Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Aha Bora bo wiesz niewiedzialam o które rasowy ci chodzilo wlasnie o te pseudo ;) Quote
sugarr Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Nikt tu na Ciebie smallpati nie naskakuje, napewno nie na Twoje psy, bo my tu wszyscy kochamy psy. Chcemy Ci tylko wytłumaczyć, ale ja już powtarzać się nie będę. Quote
NightQueen Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='sugarr']Nikt tu na Ciebie smallpati nie naskakuje, napewno nie na Twoje psy, bo my tu wszyscy kochamy psy. Chcemy Ci tylko wytłumaczyć, ale ja już powtarzać się nie będę.[/QUOTE] Ze wszystkich to tylko ty jeden/na nie naskakujesz!I porobujesz tlumaczyc!! Ale zreszta co mi tam, przynajmniej maja na kogo najechac, nie pisalabym ja to znalezlibyscie kogos innego do najezdzania!A po za tym nie ruszaja mnie slowa kogos kogo na oczy nie widzialam, kogos kto mnie nie zna, a proboje pisac ze jednak tak, a po za tym forum jak to forum to nic tylko cala kupa nie dopowiedzen z ktorych sie robi balagan!Ale i tak przychodze i czytam, bo czasmi sie nawet posmieje, a czasami moge sie dowiedziec czegos (choc przyznam ze to 1 to czesciej) Quote
NightQueen Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 A teraz zrobie to co mialam zrobic bo obiecalam,posylam zdjecia Moli 1 dzien w moim domku (zdjecia troche nie wyrazne :() [IMG]http://pu.i.wp.pl/?k=MzA1MzYwMDAsNDU1Mzg2&f=S5030972.JPG[/IMG] [IMG]http://pu.i.wp.pl/?k=MzA1MzYwMDAsNDU1Mzg2&f=S5030490.JPG[/IMG] no a to juz 3 dzien w nowym domku [IMG]http://pu.i.wp.pl/?k=MzA1MzYwMDAsNDU1Mzg2&f=Obraz_050.jpg[/IMG] Quote
Blow Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 wiecie,nie popieram nieorodowodowych:cool3:jednak niestety takie życie,że rodowód nie daje pewności co do zdrowia psa,ale to przecież wszyscy(większość;))wiecie:D sąsiadce córka Qpiła dobre paręnaście lat temu bolończyka z rodowodem za grrrrruuuube pieniądze:cool3:a w tamtych czasach niestety ale Qpowanie psa rasowego nie było zbyt popularną sprawą;) okazało się,że pies jest wnętrem:( w rodowodzie ani słówka na ten temat... jak kto chce to zawsze znadzie sposób,żeby oszukać:Dchocby pod przykrywką najlegalniejszych formalności pod słońcem;) Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 smallpati czy ona niejest za malenka jak na juz nowy dom? Ile ona miala jak do ciebie trafila? Quote
NightQueen Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Nerul']smallpati czy ona niejest za malenka jak na juz nowy dom? Ile ona miala jak do ciebie trafila?[/QUOTE] miala 6 tygodni i 1 dzien! Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Pieska z tego co wiem mozna oddac po minimum 7 tygodniach prawda? Jak nie i po równych 3 miesiacach przebywania u hodowcy... Quote
NightQueen Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Nerul']Pieska z tego co wiem mozna oddac po minimum 7 tygodniach prawda? Jak nie i po równych 3 miesiacach przebywania u hodowcy...[/QUOTE] Ja slyszalam ze po 6, ale psy ras duzych po 8 tyg Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Chyba niema znaczenia czy szczeniak jest duzą rasą czy nie... A od kogo slyszalas ze 6 tygodni? Nieraz takie maloty albo i mlodsze na targach sprzedają- widzialam jak raz niechcąco zobaczylam taki targ Quote
NightQueen Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Serio 7 tyg? Nie pamietam skad to wiem, ale dlugo tak myslam :/ spaniel tez tyle mial jak go odbieralam :( nie wiem bo psow nie rozmnazam, a wet. nic nie mowil jak powiedzialam ze ma 6tyg, bo odrazu poszlyszmy do wet :placz: Quote
BORA Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Blow']wiecie,nie popieram nieorodowodowych:cool3:jednak niestety takie życie,że rodowód nie daje pewności co do zdrowia psa,ale to przecież wszyscy(większość;))wiecie:D sąsiadce córka Qpiła dobre paręnaście lat temu bolończyka z rodowodem za grrrrruuuube pieniądze:cool3:a w tamtych czasach niestety ale Qpowanie psa rasowego nie było zbyt popularną sprawą;) okazało się,że pies jest wnętrem:( w rodowodzie ani słówka na ten temat... jak kto chce to zawsze znadzie sposób,żeby oszukać:Dchocby pod przykrywką najlegalniejszych formalności pod słońcem;)[/quote] Następna, która bez sensu pisze. Jak nie masz o czymś pojęcia to najpierw poczytaj [url]http://www.vetserwis.pl/wneter_pies.html[/url] Quote
sugarr Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Dobra, naprawdę koniec. Smallpati, zapamiętaj tylko - nigdy więcej nie kupuj psa bez rodowdu, a jeżeli dowiesz się, że znajomy/sąsiad/ktoś z rodziny planuje zakup takiego psa, to spróbuj ich przekonać (poprzyj to argumentami, znajdziesz ich pełno w internecie) do kupna psa z rodowodem lub adopcji psa ze schroniska, domu tymczasowego. Powiedz mi, czy stoi coś na przeszkodzie sterylizacji Twojej suni? Quote
