Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za to, że jesteście przy Suzce :loveu:

Faktycznie było bliziutko...
Ale te odwiedziny nam z ajlii pokazały, że praca socjalizacyjna nie poszła w las i że Suzia jest już w pełni adopcyjną suką- a to też bardzo ważne.
Oczywiście nie jest to suczka dla wszystkich (a dla wrażliwców co ją poprowadzą sercem ), ale to było wiadomo od początku.
Jestem dumna z postępów jakie zrobiła Suzka i z tego jak pięknie się pokazała u tych ludzi.

• 3 weeks later...
Posted

bea100 napisał(a):
Zamówiłam i opłaciłam Suzance nowy pakiet 50 ogłoszeń na woj. mazowieckie na bazarku u Juldan.

Dawno nie zaglądalam do Suzanki ale rzadko bywalam na dogo.
A ostatnie ogloszenia na jakie byly wojewodztwo ?

Posted

barb napisał(a):
Dawno nie zaglądalam do Suzanki ale rzadko bywalam na dogo.
A ostatnie ogloszenia na jakie byly wojewodztwo ?

Na łódzkie i małopolskie chyba (teraz chciałam na mazowieckie dać znowu) ale poczekaj kochana, u Juldan też dzisiaj wstrzymałam ogłoszenia Suzanki...do piątku plizzz...ale nic więcej już nie napiszę tylko tyle, że Suzia jedzie z wizytą do Łodzi ale ciiii na wątku by nie zapeszyć znowu ;)

Posted

No to Suzka już jedzie do DS, a nie ma daleko.
Nic nie opisywałam ale teraz napiszę.
Było inaczej, na naszych warunkach ta adopcja. Bo wcześniej Suzka pojechała do Łodzi na przedmieścia z wizytą: dom, rodzina, suczka ze schronu zabrana 5 lat temu. Warunki doskonałe. Suzka zachowywała się wzorowo, bardzo się jej podobało, aż nie chciała wracać tak było jej fajnie ;). Wszyscy musieli wszystko przemyśleć no i dzisiaj jej nowa rodzina przyjechała po nią do ajlii.
Suzka wiedziała, że wyjeżdża. Czekała przy furtce. W jakiś tajemny sposób wiedziała.
Pojechała z karmą i kennelem i całym swoim dobytkiem.
Oby pierwsze dni były spokojne i dobre...kciuki cały czas potrzebne!

I tak to kiedyś nieadopcyjny pies po latach, już zdrowy, znalazł swój pierwszy prawdziwy dom i mogę napisać, że sam sobie go wybrał...:loveu: I oby to był psioszczęśliwy koniec tej całej historii Suzanki Olkuszanki!

Chciałabym ogromnie podziękować wszystkim dobrym duszom, które były przy Su i pomagały i wspierały i były :loveu:

Posted

Oddzielne. Moje największe i najserdeczniejsze podziękowania dla ajlii i jubu- za serca wielkie i staranie i za uratowanie Suzce życia i za wszystko- bez Nich nic by się nie udało.
Suzka zawsze ma u Nich drzwi otwarte, zawsze może wrócić, będziemy sprawdzać wszystko bo Suzka mieszka teraz nie daleko.
Co ja mogę więcej napisać? AJLII, JUBU, DZIĘKUJĘ WAM KOCHANI !!!

Posted

[quote name='zerduszko']Ale wieści :laola: bea100 naj podziękowania nalezą się Tobie, że dałaś jej szanse :multi:
Ja się tylko zakochałam w jej oczach kiedyś na zdjęciu a bez dobrych ludzi wokoło i także Waszej tu pomocy - nic bym nie zdziałała.
Ale teraz czekajmy na wieści z nowego DS...dzisiaj już nie, ale jutro tam wieczorkiem zadzwonię...

Posted

[quote name='Malgoska']ależ cudne zakończenie
czekamy na wieści
może jakieś zdjęcia z nowego domku
i trzymamy żeby wszystko się ułozyło po myśli Su.[/QUOTE]
Nie wiem co będzie ze zdjęciami...zapytam jutro telefonicznie bo mam kontakt wyłącznie telefoniczny a nie mailowy.
A Suzanka ? Odjeżdżała jak do swojej rodziny i to mnie uspokaja. Chyba wiedziała najlepiej jaki domek ma wybrać- mam taką nadzieję ;)
Na razie- kciuki nadal trzymane za te pierwsze godziny i dni w DS...

Posted

Dzwoniłam i rozmawiałam, Suzka jakby u siebie od zawsze, starsza suczka domowniczka jest jej przewodnikiem ( a to pewna siebie ale łagodna suka), noc minęła spokojnie i Suzka przespała ją na swoim posłanku a rano po ósmej przyszła na piętro do sypialni poprosić o wypuszczenie na ogród. Ma apetyt. Kotka rezydentka (też znajda) ją przywitała ocieraniem się o łapy Suzki- kotka przyjęła ją do swego stada a wiemy jak Suzka potrzebuje swego kota ;). Suzka radosna. Została dzisiaj wyczesana pięknie. Pierwsza noc i pierwszy dzień- doskonale :)
Ze zdjęciami będzie problem, może córka dorosła coś zaradzi.
Oby tak dalej...kciuki zaciśnięte i proszę nie puszczać...

Posted

Mam zdjęcia Suzki z nowego domku- pokrętnie tzn. przez córkę państwa się udało zdobyć ale są- wszystko dobrze, dzwoniłam- obie z Mają (rezydentką ze schroniska) są nierozłączne :)

Kto pomoże mi te zdjęcia zamieścić tutaj? Maila plizzz

Posted

Pięknie dziękuję zerduszko- myślę, że wszyscy tu bardzo ciekawi jak Suzia w nowym DS :)
Pierwsze dwa zdjęcia wysłałam do Ciebie i jako pierwsze zamieść proszę- to zdjęcia "pożegnalne" jeszcze z DT.