Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']Tak na 100% to jeszcze nic :( a moje autko na taką trasę nie jest w zbyt dobrym stanie :([/QUOTE]

Może jakiś transport łączony...mogłaby u mnie przewaletować dzień czy dwa. Cudak doszła ta jej umowa wreszcie ?

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Hałabajówka']Może jakiś transport łączony...mogłaby u mnie przewaletować dzień czy dwa. Cudak doszła ta jej umowa wreszcie ?[/QUOTE]

Doszła umowa :) dziękuję - jak będę przelewać za Perłę z bazarku to doliczę koszty wysyłki do tego, ok?

Transport łączony też dobry pomysł - dziękuję :) Tylko jeszcze nie znam dokładnego terminu, kiedy będzie mogła opuścić schronisko, bo dziś ma mieć sterylkę, a zależy jak się będzie rana goiła. Prosimy o kciuki za dzisiejszy zabieg i za szybkie gojenie :)

Posted

[quote name='Cudak']Doszła umowa :) dziękuję - jak będę przelewać za Perłę z bazarku to doliczę koszty wysyłki do tego, ok?

Transport łączony też dobry pomysł - dziękuję :) Tylko jeszcze nie znam dokładnego terminu, kiedy będzie mogła opuścić schronisko, bo dziś ma mieć sterylkę, a zależy jak się będzie rana goiła. Prosimy o kciuki za dzisiejszy zabieg i za szybkie gojenie :)[/QUOTE]

A daj spokój to jakieś grosze i tak nie ja płaciłam ;)
:kciuki:

Posted

[quote name='Hałabajówka']A daj spokój to jakieś grosze i tak nie ja płaciłam ;)
:kciuki:[/QUOTE]
Jak nie Ty płaciłaś, to ok ;)

Niby grosze, ale zawsze na jakąś puszkę dla kota, by starczyło...

Posted

[quote name='beataczl']i jak po zabiegu cos wiadomo..?[/QUOTE]
Sterylka była wczoraj i czuła się po zabiegu dobrze :) Jutro będzie wiadomo, kiedy będzie mogła opuścić najwcześniej schronisko i już konkretnie będziemy szukać transportu.

Posted

Mamy 100 zł na transport od Kundelkowej Skarbonki :) Transport chcemy zrobic łączony (jeśli wszystko pójdzie dobrze), [B]Hałabajówka [/B]podjechałaby po nią do Szczecinka, a [B]katlis [/B]odebrałaby sunię od Hałabajówki i przywiozła do mnie.
Nie wiem jeszcze jaki dokładnie będzie koszt.

Posted

[quote name='Cudak']Mamy 100 zł na transport od Kundelkowej Skarbonki :) Transport chcemy zrobic łączony (jeśli wszystko pójdzie dobrze), [B]Hałabajówka [/B]podjechałaby po nią do Szczecinka, a [B]katlis [/B]odebrałaby sunię od Hałabajówki i przywiozła do mnie.
Nie wiem jeszcze jaki dokładnie będzie koszt.[/QUOTE]
100 zł przelałam do [B]Hałabajówki[/B], bo będzie jechała po sunię w jedna stronę 100 km, czyli w obie 200 km.

Nie wiem jeszcze, ile km[B] katlis [/B]będzie musiała zrobić, by dojechać po sunię, ale bardzo będę wdzięczna za deklaracje na transport :oops:

Posted

[quote name='Cudak']

Nie wiem jeszcze, ile km[B] katlis [/B]będzie musiała zrobić, by dojechać po sunię, ale bardzo będę wdzięczna za deklaracje na transport :oops:[/QUOTE]
[B]Katlis[/B] nie da rady :(

[SIZE=4][B]PILNIE SZUKAMY TRANSPORTU Z BIAŁOGARDU do mnie (okolice GOLENIOWA)![/B] Na dziś wieczór/jutro rano![/SIZE]

Posted

[quote name='magdyska25']podrzucam bo ważne![/QUOTE]

Coś mamy wstępnie na piątek, tylko nie wiem, czy [B]Hałabajówce[/B] będzie pasowało...?

Posted

Dziękuję [B]Hałabajówce[/B] za transport ze Szczecinka do Białogardu i [B]tobciu[/B] za zorganizowanie transportu do Goleniowa oraz schronisku dla zwierząt Szczecinek za opiekę nad nią :)

Wczoraj ok godz 23.00 sunia pojechała do nowego domu, dostała też nowe imię - Psotka.
Mam nadzieję, że zostanie w nim już na zawsze i że zaakceptuje królika, bo póki co ma chęć go upolować...

