Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja cię ale nowina:crazyeye: A może oni ja tak odkarmili bo jak im się znudzi to też smalec sobie zrobią:eviltong: . Ludzie są dziwni to prawda, większość jednak jak my wszyscy troche dobra trochę zła. Może rzeczywiście zakochały się w sobie pani i pies.A ta umowa adopcyjna,to przemyśl Majaa. Bo ja nie znam człowieka, ale wiem że starsze osoby to boją się cokolwiek podpisywać, żeby sie kobieta nie zniechęciła. Może po dobroci dalej to ciagnąć , czyli "wymusić" na niej aby w razie co nie podejmowała żadnych drastycznych kroków tylko powiadomiła najpierw kogoś.
A co do wsi, to ja nie wiem ale tam dziwni ludzie żyją:roll: Może i taki rolnik musi być twardy bo w końcu hoduje zwierzeta na rzeź i nie może "osobiście" traktować każdej świnii, ale ten stosunek przekłada się też za często na zwierzęta domowe.Wszyscy wiejscy miłośnicy psów jakich znam to osiedleńcy z miasta.:evil_lol: Niemniej jednak gdyby się jaki dobry człowiek zdarzył to ja też uważam , ze takim psom jak Łaćka i tak lepiej byłoby w kojcu niż zupełnie bezdomnym być.

Posted

VitisVini napisał(a):
ja cię ale nowina:crazyeye: A może oni ja tak odkarmili bo jak im się znudzi to też smalec sobie zrobią:eviltong: . Ludzie są dziwni to prawda, większość jednak jak my wszyscy troche dobra trochę zła. Może rzeczywiście zakochały się w sobie pani i pies.

Ehhh ... sama już nie wiem .....
Kobieta zajmowała się nią jeszcze wówczas kiedy była na ulicy Napewno się lubią i pani i pies ! O smalec jej nie podejrzewam w żadnym wypadku! Tylko ona jakaś niestabilna jest .....
VitisVini napisał(a):
A ta umowa adopcyjna,to przemyśl Majaa. Bo ja nie znam człowieka, ale wiem że starsze osoby to boją się cokolwiek podpisywać, żeby sie kobieta nie zniechęciła. Może po dobroci dalej to ciagnąć , czyli "wymusić" na niej aby w razie co nie podejmowała żadnych drastycznych kroków tylko powiadomiła najpierw kogoś.

Szczerze ? Dla mnie 90% zachowań ludzi tutaj jest kompletnie niezrozumiała ... i nieprzewidywalna ,ale w tym przypadku po ostatniej rozmowie ...... chyba nadal sądzę,że umowa może spowodować zatrzymanie huśtawki nastrojów !
Zaryzykuję !
VitisVini napisał(a):

A co do wsi, to ja nie wiem ale tam dziwni ludzie żyją:roll: Może i taki rolnik musi być twardy bo w końcu hoduje zwierzeta na rzeź i nie może "osobiście" traktować każdej świnii, ale ten stosunek przekłada się też za często na zwierzęta domowe.Wszyscy wiejscy miłośnicy psów jakich znam to osiedleńcy z miasta.:evil_lol: Niemniej jednak gdyby się jaki dobry człowiek zdarzył to ja też uważam , ze takim psom jak Łaćka i tak lepiej byłoby w kojcu niż zupełnie bezdomnym być.

Nie wiem, czy mnie zaczyna to wszystko aż tak dołować,czy po prostu za dużo widzę , ale mam wrażenie że to nie tylko się przekłada na zwierzęta domowe , ale na ludzi, często nie wyłączając własnych dzieci i wnuków :placz:

Posted

No jak trzeba ryzykowac to trzeba, trzymam kciuki.
faktycznie jak się ciagle w tych nieszczęściach psich siedzi a na dodatek ogląda wiadomości TV to można mieć wrażenie, że świat to jedno pasmo udręk a ludzie całkiem poszaleli. Potrzebna odtrutka raz na jakiś czas, ja zwykle robię sobie kilka dni bez komputera i innych mediów,i potem z trudem wracam;) Może ucieknij Majaa gdzieś na chwilę, zrób sobie przerwę od nieszczęść.

Posted

yewcia1 napisał(a):
VitisVini dobry plan dla Maji, ale ona nawet jak śpi to chyba jej się śni banda podopiecznych

No właśnie jakoś tak ostatnio jest ........ :oops:
Ale co tam .... Życie jest jedno i trzeba je godnie przeżyć !
Jak VitisVini napisałaś o urlopie, to nawet nie pytaj, jaki pomysł przyszedł mi na myśl ..... ;) Jak uda mi się zrealizować, to się pochwalę !

• 2 weeks later...
Posted

Majaa napisał(a):
Laćka zostaje tam na stałe ..... i muszę przyznać, że pieknieje

Spełniły się moje marzenia:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: