xxxx52 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 obejrzalam zdjecia psinki ,nie widze podobienstwa z mastiffem,natomiast widze jako moze mieszanke neufundlenda,lub pies bernenski Quote
AniaB Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 tu jest link do zdjec mastifa tybetanskiego [URL]http://www.molosy.pl/galeria/categories.php?cat_id=27&sessionid=be1dbabbc0d1aca9fa323283d5b76fd0[/URL] ja widze duze podobienstwo- tylko ze sunia jest drobniuka i starsza Quote
Pat.rycja Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Dla mnie pysior jak najbardziej mastiffowaty. Reszta-jak napisała AniaB, bardzo drobna, podsumowując miniaturka mastiffa tybetańskiego:p , zresztą bardzo urocza. Quote
natalia_aa Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Nie no jak najbardziej wyglada jak mastiff, moze zdjecia tego nie pokazuja... tym bardziej ze ma ten tatuaz no i mozliwe ze jest z hodowli z Rumi... Ogolnie mastiff do zadka rasa wiec moze dlatego tak trudno jest dostrzec w niej ze ma to cos :D Ale jak trafi do domku i bedzie troche lepiej odkarmiona, nabierze masy i zagoja jej sie ranki na ciele, a siersc bedzie gestsza i landiejsza to bedzie prawie jak nowka sztuka :D Ale nic na to nie poradzimy ze pani z Rumi gustowala w mastifach "miniaturkach" Jedno jest pewne charakter jak najbardziej mastifa :D Poki co najwazniejszy jest fakt ze sunia jutro smiga do nowego domcu... miejmy nadzieje ze koty przezyja ;) Quote
xxxx52 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 dziekuje za wyjasnienie ,nie znalam takiej rasy pieskow.Sliczne sa te wielkoludki kudlate;) Quote
natalia_aa Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Nie ma sprawy xxxx52 :D Ja poznalam ja akurat odrazu ale w schronisku tez byl dylemat, dopiero jak zobaczyli tatuaz to potwerdzili... ale niestety chyba nikt z nas nie jest na tyle doskonaly zeby poznac wszystkie rasy :D ja mam problem zwlaszcza z tymi wszystkimi terrierami rozrozniam tylko te w typie bull :D Quote
xxxx52 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 w malych rasach jestem oczytana korzystam z ksiazki 338FCI ras i 100 dodatko,najwiecej mam do czynienia z wielorasowaymi istotkami. Quote
natalia_aa Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Hehe :) Ja wlasnie raczej w tych wiekszych psiakach jestem obcykana :) Nie wiem jakis taki sentyment mam do duuuzych :D Quote
natalia_aa Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 No to jeszcze na dobranoc hoopaj na gore :) Niech wszyscy sie dowiedza ze szczescie sie do ciebie usmiecha pieknosci moje kochane :) Quote
monita Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 I co, wiadomo już coś :razz: Cały czas siedziałam jak na szpilkach :diabloti: Quote
che-che Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='monita']I co, wiadomo już coś :razz: Cały czas siedziałam jak na szpilkach :diabloti:[/quote] Wiadomo;)Wszystko ok.Psy-2,koty-2,jaszczurki-2,ptaszki(zeberki)-2,ryby 12,dzieci-2:) Słowem troche się powiększyła rodzina.Pozdrawiam wszystkich:cool3: Quote
AniaB Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 :multi: :multi: :multi: ale ale- napiszcie cos wiecej...:lol: a moze i zdjecia jakies...? Quote
Pat.rycja Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='che-che']Wiadomo;)Wszystko ok.Psy-2,koty-2,jaszczurki-2,ptaszki(zeberki)-2,ryby 12,dzieci-2:) Słowem troche się powiększyła rodzina.Pozdrawiam wszystkich:cool3:[/quote] ch-che gratulacje:p Może jakaś mała relacja jak Lhasa wsiadła do samochodu, czy podbała jej się jazda, czy machnęła ogonkiem:razz: I zdjęcia, całego zwierzyńca, bez dykryminacji rybek Quote
che-che Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Podróz bez problemów.Chyba już wicześniej jeździła.Po kilku chwilach stresu czy nie zjedzą się z naszym starym psem jest ok.Dała mu nieźle popalić,teraz leży i dogorywa.Kondycja już dawno nie ta i teraz Kacper nadrabia zaleglości na ogrodzie;) Zdjęć na razie kilka,bo jeden kot i rybki dały nura w zakamarki domu przed nowym zwierzęciem,a jaszczurki śpią;) Zapraszam do oglądania i pozdrawiam. [URL]http://picasaweb.google.pl/gbsztut/Lhasa[/URL] Quote
AniaB Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 super - fotki sliczne.. jaka słodka mordula na ostatniej:loveu: a rezydent widać zaakceptował nowa domowniczke..:lol: ps. tylko nie dajcie sobie od pierwszego dnia wejsc na głowe..:) Mastify to uparciuchy i twardziele..Ona musi od razu poznać gdzie jej miejsce... Quote
monita Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='che-che']Wiadomo;)Wszystko ok.Psy-2,koty-2,jaszczurki-2,ptaszki(zeberki)-2,ryby 12,dzieci-2:) Słowem troche się powiększyła rodzina.Pozdrawiam wszystkich:cool3:[/quote] SUPER :multi: :multi: :multi: [B]che-che[/B] :loveu: Już ogładam zdjęcia :p Quote
Pat.rycja Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Fajne zdjęcia, dziękuję bardzo. Lhasa prezentuje się super na salonach.:p A jak ma na imię pierwszy piesek? I czy imię Lhasa zostanie? Quote
che-che Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='Pat.rycja']Fajne zdjęcia, dziękuję bardzo. Lhasa prezentuje się super na salonach.:p A jak ma na imię pierwszy piesek? I czy imię Lhasa zostanie?[/quote] Pierwszy ma oczywiście na imię Che-Che:-) Nie wiemy czy zostanie Lhasa bo nie reaguje na nie za nic,więc testujemy róne inne warianty:lol: niestety,jak na razie z takim samym powodzeniem:shake: Dobrze,że na komendy reaguje poprawnie,a do imienia powinna się przyzwyczaić,w końcu to dla niej podobny sygnał,jak komenda:p Zobaczymy..Uprzedzając pytania o koty-Dachowiec to Blekot,a ten udający birmńskiego(do góry brzuchem) to Weszkot:eviltong: ,tak jakoś wyszło.. Quote
natalia_aa Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Pierwszy piesek ma na imie che-che :D nawet znam historie imienia :D Sunia na prawde slicznie wyglada wsrod tych skorzanych foteli :D Niezmiernie sie ciesze ze udalo nam sie znalesc suni domek :) Jutro i w tygodniu bede pokazywala calemu schronisku foteczki suni ;) Po prostu marzenia sie spelniaja :D ale wiecie co... brakuje mi tej malej... lubilam spacerki z tym futrzakiem, wiecie jaki jej kolega z boksu - juzak jest smutny :( On na domek czeka juz prawie rok i nic :( Pozdrawiamy zwierzyniec :) Quote
che-che Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Uszy do góry.W końcu na pewno ktoś się znajdzie kto go adoptuje:) A w suni właśnie obudził się instynkt stróżujący, biega wokół domu i oznajmia całemu osiedlu,że to jej teren..muszę ją wpuścic do domu bo nie zasną;) Quote
natalia_aa Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Ahh znam te jej popedy strozujacie :P Slicznie spiewa po prostu <hehe> A zjadla juz przygotowana dla niej kosc czy wolala cos innego :> Quote
che-che Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Kości leżą i czekają na lepsze czasy,na razie to wybredna jest strasznie i próbuje zjesc przede wszystkim kocią karmę;)Może jej się przynależność gatunkowa pomyliła;)No i dla towarzystwa wyczyściła miskę suchej karmy, ale wyrażnie z zazdrości,żeby jej Che-Che nie podebrał(zresztą on tak samo).Teraz cisza i śpią.Dzięki Natalia za pomoc.Do zobaczenia. Quote
natalia_aa Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Super che-che ze wam sie udalo :) No to do zobaczenia, moze odwiedze was kiedys i zobacze jak sunia pieknieje... Quote
monita Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Super :multi: :multi: :multi: Widać, że sunia na salonach czuje się najlepiej :razz: Quote
Recommended Posts