Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, ze kazdy zajmujący sie zwierzakami ma bardzo mało wolnego czasu i terminy napięte, ale jak sie zgłasza potencjalny dom stały to trzeba wszystko zrobić aby go nie stracić. Starczy zadzwonić do chętnej osoby i powiedzieć, że wizyta P/A sie troche odwlecze. Nie mozna zniechęcać.
A może macie kogoś z okolic gdzie Sara mogłaby mieszkać i ktoś za was zrobi te wizytę ?
Szkoda czasu i zdecydowanych ludzi.Druga okazja może sie nie trafić :shake:

Posted

A Sara dziś była na godzinnym rowerowym spacerze , chciałam ja wymęczyć , ale nie bardzo sie dało , ona ma za dużo tej energii , ona by sie nadawała na wyścigi chartów , ona jest nie do zdarcia [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]
Nowy dom będzie musiał mieć dużo czasu aby ja wybiegać [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_twisted.gif[/IMG]

Posted

Był dziś u mnie chłopak które chce adoptować Sarę, byliśmy na bardzo długim spacerze z nią i moja Larą, jest świadomy jej energii , tego że jest nie do zmęczenia i że gdy ma za mało ruchu to włącza sie jej niszczycielski instynkt , że czasami potrafi zaszczekać , że je sporo i z suchej karmy je tylko jeden rodzaj , wie też że uwielbia mięsko :)
Teraz tylko czekamy na wizytę p/a :)

Posted

Sara z dnia na dzień jest coraz bardziej posłuszna :lol:, np dziś znów pojechaliśmy na ponad godzinny spacer rowerowy do dużego parku ( w drodze do parku na smyczy przy rowerze a w parku bez smyczy ) , objechaliśmy go kilka razy , ale że Sara jeszcze nie miała dość to pojechałyśmy na stawy a ja Sare miałam bez smyczy a w pewnym momencie Sara dojrzała wielka wode i gnała na złamanie karku i już byłam pewna że sie wykapie w tym syfie , ale na moje głośne ''Sara do mnie'' wróciła i tak jeszcze była kilka razy , woda ja bardzo kreci , ale tez jest coraz bardziej karna , ona jest mimo tak młodego wieku bardzo bardzo grzeczna , pies wręcz mogę powiedzieć ideał :lol:
Ćwiczymy nie wskakiwanie na ludzi i dość dobrze reaguje na słowo ''fe'' pozostaje jeszcze problem z chodzeniem przy nodze bo ciągnie , ale i to sie da wyuczyć :lol:

Czekamy cierpiwie na wizytę p/a

Posted

[I]Ty Justyna to jesteś udana z tym jeżdżeniem z Sarą na rowerze :lol:
Wczoraj odebrałam za Pannicę fakturkę (szczepienia+sterylka+cziowanie 478 zł...
Jeżeli ktoś byłby w stanie choćby grosik dorzucić, bądź wspomóc bazarkiem - byłybyśmy bardzo wdzięczne...[/I]

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Ty Justyna to jesteś udana z tym jeżdżeniem z Sarą na rowerze :lol:
Wczoraj odebrałam za Pannicę fakturkę (szczepienia+sterylka+cziowanie 478 zł...
Jeżeli ktoś byłby w stanie choćby grosik dorzucić, bądź wspomóc bazarkiem - byłybyśmy bardzo wdzięczne...[/I][/QUOTE]

Bo stan konta Sary na dzień dzisiejszy i w ogóle to 0 zł...A fakturę trzeba zapłacić...

• 2 weeks later...
Posted

Dziś znów zrobiłam Sarze maraton po parku a dokładniej ja na rowerze a Sara przy ale w parku to juz na totalnym luzie i szybka jest jak błyskawica :diabloti:
Za tydzien bedzie już 4 miesiące jak jest u mnie , czy Sara znajdzie dom , jak tyle saropodobnych szuka domu , jak Sara jest coraz bardziej do mnie przyzwyczajona ...

Posted

[quote name='__Lara']A ona nie miała już u Ciebie zostać Justa? :cool3:[/QUOTE]

Cioteczko to Lara zostaje u mnie :lol: , Sara i Lara są do siebie bardzo podobne :diabloti: ( nie wiem jak sie zdejmuje banerek :oops: ) a Sara jest młodziutka i ma jeszcze szanse na dom , ale jak nikt jej nie zechce to wtedy zostanie już u mnie na zawsze ...

