Majaa Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Reksa znalazła kobieta, która czasami przyjeżdża na wieś na swoją działkę! Nakarmiła Reksa, przytuliła, wróciła do miasta .... prosząc sąsiadów o dokarmianie go ! Po 3 tygodniach przyjechała znów, a pies czekał .... Nie mogła go wziąć do siebie, ale postanowiła mu znaleźć miejsce ! To było prawie dwa lata temu ..... Miejsce owszem znalazła i wszystko było super! Reks miał jak w raju .... działka ogrodzona, buda, świeżutkie jedzonko i sympatię ludzi. Raj trwał jednak niedługo, sprawy rodzinne się potoczyły inaczej, niż można było przypuszczać .... Nowy właściciel domku nie chce Reksa .... Więcej! Żąda od kobiety, która go tam umieściła, natychmiastowego uśpienia psa ! Reks obecnie przebywa na łańcuchu, ale wciąż jeszcze jest radosnym psem! Reks jest doskonałym czujnym stróżem, ale w obecności ludzi, których zna jest przesympatycznym psem, także dla obcych ! Obecnie ma ok. 3,5 – 4 lat . Wygląda jak mix sznaucera olbrzyma i pewnie jako taki został zakupiony, o czym świadczyć może (niezbyt umiejętnie) skopiowany ogon! Kontakt w sprawie Reksa : 0660440525 lub e- mail: [email protected] [SIZE=3] Quote
Ada-jeje Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Jaki sliczniutki mam nadzieje ze sie komus spodoba. Napewno znajdzie domek ktorego jest wart. Quote
Majaa Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Oby i to szybko ! Przynajmniej DT ! Bo może być kiepsko ! I możemy nie móc nawet kiedy zadziałać ..... a pies zostanie uśpiony (w imię Boga - któregoś tam :angryy: ) Quote
Gamba Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Oryginalny i jakże piękny mix sznaucera olbrzyma czeka na dom!Ale taki który już go nie zawiedzie i będzie mógł spędzić w nim resztę swojego życia ! Quote
Majaa Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Reksio bardzo potrzebuje domeczku! Choćby tymczasowego! Pomocy! Quote
KamaG Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Kto zna kogoś od sznaucerów? Może oni coś pomogą? Ja uderzę do Weszki. Quote
weszka Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Kamkam, uderzenie skuteczne i jestem :) Słodki, piękny psiak. Jedyne co mogę zaoferować od razu to zrobienie allegro i ogłoszeń. Jak sytuacja będzie podbramkowa to może uda się go zabrać do hotelu do Krakowa - ale na to potrzebne pieniądze, musiałabym pogadać z dziewczynami jak stoimy z kasą... Quote
weszka Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Napiszę też do sznaucerowej ciotki malawaszki. Quote
KamaG Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 A to Malawaszka jest sznaucerkową cioteczką? :oops: sorki Weszka ale to dobrze, że jesteś i orientujesz się w cioteczkach sznaucerkowych. Quote
weszka Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Malawaszka jest pierwszą ciotką od sznaucerów - napisałam już do niej. Ja jestem dopiero od niedawna na dogo. I też jestem ciotką sznaucerkową :) Quote
weszka Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Wstawię też wątek tu na dogo do sznaucerów szukających domu. Quote
KamaG Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 weszka napisał(a):Wstawię też wątek tu na dogo do sznaucerów szukających domu. Dzięki! bo ja się nie orientuję za bardzo w wątkach "rasowych", a czy sznaucerki mają jakieś swoje forum?:oops: Quote
weszka Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Jest kilka forum ale zajmują się głównie biciem piany wokół wystaw, strzyżenia, hodowli, bezdomniaki ich nie zajmują. Tu na dogo w sznaucerach i CTRach najprędzej ktoś się zainteresuje. Wkleiłam już tam wątek. Quote
malawaszka Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Kamkam napisał(a):A to Malawaszka jest sznaucerkową cioteczką? :oops: sorki Weszka ale to dobrze, że jesteś i orientujesz się w cioteczkach sznaucerkowych. hahaha ostatnimi czasy to weszka jest przodownicą :loveu: ja nie wyrabiam z niczym :shake: Majaa jak wygląda sprawa z czasem??? jest jakiś limit? kurcze co tu robić - on zawsze mieszkał na dworze tak? Quote
weszka Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 No właśnie jak z czasem?? Bo jak nóż na gardle to się psa zabiera i już, a myśli potem!!! Czy on rzeczywiście może zostać po cichu uśpiony???? Quote
klusek04 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Podnoszę pięknego Mixa. Kto da domek biedakowi? Quote
Majaa Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 malawaszka napisał(a):Majaa jak wygląda sprawa z czasem??? jest jakiś limit? kurcze co tu robić - on zawsze mieszkał na dworze tak? Malawaszka znów się spotykamy ! Tym razem to my potrzebujemy pomocy! Dzięki weszka i malawaszka za odezew ! Na dworze mieszkał od zawsze choć początku jego historii nie znamy i pewnie nigdy jej nie poznamy :shake: Z czasem - tak jak pisałam Żrą się ci ludzie okrutnie o tego psa i szczerze powiedziawszy, to nie wiem, na ile realne jest to, że ktoś go spróbuje rzeczywiście uśpić ! Ale szykować się, do tego szykują :placz: :angryy: Nie umiem po prostu zagwarantować, że tego nie zrobią! Naprawdę najlepiej by było, żeby pies jak najszybciej stamtąd wybył! Quote
BożenaG Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Reksiu oby twoje życie się odmieniło na lepsze. Quote
klusek04 Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Sytuacja jest tragiczna. Proszę o pomoc dla psiaka. Quote
Recommended Posts