tu_ania_tu Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Aniu! A co z tym dogiem? http://olx.pl/oferta/dog-niemiecki-polecam-CID103-IDbbsLL.html#4638882a2b nie ma opcji by się dodzwonić. Abonent cały czas "ma wyłączony telefon albo jest poza zasięgiem" Czemu psiak akurat musi przejść na Brita z karmy jaką jadł dotąd? To chyba o ile pamiętam nie jest karma weterynaryjna, psu z problemem stawowym trzeba solidnych suplementów a karma byle była niskokaloryczna a bardzo wartościowa-wcale nie stawowa bo i tak w karmie jest za mało tych dodatków żeby miały leczyć,więc lepiej fundusze na lepsze suplementy przeznaczyć...(no chyba że darczyńców jest aż tylu że ten element nie ma znaczenia) Ze zdjęcia nie widać dokładnie ale jakoś po karczychu wydaje mi się że psiak mógłby odrobinkę schudnąć dla własnego dobra.. to zdjęcia sprzed kilku miesięcy. Też zasugerowałam ze powinien na dietę przejść i usłyszałam ze właściciele zorientowali się i pies zeszczuplał. Stefek prócz problemów ze stawami ma problemy alergiczne i brita / Brit Care Light Turkey& Rice / jest karmą, którą dobrze przyswaja. Nie jest to karma na stawy, ale jest hipoalergiczna i niskotłuszczowa, a to w przypadku stawów bardzo ważne. nie było tej informacji w opisie na fejsie I taką mu właśnie zamówiłam :) myślałam że kupiłaś tę dla dużych psów z jagnięciną. Będę mu w takim razie zamawiać z indykiem Quote
_Dunaj_ Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Nie macie jak się cieszę i kamień spadł mi z serca, że Stefek zabezpieczony i może spokojnie z rodziną być do końca. Oni mają tylko siebie i Stefka, a teraz mimo własnych problemów zdrowotnych bardziej martwili się o Stefcia niż o siebie. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 9, 2015 Author Posted August 9, 2015 nie ma opcji by się dodzwonić. Abonent cały czas "ma wyłączony telefon albo jest poza zasięgiem" to zdjęcia sprzed kilku miesięcy. Też zasugerowałam ze powinien na dietę przejść i usłyszałam ze właściciele zorientowali się i pies zeszczuplał. nie było tej informacji w opisie na fejsie myślałam że kupiłaś tę dla dużych psów z jagnięciną. Będę mu w takim razie zamawiać z indykiem Tak, kupiłam BRIT Care Adult Large Breed Lamb & Rice 12kg Quote
tu_ania_tu Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 I dobrze :) to dobra karma powinno być ok 1 Quote
Maryna Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 U nas też się sprawdza,fajna jest Bardzo się cieszę,że możemy pomóc i psu i ludziom Aniu,a pisałaś tu http://olx.pl/oferta...html#4638882a2b czy w ogóle nie zawiązany kontakt Quote
tu_ania_tu Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Pisałam już ze facet ma wyłączony telefon.zastanawiam się czy mu ktoś psikusa nie zrobił tym ogłoszeniem. Ale zaraz zadzwonię jeszcze Quote
Maryna Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Tak,przeczytałam,że się nie możesz dodzwonić i dlatego zapyta;am,czy próbowałaś odezwać się drogą mailową Quote
tu_ania_tu Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 A! Nie pisałam. Jeszcze jutro spróbuję zadzwonić Quote
mira_c Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Nie macie jak się cieszę i kamień spadł mi z serca, że Stefek zabezpieczony i może spokojnie z rodziną być do końca. Oni mają tylko siebie i Stefka, a teraz mimo własnych problemów zdrowotnych bardziej martwili się o Stefcia niż o siebie. Stefek to Ich dziecko - kochane i uwielbiane, odwzajemnia tym samym. Beata kazała Wam bardzo mocno podziękować za wszelką pomoc. Dla Niej (pomimo Jej bardzo ciężkiego stanu) najważniejsze jest, by Stefek mógł dalej być w swoim domu, między swoimi ukochanymi ludźmi. Stefanek został zabrany z pseudohodowli jako mocno zaniedbane szczenię - miał w dorosłym życiu zostać reproduktorem. "Właściciel" próbował odebrać Stefka, ale - na szczęście - się to nie udało. Beata z Grzegorzem dbają o niego tak jak mogą, na ile finanse pozwalają. Wzywają weterynarza do domu, bo Ich stan zdrowia nie pozwala na pójście do lecznicy. Zorganizowali ludzi, którzy regularnie wyprowadzają Stefka na spacery, czeszą, pielęgnują . . . Stefciu jest całym Ich światem. Dla mnie Wasza pomoc jest nieoceniona. Tak samo ważna dla mnie, jak i dla nich. Bo to moi przyjaciele. Wielkie dziękuję ! 1 Quote
tu_ania_tu Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Tak,przeczytałam,że się nie możesz dodzwonić i dlatego zapyta;am,czy próbowałaś odezwać się drogą mailową telefon cały czas poza zasięgiem. Napisałam wiadomość ale nie spodziewam się odpowiedzi Quote
