Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dostałaś moje e-mail ? Czy będziesz odbierała te dwa fanty osobiście -tak jak poprzednio ?

[quote name='_Dunaj_']Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku[/QUOTE]

Edited by Ewa Gałązka
dodanie info
Posted

[CENTER][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/1896/e9c20f8a7e62f021med.jpg[/IMG][/URL]
Na Nowy Rok 2013 życzymy Wam wszystkiego najlepszego,spełnienia marzeń ( nawet tych najskrytszych )
uśmiechu na co dzień i od święta , zdrowia, szczęścia , miłości i pomyślności
[/CENTER]

Posted

Czyli poczta na przesyłki których i tak mało było ceny obniżyła w sumie, za to na te najbardziej dla nich "uciążliwe" czyli szybkie i grube polecone dowalili cenę solidnie w górę./...Oczywiscie w efekcie znów dostaną po uszach sprzedawcy wysyłkowi np z allegro bo już za 5zł się nie wyśle listu tylko min.7+oczywiscie opakowanie....
Ciekawe jak się zmieniła cena paczek.....

Ewa-nie doczytałam-gdzie ci zablokowali/zakazali robienia bazarków? I za co? czy to tylko ty sama z siebie tak profilaktycznie chcesz się wycofać? ;)

Posted

[CENTER]
[B][SIZE=4][FONT=comic sans ms]Życzę Wam pomyślnego i szczęśliwego Nowego Roku!

[/FONT][/SIZE][/B][IMG]http://img138.imageshack.us/img138/518/dsc00626001.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2013 dla Wszystkich z Zespołu hopających na rzecz dogów:loveu:

Przepraszam, że zaniedbywałam naszych podopiecznych ostatnio, ale miałam dużo pracy w mojej kancelarii.
Dodatkowo rozchorowała mi się poważnie Kiara i absorbuje mnie ostatnio bardzo jej leczenie :(

Status OPP otrzymaliśmy 17 grudnia 2012r. Postanowienie jeszcze musi się uprawomocnić. Aby stać się uprawnionym do otrzymania 1% z podatków należy do 30 listopada złożyć stosowny wniosek. Nie zdążyliśmy, chociaż o status OPP ubiegaliśmy się już od sierpnia 2012r., a wcześniej zmienialiśmy Statut Stowarzyszenia i dopasowywaliśmy go do zmian w ustawie, które weszły już po jego rejestracji. Wymagania jakie postawił nam Sąd Rejonowy Wydział KRS w Gliwicach były bardzo wyśrubowane - oględnie mówiąc. W innych miejscach w Polsce jest zdecydowanie łatwiej. Ale stało się i już nie ma co rozpamiętywać.

Podoba mi się Alli pomysł z rozliczeniem publicznym bazarków za 2012r. :) Tutaj i może na stronie a może i na okropnych :) moloskach. Nie mamy co prawda odpowiedniego wątku na moloskach jak ten tutaj - może i o tym warto pomyśleć :)

Wszystkie pomysły jak lepiej pomagać - mile widziane.

Jesteśmy już OPP chociaż jeszcze bez prawa do 1% to i jakieś dotacje możemy dostać ? Ktoś coś wie? coś słyszał? Proszę pisać :) Pomogę przygotować każdy wniosek :)

A jeszcze jedno ? jak sprawdzają się koszulki z logo? Może zrobić takie z nr rachunku i znaczkiem OPP 1% ? Na przyszły rok może się wyrobię :)

Posted

Jeśli pomysł publicznej informacji o rozliczeniach bazarków Wam się podoba, to swoje na rzecz SDA mam podumowane:) i mogę tą informację wysłać np. do Ani, ona zbierze od pozostałych i poda tylko ostateczną sumę. Myślę, że tak będzie najlepiej, żeby nie było, że ten zrobił tyle, a ten tyle, że z tego to było tyle kasy, a z tego tyle. Każdy robi tyle ile może. Mi chodzi o sumę uzbieraną dzięki bazarkom, żeby osoby, które nie mają do nich przekonania zobaczyły, że można dzięki nim zdobyć konkretne pieniążki dla dożków.

Posted (edited)

Allu a co powiesz na zorganizowanie np. małej loterii fantowej? Mogłaby się odbyć np. na Klubie ? Ale także na każdej większej wystawie.
Chodzi tylko o zoorganizowanie fajnych fantów na tę loterie, których łączna wartość nie przekroczy tak ok. 3.000zł.
Mamy np. juz szklanki, książki, biżutki , które nie zeszły na bazarkach. Ja pomoge z zezwoleniem, może Dominik wydrukowałby nam losy ?
Jestem przeciwnikiem wydawania pieniedzy na tzw. koszty biorac pod uwage wielkośc naszego budżetu! To byłoby nieetyczne. W fundraizerów - bawimy się wszystkie już od jakiegoś czasu za darmo :) Koszty takiej loterii byłyby znikome - koszt zgłoszenia- 0zł., bez podatku :) tylko koszty związane z sama organizacją- losy, sprzedaz losów, wydawanie nagród , rozliczenia.

Co Wy na to ?

Edited by onek
Posted

Ciekawa propozycja, zgadzam się też z Allą, żeby upublicznić jakie ogólne kwoty przynoszą bazarki, ja wiem z autopsji bo sama na nich wydaję :)

A co się dzieje z Kiarą bidulką.

Ja chyba muszę iść z Geraldem do weta, bo go ewidentnie znowu w kościach łamie, już miał na jesieni problemy ze stawami, i tak skończył 8 lat, a właściwie nigdy nie chorował

Posted

[quote name='onek']Allu a co powiesz na zorganizowanie np. małej loterii fantowej? Mogłaby się odbyć np. na Klubie ? Ale także na każdej większej wystawie.
Chodzi tylko o zoorganizowanie fajnych fantów na tę loterie, których łączna wartość nie przekroczy tak ok. 3.000zł.
Mamy np. juz szklanki, książki, biżutki , które nie zeszły na bazarkach. Ja pomoge z zezwoleniem, może Dominik wydrukowałby nam losy ?
Jestem przeciwnikiem wydawania pieniedzy na tzw. koszty biorac pod uwage wielkośc naszego budżetu! To byłoby nieetyczne. W fundraizerów - bawimy się wszystkie już od jakiegoś czasu za darmo :) Koszty takiej loterii byłyby znikome - koszt zgłoszenia- 0zł., bez podatku :) tylko koszty związane z sama organizacją- losy, sprzedaz losów, wydawanie nagród , rozliczenia.

Co Wy na to ?[/QUOTE]

Cieszę się i to bardzo, że też uważasz za nieetyczne wydawanie "psich" pieniędzy na tzw. "koszta".
Jestem jak najbardziej za. Już mówiłam Ani, że jestem gotowa zająć się organizacją i obsługą jakiegoś "stoiska" SDA w Białymstoku. W ostatni weekand sierpnia co roku są u nas 2 wystawy - międzynarodówka i II (naszej) grupy. Do tego potrzebuję tylko zezwolenia na publiczną zbiórkę pieniędzy. Całą resztę biorę na siebie. Choć nie ukrywam, że ze względu na porę roku (sierpień) fajnie byłoby mieć kalendarze na 2014 rok. Przypominam, że na loterię mogę (z przyjemnością) przeznaczyć sporę ilość książek "Psie życie".
I co do kalendarza - warto już o nim myśleć. Mam w firmie osobę, która go fachowo złamie i przygotuje do druku (oczywiście - za darmo). Potrzebne byłyby fajne zdjęcia. Rozmawiałyśmy z Anią, że dobrze byłoby zrobić go tematycznie, np. "Doże szczenięta", te każdemu się podobają lub "Dog i cztery pory roku" - to mi się podoba. Mam już nawet kilka zdjęć upatrzonych do tego kalendarza:
- Vito, wrzosy i wrzesień,
- Lincoln w rzepaku, czerwiec,
- też Twoje Iwonko - dogi i kwitnące maki - lipiec.
Jeśli chcecie, mogę zająć się kalendarzem. Poproszę wówczas o przysyłanie zdjęć na: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
Gotowa jestem dofinansować druk kalendarza w kwocie 1000 zł.

