wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 To kwestia zainteresowań jak widać...wiedzę trzeba pogłębiać na bieżąco...Tak ostatnio nietoperze są głównym problemem jeśli chodzi o tę chorobę. A wścieklizna była i w Powiecie Otwockim i Piaseczno i chyba Zalesie. Owszem w samej Warszawie nie było kilka lat, bodaj 9 lat temu na Ursynowie i też nietoperek ;). [B]Edit[/B]. To jeszcze lepiej bo suczka jakoś z tamtych okolic pochodzi... Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Już lepiej nie strasz bo u nas na osiedlu w lecie nocą czasami można zobaczyć fruwającą bestię... ;) Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 W 2011 też odwołano wystawę: [COLOR=Navy][I][B][FONT=Tahoma][SIZE=4]UWAGA WŚCIEKLIZNA ![/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma]W związku ze stwierdzeniem ogniska [/FONT][FONT=Tahoma]wścieklizny[/FONT][FONT=Tahoma] w miejscowości [/FONT][FONT=Tahoma]ZALESIE GÓRNE [/FONT][FONT=Tahoma]Powiatowy Lekarz Weterynarii określił teren zagrożony, w związku z czym psy z miejscowości: [/FONT][FONT=Tahoma]PIASECZNO, SIEDLISKA, CZARNÓW, SOLEC, BANIOCHA OSIEDLE, DOBIESZ, KRĘPA, KĘDZIERÓWKA, PISKÓRKA, GROCHOWA, BOGATKI, JAZGARZEWSZCZYZNA, GOŁKÓW, GOŁKÓW LETNISKO i GŁOSKÓW - nie mogą brać udziału [/FONT][/B][/I][/COLOR] [FONT=Tahoma][COLOR=Navy][I][B]w Międzynarodowej Wystawie Psów Rasowych w Warszawie w dniach 16-17 lipca 2011 r. [/B][/I][/COLOR]Sunia jest z siedleckiego, skąd dokładnie nie wiem. [/FONT] Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='Poker']Jest jeszcze trochę czasu do kolejnej cieczki ,więc powinnyśmy uzbierać resztę.[/QUOTE] Mam nadzieję, że uda się uzbierać 3 stówy bo ruch na wątku niewielki. Często tak już na dogo jest, że jak pies bezpieczny, zabrany z ulicy i nie mieszka na balkonie forumowicze przestają zaglądać, idą na inne wątki gdzie bardziej spektakularne tragedie i większe potrzeby... Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 No nie bardzo, większość osób przyszła właśnie tu z innych wątków. To ja bym mogła też tak napisać bo moje dwa szukają domów... W 2011 roku nie można było tylko wystawiać psów z tamtych okolic, wystawa się odbyła, nawet gdzieś mam fotki ;). Quote
Poker Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Już trochę kasy mamy.Spokojnie, damy radę. A można na nią bazarek zrobić? Chyba można skoro jest w DT. Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Tak bazarek ma być coś Edyseja wspominała i napisze to po raz 3, że ja oferowałam pożyczkę, ale jakoś nikt na to nie zwraca uwagi wiec czekamy do bazarku... Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Wiosenko, jakiego Ty masz psa? Widzę, że się interesujesz tematyką wystawową. ;) Ja byłam na wystawie tylko raz w 2011 na Bemowie. Rasy polskie miały wstęp darmowy wzięłam więc psa i poszłam. :razz: Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 (edited) [quote name='wiosenka']Tak bazarek ma być coś Edyseja wspominała i napisze to po raz 3, że ja oferowałam pożyczkę, ale jakoś nikt na to nie zwraca uwagi wiec czekamy do bazarku...[/QUOTE] Zauważyłam, że oferowałaś pożyczkę i dziękuję Ci pięknie za tą propozycję - głupio ją brać kiedy nie można wyznaczyć terminu zwrotu pieniędzy. Nie wiem kiedy dokładnie będzie bazarek. Edited January 11, 2013 by edyseja Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 (edited) Cavika, ale byłam bez psa, na pierwszej wystawie byłam w 1977 w Zakopanem ;). Jeśli jest w domu tymczasowym to można. Jakiś czas temu pisałaś, że jak na razie to tymczas owszem suczka się dogaduje z domownikami ale jak pisałaś atakuje inne więc nie wiadomo czy sobie państwo z nią poradzą...Można poprosić też jakąś fundacje np Kastor? Edited January 10, 2013 by wiosenka Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='wiosenka']Cavika, ale byłam bez psa, na pierwszej wystawie byłam w 1977 w Zakopanym ;).