NightQueen Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='sugarr']Dobra, naprawdę koniec. Smallpati, zapamiętaj tylko - nigdy więcej nie kupuj psa bez rodowdu, a jeżeli dowiesz się, że znajomy/sąsiad/ktoś z rodziny planuje zakup takiego psa, to spróbuj ich przekonać (poprzyj to argumentami, znajdziesz ich pełno w internecie) do kupna psa z rodowodem lub adopcji psa ze schroniska, domu tymczasowego. Powiedz mi, czy stoi coś na przeszkodzie sterylizacji Twojej suni?[/QUOTE] obecnie ma 8 mies. i wolalabym zeby miala jednak cieczke choc raz a po 2 to nie chce jej sterilizowac ze wzg. prywatnych, (nie w celu rozmnazania) ale nie bede ciagnac tematu, bo chce go juz zakonczyc Quote
Blow Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 bora: doskonale wiem co to wnętorstwo i nie będę ci w bezsensowny sposób udowadniać mojej wiedzy.... wtym momencie mnie obraziłaś,uważaj jak się zwracasz do ludzi:/zastanów się lepiej... sama chyba nie wiesz co piszesz i czego się czepiasz a przecież nie ma czego:/nie rozumiem po cóż ten link...tu masz fragment przytoczonego przez ciebie tekstu,który jestr argumentem na poprawność merytoryczną mojej wypowiedzi. ZAPOBIEGANIE Ponieważ wnętrostwo jest wadą genetyczną, przenoszoną na potomstwo (zarówno męskie jak i żeńskie) psy-wnętry nie powinny być używane do rozrodu. Rodzice szczenięcia z wnętrostwem powinni również zostać wykluczeni z rozrodu ponieważ są niewątpliwie nosicielami tego defektu. ośmieszasz się.... Quote
BORA Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Blow nie ośmieszam się... W przypadku niektórych ras ciężko w wieku 7-8 tygodni stwierdzić, że pies jest wnętrem, a tym bardziej, żeby hodowca wpisał to do rodowodu....wiesz chyba dlaczego... Quote
Blow Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 a czy ja gdziekolwiek napisalam ze bolończyk w momencie odbioru był w tym wieku??uczciwy hodowca notuje w papierach psów takie wady a już na pewno ich nie rozmnaża.ale właśnie dlatego podałam taki przykład:cool3: Quote
Rybka_39 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Wiecie co ja tam bym sie nie czepiała smallpati...wystarczy jej tylko uswiadomic to a nie wysmiewać, ja tez mam suke bez rodowodu bo kiedys bylam nieuwiadomiona, teraz to wiadomo wiem juz co to pseudohodowla i w zyciu nie dalabym za psa "rodowodowego" 1000zł bo to zwykly kundel:p Quote
sugarr Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Chodzi o to, żeby smallpati nie mówiła, że "raczej" nie będzie szczeniaków, tylko nigdy w życiu nie rozmnoży i nie kupi psa bez rodowodu :) I żeby w odpowiednim czasie wysterylizowała piesia. Quote
Rybka_39 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 A ja moja sterylne w przyszłym roku:multi::multi: Quote
BORA Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='Blow']a czy ja gdziekolwiek napisalam ze bolończyk w momencie odbioru był w tym wieku??uczciwy hodowca notuje w papierach psów takie wady a już na pewno ich nie rozmnaża.ale właśnie dlatego podałam taki przykład:cool3:[/quote] Nie napisałaś w jakim był wieku :p Ok, hodowca nieuczciwy, ale znajoma kupując psa w takim wieku, w którym jądra powinny już być trochę sama sobie winna....:cool1: Quote
sugarr Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Cofam wszystkie miłe słowa kierowane do smallpati. Po bliższym zapoznaniu się z jej wypowiedziami na dogo, śmiem stwierdzić, że pomimo tego, że siedzi cały dzien na dogo, widzi te wszystkie psie dramaty to poglądy ma ograniczone i zamknięte na jakąkolwiek argumentację niczym typowy mieszkaniec wsi, rozmnażacz kundli, nieświadomy powagi sytuacji, nie widzący nic złego w rozmnażaniu psów bez hodowlanki. Quote
Blow Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 a mam takie pytanie...legalny miot pod pieczą ZK po psie wnętrze nigdy nie powstanie,taaa?? wiecie co mnie leczy?? kiedys spotkalam sie z ogloszeniem: SPRZEDAM szczeniaki.matka ON,ojciec doberman...:/:/:/:/toć to sie wkur**ć idzie!miliony kundli niechcianych sie tuła po świecie a tu aktoś albo perfidnie dopuścił do połączenia albo nawet jeśli przez przypadek to zmniejsza szanse tych psów na dom bo...CHCE NA KUNDLACH ZAROBIĆ!:/:/:/:/żygać mi się chce jak widze coś takiego:( Quote
Rybka_39 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='sugarr']Cofam wszystkie miłe słowa kierowane do smallpati. Po bliższym zapoznaniu się z jej wypowiedziami na dogo, śmiem stwierdzić, że pomimo tego, że siedzi cały dzien na dogo, widzi te wszystkie psie dramaty to poglądy ma ograniczone i zamknięte na jakąkolwiek argumentację niczym typowy mieszkaniec wsi, rozmnażacz kundli, nieświadomy powagi sytuacji, nie widzący nic złego w rozmnażaniu psów bez hodowlanki.[/quote] Mogles to zachowac dla siebie, byc moze smallpati poczuje sie tym urazona..ta a ciekawe co o mnie napiszesz:shake: Quote
sugarr Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Niech się czuje urażona. Nie pisze nic o Tobie, bo nie widziałam, żebyś wypisywała takie bzdury. Quote
Recommended Posts