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Cioteczko to Lara zostaje u mnie :lol: , Sara i Lara są do siebie bardzo podobne :diabloti: ( nie wiem jak sie zdejmuje banerek :oops: ) a Sara jest młodziutka i ma jeszcze szanse na dom , ale jak nikt jej nie zechce to wtedy zostanie już u mnie na zawsze ...[/QUOTE]

Aaaaa :) mi się one już mieszają ;)

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Nie tylko Tobie , wielu sie one mylą :evil_lol: , bo nie tylko że sa podobne do siebie to i imiona mają podobne :evil_lol:[/QUOTE]

Dokładnie ;) to tak pewnie specjalnie :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

A jak , niech sie ludziom one mylą a co mi tam :diabloti:

A teraz Wam pokarze jaka Sara jest piękna a i tak nikt jej nie chce pokochać , nie chce dać jej domu , dlaczego :razz:

Sara, grzecznie czeka na dom:
[url=http://naforum.zapodaj.net/b04da2a3c149.jpg.html][img]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b04da2a3c149.jpg[/img][/url]

Posted

Dostałam dziś odp z ogł o Lare a że ona juz domu nie szuka to by można ewentualnie Sare bo sa podobne do siebie , tylko że odp jest taka :
Oto co napisał:

Hello
My name is Anita Johnson i saw your profile today,I became interested, i will also like to know you the more,and i want you to send an email to my email address so i can give you my pictures for you to know whom i am.Here is my email address ([EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL])
I believe we can move from here!I am waiting for your mail to my email address above Anita
(Remember the distance or color does not matter but love matters a lot in life)
please contact me here ([EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL])

Pozdrawiamy!
Serwis DajOgloszenie.pl
[URL]http://www.dajogloszenie.pl/[/URL]

Posted

[quote name='__Lara']Justa, to jest chyba jakiś spam....[/QUOTE]

Pewnie tak ...
A też dziś miałam zapytanie o Sare , gościu odebrał wiadomość , ale nie odpisał , zobaczymy ...
Dzień dobry
Mam kilka pytań dotyczących Sary:

- jak się zachowuje w stosunku do innych psów? - czy jest towarzyska, uległa, dominująca?

- jakie ma nastawienie do innych zwierząt?

- jak zachowuje się na smyczy i spacerze? - czy ciągnie na smyczy?

- czy ma "ucieczkowy" charakter?
- czy cierpi na jakieś alergie?

- czy jest wysterylizowana?

Poproszę o numer telefonu - 507 300 768 nie odpowiada.

No i moja odpowiedz :
Witam,
Sara dobrze sie dogaduje z innymi zwierzetami , z psami na spacerah ok , nie ma tendencji do agresji , ale jak sie boi jakiegos psa , przeważnie wiekszych i ięzkich które ja taranuja to piszczy i wyszczerza zeby ale nie gryzie , jest łatwo ją odwołać nawet podczas zabawy i sie pilnuje ...
Oczywisie po ewentualnej adopcji można ja puścić dopiero po około 2-3 tyg jak juz sie przyzwyczai do nowego domu .
Jeśli chodzi o koty to je lubi gonić, ale tylko dla tego aby je obwachać i wytarmosić , ale bez agresji .
Jest bardzo towarzyska , wszystkich na spacerach , jak i w domu bo witała , cwicze z nią komende siad bo lubi skakać łapkami po ludziach , jest ulegą i skora do nauke , ale tez szybko sie niecierpliwi , to jeszcze szczeniak , choć juz wyrośniety [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
Na smyczy niestety ciągnie , wyprowadzam ją na kantarku , kolczatka jest niechumanitarna .
nie ma alergi , ale jest tez wybradna w jedzeniu , u mnie je Ariona ale najlepiej jej smakuje gotowany kurczak,indyk z ryżem i warzywami .
I bardzo , bardzo ważne , Sara potrzebuje duzo ruchu , najlepiej w parku z psami , wychodze z nia 3 razy dziennie , ale jeden wieczorny spacer jest od 1.5 do nawet 3 godzin , ale tak z godz to minimum , no i w domu jak jest niewybiegana to lubi niszczyć , ale moge na kilka tyg wypozyc klatke kennel ...
Sara jest wysterylizowana , zaszczeipna, odrobaczona , ma około 8-9 mieś .

Z jakiego miasta pan jest , bo może by pan na zywo chciał poznać Sare ?

Z naszej strony jest wizyta przed i po adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej , czy wyraża pan na to zgode ?
Moj tel to 691 985 776 , tez drugi jest uszkodzony , prosze zadzwonić .

Pozdrawiam justa