Norel Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Ogłoszenie jest już usunięte. A to rozumiem-na fejsie nie było nic o alergii Stefka tylko o stawach i było napisane że jest to karma na problemy stawowe...co mnie zdziwiło bo brit nie ma weterynaryjnych stawowych karm.. Stąd o suplementacji pisałam. To dobrze że lekko schudł,na pewno pomoże to jego bioderkom. :) Quote
_Dunaj_ Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Wklejam grzecznościowo, Ares to trzyletni mieszaniec doga ze sznaucerem, pilnie szuka domu, więcej zdjęć i iopis jest w linku udostępnionym przez Schornisko w Zyradowie. Podaję link https://www.facebook.com/SchroniskodlaZwierzatZyrardow/photos/pcb.866314330126193/866312586793034/?type=1 Quote
Alla Chrzanowska Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Aniu! Zrobiłam przelew za bazarek książkowy w kwocie 308,00 zł, jak dotrze potwierdź proszę tutaj: http://www.dogomania.com/forum/topic/147929-koniec-rozliczam-wakacyjna-ksi%C4%99garenka-sda-0408/ Quote
_Dunaj_ Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Kochani, wiem, że pomagamy z potrzeby serca, pomgamy bo poprostu chcemy to robić, pomagamy z miłości do dogów i wrażliwości na otaczający nas świat, ale to b ardzo miłe otworzyć rano komputer i zobaczyć tyle ciepłych słów "Dziel z innymi swój chleb, a lepiej będzie ci smakował." Phil Bosmans Kochani - Beata i Grześ dzięki Wam uwierzyli, że ich los nie jesty obojętny innym, czasem zupełnie obcych, choć dziś tak bliskich ich sercu ludzi♥ Dziękujemy za kolejną pomoc, która dziś do nich dotarła - za prześcieradła ("Piękneeee!" - jak powiedziała Beata), za leki dla obojga, które jakiś Anioł zamówił w internetowej aptece i szczególne podziękowania dla Stowarzyszenia Dogi Adopcyjne https://www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-Dogi-Adopcje/133836966672028?ref=ts&fref=ts - za pomoc dla Stefka Emotikon heart Kochani - ale wciąż prosimy o jeszcze. Jeśli ktoś potrzebuje informacji czego tej wspaniałej, choć tak potwornie doświadczonej rodzinie potrzeba i chciałby im pomóc - prosimy kontakt przez panel "Wiadomości" na tej stronie. 1 Quote
atulek Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Prosze napisać na PW co jeszcze potrzebuje ta rodzina ,może mogę jakoś pomoc ? Quote
_Dunaj_ Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Prosze napisać na PW co jeszcze potrzebuje ta rodzina ,może mogę jakoś pomoc ? Tu jest link pod ktorym można o nich przeczytać więcej https://www.facebook.com/pages/Beata-Grzegorz-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-i-choroba/123262494684023 Quote
tu_ania_tu Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 w sprawie tej suczki z wodzisławia będę jutro dzwonić do tego przytuliska, bo na razie to kontakt z wolontariusami mamy i z niego nie wynika nic poza tym ze nasza oferta musi zostać rozpatrzona przez zarząd. Pies w przytulisk jest przez okres kwarantanny więc obstawiam ze jej nie wydadzą teraz nawet na opcję tymczasu, potem jedzie do schroniska w Mysłowicach. Jutro będe dzwonić do owego zarządu, mam nadzieje. Na bank o kasę chodzi, bo dostają przecież kasę na głowę. Jak ja nie cierpię takich miejsc. Hellenka bardzo pomocna, jest na miejscu i zna tam układ i jak coś to zawiezie sunię do hotelu do Zabrza Quote
tu_ania_tu Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 a w sprawie suczki z ciechocinka to gosia może ją wziąć do siebie dopiero we wtorek jednak Quote
tu_ania_tu Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 może krok do przodu jestesmy Dziś weekend więc ciężko się zgrać, ale mam już zgodę członków zarządu, z zastrzeżeniem 2 tygodniowego okresu kwarantanny . W tym czasie jeśli znajdzie się właściciel, a będą podstawy do tego by suczka mogła do niego wrócić, to musimy ją oddać właścicielowi). Pozdrawiam wol. Bożena 1 Quote
_Dunaj_ Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Wiem Aniu co się dzieje w Wodzisławiu od Hellenki i wiem, że kwarantanna do 29VIII ma być, widziałam więcej jej zdjęć, chudzinka straszna, nazawali ją tam roboczo Klara Quote
_Dunaj_ Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 a w sprawie suczki z ciechocinka to gosia może ją wziąć do siebie dopiero we wtorek jednak A co to za suczka w Ciechocinku Quote
Alla Chrzanowska Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 a w sprawie suczki z ciechocinka to gosia może ją wziąć do siebie dopiero we wtorek jednak Grunt, że w ogóle może wziąć Quote
tu_ania_tu Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 A co to za suczka w Ciechocinku jest taka jedna właścicielska, mam nadzieję ze we wtorek będziemy mieć juz foty i info 1 Quote
Alla Chrzanowska Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 jest taka jedna właścicielska, mam nadzieję ze we wtorek będziemy mieć juz foty i info Aniu, a jak ona ma na imię? Quote
Recommended Posts