[/QUOTE] Cavika czyli cavaliera? W 77 to mogłaś być dopiero w planach a nie na wystawie. ;) Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Dokładnie tak ;). Jak na razie królują u mnie różne spanielaste... Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='wiosenka']Jakiś czas temu pisałaś, że jak na razie to tymczas owszem suczka się dogaduje z domownikami ale jak pisałaś atakuje inne więc nie wiadomo czy sobie państwo z nią poradzą...Można poprosić też jakąś fundacje np Kastor?[/QUOTE] Nie mam pojęcia w jaki sposób prosi się o pomoc fundacje. Kiedy Kama zaatakowała była z nią dziewczynka i jakaś nieznana mi kobieta, przyszła chyba pomóc wyprowadzić psy tylko ewidentnie sobie nie radziła. Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Najlepiej najprościej czy jest taka szansa, że suczka znaleziona... [URL]http://fundacjakastor.org/pl/dzialalnosc/akcja-sterylizacja[/URL] Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Nie ma znaczenia skąd została przywieziona? Nasza sunia pochodzi z Opoczna więc tamtejszy urząd sponsorował jej sterylkę. Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Z tej fundacji działają dziewczyny na dogo sama widziałam kilka razy, że pomagają tylko trzeba wszystko wcześniej ustalić. Jest początek roku wiec jest szansa. Napisz do emilia2280. Quote
Poker Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Suczka nie jest bezdomna , bo jest w DT. Właśnie zaczęłam robić bazarek i mogę brakującą część na nią przeznaczyć. Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 (edited) Jeśli byś mogła byłabym Ci bardzo wdzięczna. :) Ja mogę zasponsorować szczepienie na wściekliznę. Edited January 10, 2013 by edyseja Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='wiosenka']Z tej fundacji działają dziewczyny na dogo sama widziałam kilka razy, że pomagają tylko trzeba wszystko wcześniej ustalić. Jest początek roku wiec jest szansa. Napisz do emilia2280.[/QUOTE] Dzięki, napisałam i zaprosiłam na wątek. :) Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 A w urzędzie może dopytasz? Np w Wołominie raz w roku można na koszt urzędu? Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Którym urzędzie? Jak np. mama chciała wysterylizować bezdomne psy z Łomianek to zwracała się do tamtejszego UM. Wyznaczyli datę, godzinę i miejsce sterylki (wskazują na terenie gminy gabinet w którym będzie robiona). Do Siedlec nikt nie będzie jeździł. Quote
wiosenka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 (edited) Na Bemowie aktualnie pies przebywa i tu ewentualnie się rozmnoży... Od zeszłego roku gmina ma obowiązek walczyć z bezdomnością... Edit [URL]http://www.bemowo.waw.pl/administracja/aktualnosci/zabiegi_styrylizacji_i_kastrac,4653/[/URL] To na rok 2012 ale może coś da się dogadać? No tak ale nie robią na Bemowie Edited January 10, 2013 by wiosenka Quote
edyseja Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 No właśnie nie robią bo żadna z lecznic nie wyraziła chęci współpracy. Na stronie 20 o tym piszą: [url]http://www.bemowo.waw.pl/administracja/aktualnosci/bemowo_news_10_2012,4975/[/url] Quote
wiosenka Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 W Twojej okolicy jeszcze fajna jest lecznica na górce [url]http://www.lecznicanagorce.waw.pl/[/url] Swego czasu jeździłam tam do swojej wetki, ale na szczęście założyła własną bliżej ;). Quote
edyseja Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 Kojarzę mniej więcej gdzie to jest, trzeba dojechać 6 przystanków. Kiedy potrzebna operacja to i te kilka przystanków jest daleko bo trzeba przywieźć psa a potem wozić na wizyty, im są dalej od domu tym bardziej dla niego męczące. Quote
Recommended Posts