka prezentu pięknego.

Posted

[quote name='Yorkomanka']wszystko opada:mdleje::scared:
[url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7500667_zamienie.html[/url][/QUOTE]
i jeszcze [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9404561_przyjme_pieska_suczke_angielskiego.html[/url] takie pan ma ogłoszenie.
[url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/10379619_mini_yoreczka.html[/url]

Posted

[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1732187_york_yorki_yorki_yorki_yorkshire.html[/URL] 'Cena to 2700 zł z metryką lub 2000 bez metryki. Odbiór metryki możliwy w późniejszym czasie za dopłatą różnicy.
Cena jest ostateczna i nie podlega negocjacji.'
trochę drogo jak na pieska bez papierów.

Posted

1393655288 same sprzeczności.
osoba sprzedająca pisze, że nie jest hodowcą tylko osobą prywatną (tak jakby hodowca nie był osobą prywatną.....), a pomimo to jest zaznaczone w ogłoszeniu że szczenięta są z rodowodem.
poza tym, nie rozumiem tego że ojciec jest "4krotnym mistrzem europy", ponieważ na wystawie nie ma czegoś takiego jak tytuł "mistrz"....więc chyba sprzedający nie wie o czym pisze...
ciekawa jest też cena-1500zł, jak za psy, które wydaje mi się, są bez rodowodu.

Posted

człowiek nie ma pojęcia o czym pisze po prostu...
zaznaczył z rodowodem bo rodzice są z rodowodem wiec wydaje mu sie ze szczyle jakby automatycznie są tak jakby rododów powinny mieć...
dodaje ze nie jest żadnym "psełdo", a cena wzięła się podejrzewam stąd że rodzice mają rzekomo ten papier wiec szczeniaki są lepsze niz te po rodzicach bez papierów...
taka logika ludzi bez wiedzy

Posted

1393655288 to jest sąsiad mojej kuzynki i to jest metryka jej Yorka, którą pożyczyła mu jakieś pół roku temu, ponieważ chciał porównać ją z jakąś innego psa, którego chciał kupić ! Super co nie!

Posted

[quote name='paulina200']1393655288 to jest sąsiad mojej kuzynki i to jest metryka jej Yorka, którą pożyczyła mu jakieś pół roku temu, ponieważ chciał porównać ją z jakąś innego psa, którego chciał kupić ! Super co nie![/QUOTE]
A to nie jest jakaś kradzież? Na pewno wprowadzanie kupującego w błąd i coś jeszcze by się dało dorzucić, to się kwalifikuje do zgłoszenia na policję. Ale może najpierw napiszcie do faceta, żeby wycofał zdjęcie?

Posted

[quote name='paulina200']1393655288 to jest sąsiad mojej kuzynki i to jest metryka jej Yorka, którą pożyczyła mu jakieś pół roku temu, ponieważ chciał porównać ją z jakąś innego psa, którego chciał kupić ! Super co nie![/QUOTE]

Bardzo super,nie ma co :shake:
Nie rozumiem dlaczego kuzynka nie odbiera metryki od pół roku....

Posted

[quote name='*Jot*']Bardzo super,nie ma co :shake:
Nie rozumiem dlaczego kuzynka nie odbiera metryki od pół roku....[/QUOTE]

a napisała ze nie odebrała? a jesli nie odebrała moze nie ma potrzeby odbierania :)
[url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/10474799_oddam_pieska_w_zamian_uratoj_mu_zycie.html[/url]