Posted

A nie można byłoby zrobić kalendarza z psami, które są lub były pod opieką? Z opisem historii psa.
My w SOS bokserom co roku wypuszczamy właśnie takie kalendarze, dzięki temu mam na pamiątkę w kalendarzu niektóre boksiowe staruszki które są lub były u mnie na bdt.
Drugi kalendarz wymyślili teraz z portretami bokserów fundacyjnych malowanych przez różne osoby na aukcje.
A kiedyś był też bardzo fajny kalendarz-podkładka pod mysz, też z fundacyjnymi psami.

Posted

To zajmuj się Allu, zobaczę czy coś na cztery pory roku się nada, a szczenięta, niedługo będę miała maluszka :), jeśli wyjdą mi plany szkoleniowe na pierwszy kwartał to też do kalendarza dorzucę

Posted

Oczywiście, że można, ale... Nam zależy na kalendarzu, który będzie się dobrze sprzedawał i kupią go różne osoby, niekoniecznie mające coś wspólnego z adopcjami. Drugi problem to zdjęcia dobrej jakości, a psy fundacyjne raczej takich nie mają, no może u nas oprócz Sama.
Choć oczywiście i ten pomysł warto rozważyć:)

Posted

[quote name='_Dunaj_']To zajmuj się Allu, zobaczę czy coś na cztery pory roku się nada, a szczenięta, niedługo będę miała maluszka :), jeśli wyjdą mi plany szkoleniowe na pierwszy kwartał to też do kalendarza dorzucę[/QUOTE]

Więc szukaj zdjęć do "Czterech pór roku", a zdjęcia maluszka rób, jak nie wykorzystamy w tym, to w następnym będzie jak znalazł. Danusiu, to kiedy Dzieciulek zawita w domku?

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Oczywiście, że można, ale... Nam zależy na kalendarzu, który będzie się dobrze sprzedawał i kupią go różne osoby, niekoniecznie mające coś wspólnego z adopcjami. Drugi problem to zdjęcia dobrej jakości, a psy fundacyjne raczej takich nie mają, no może u nas oprócz Sama.
Choć oczywiście i ten pomysł warto rozważyć:)[/QUOTE]
A no widzisz, a ja bym kupiła, a takiego ogólnego z dogami to niekoniecznie. ;)
Ale pewnie masz rację, że hodowcy kupią dobrej jakości z dogami.

Posted

Podkładki pod mysz to doskonały pomysł,tylko nie wiem jak z realizacją:-))
Kalendarze-wiadomo:-)Można ,,przemycic,,ze dwa chociaż adopcyjne,z opisem-Gosia ładne robi

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Więc szukaj zdjęć do "Czterech pór roku", a zdjęcia maluszka rób, jak nie wykorzystamy w tym, to w następnym będzie jak znalazł. Danusiu, to kiedy Dzieciulek zawita w domku?[/QUOTE

Planowany termin 19 stycznia :)

Posted

[quote name='Maryna']Będziesz matką pierwszego kwartału;-))
Danusia ,a czyje to dziecko,tzn jakie nazwisko nosi??:-))[/QUOTE]

Jak to jakie nasze nazwisko:) no niestety z powodu pierwszego kwartału nie dostanę rocznego urlopu macierzyńskiego :) będziemy w trójkę dyżury ustalać, kto ma się dzieckiem zajmować:)

Posted

zacytuję tutaj
[quote name='ajlii']Wyciąg z regulaminu:

"Przy okazji poprawienia błędnie działającego linku do Regulaminu forum została wprowadzona niewielka zmiana. Od dnia 1 stycznia 2013 roku wszystkie bazarki na konkretne organizacje mają w pierwszym poście mieć informację o organizacji (Pełna nazwa, KRS, adres działalności)."
[/QUOTE]