Zrobiłam kilka zdjęć na wczorajszym spacerku:

[IMG]http://imageshack.us/a/img827/2408/p4250708.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img28/1429/p4250716.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img51/7342/p4250721.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img94/2519/p4250733.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img405/6196/p4250730.jpg[/IMG]

Wyrosła bardzo, jest wesoła, nadal kocha wszystkich ludzi i z każdym chce się przywitać :) tylko na smyczy ciągnie strasznie, jakby nigdy na niej nie chodziła..

Posted

[B]Hałabajówka[/B], potwierdzisz, że przelałam Ci 100 zł na transport? Żeby nie było żadnych wątpliwości :)

Transport wyglądał tak: Szczecinek -Białogard 100 zł, Białogard-Goleniów gratis

Posted

[quote name='Cudak'][B]Hałabajówka[/B], potwierdzisz, że przelałam Ci 100 zł na transport? Żeby nie było żadnych wątpliwości :)

Transport wyglądał tak: Szczecinek -Białogard 100 zł, Białogard-Goleniów gratis[/QUOTE]

Tak potwierdzam doszła wpłata za transport...i jeszcze 30zł...a ja powiedziałam że mi nic nie dałaś bo nie sprawdziłam wcześniej a nic nie mówiłaś że trzeba coś zapłacić upsss... daj mi numer konta to Ci oddam jutro.

Posted (edited)

[quote name='Hałabajówka']Tak potwierdzam doszła wpłata za transport...i jeszcze 30zł...a ja powiedziałam że mi nic nie dałaś bo nie sprawdziłam wcześniej a nic nie mówiłaś że trzeba coś zapłacić upsss... daj mi numer konta to Ci oddam jutro.[/QUOTE]

Pisałam Ci na fb - kurcze, to trzeba nie do mnie, a do Szczecinka oddać... Nie wybierasz się w te strony, żeby przy okazji podrzucic?

Edited by Cudak
Posted

Psotka ;) została wczoraj na kilka godzin sama (bardzo się tego obawiałam, bo ludzie różnie reagują na zniszczenia, a psy po przejściach - porzucane, często mają lęk separacyjny), nic nie zniszczyła, nie nabrudziła, ani nie wyła, grzecznie czekała na powrót swoich nowych ludzi :) Oby tak dalej... i oby królikowi nie zrobiła krzywdy.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Ano w takim razie nie doczytałam...bo ja wszystkie w biegu ostatnio na wariata normalnie[/QUOTE]
Za dużo spraw na głowie i umknęło Ci... Kurcze, jakoś te 30 zł trzeba do schroniska dostarczyć.

Posted

[quote name='Cudak']Psotka ;) została wczoraj na kilka godzin sama (bardzo się tego obawiałam, bo ludzie różnie reagują na zniszczenia, a psy po przejściach - porzucane, często mają lęk separacyjny), nic nie zniszczyła, nie nabrudziła, ani nie wyła, grzecznie czekała na powrót swoich nowych ludzi :) Oby tak dalej... i oby królikowi nie zrobiła krzywdy.[/QUOTE]

pieknie-zuch sunia :multi:
a krolik to pewnie w klatce siedzi ..;)

Posted

[quote name='beataczl']pieknie-zuch sunia :multi:
a krolik to pewnie w klatce siedzi ..;)[/QUOTE]

Na czas kiedy zostają same, królik z klatką siedzi na balkonie (dla psa nie jest problemem otworzyć klatkę...), o i nie może swobodnie biegać po domu teraz.

Posted

Wieści mam takie, że Psotka jest cudowna, mądra i wspaniała :loveu: a cała rodzinka jest w niej zakochana i podobno zaokrągliła się już troszkę.
Na smyczy ciągnie nadal i najprawdopodobniej była smyczą bita w poprzednim domu, bo jak jej nowa Pani zawijała sobie smycz wokół ręki (żeby ją skrócić), to sunia się skuliła, położyła, jakby bała się, że zostanie zaraz uderzona..

Posted

Miała dużo szczęścia, że ten wyjazd do Holandii się przytrafił jej byłej Pani... i że jej nowa rodzinka czekała na nią prawie miesiąc czasu, który Psotka spędziła w schronisku :)