Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Cioteczki, przed chwilka z pomocą młodej sąsiadki zgarnęłam spod bloku małe czarne, kilkumiesięczne kocię... Płakało strasznie, na dworze zimno, co miałam zrobić:-(. Maleństwo wygląda na domowe, pchało się na klatkę schodową i okropnie płakało :-(... Uwielbia być na rekach i na kolanach, a teraz troszkę zjadło i sobie śpi na tapczanie.
Mam dla niego bardzo awaryjny tymczas do wieczora, ale proszę, pomóżcie. Ja w ogóle nie znam się na kotach. Zrobiłam kilka fotek, kto pomoże wstawić?

Edited by iwonamaj
  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koteczka jest ewidentnie domowa... Ostrzy pazurki na kanapie, "gniecie ciasto" i uwielbia być na rękach.
Wobec tego chyba zacznę od rozwieszenia ogłoszeń w okolicy. Na razie jest DT na dzisiaj :(...

Posted

iwonamaj napisał(a):
Koteczka jest ewidentnie domowa... Ostrzy pazurki na kanapie, "gniecie ciasto" i uwielbia być na rękach.
Wobec tego chyba zacznę od rozwieszenia ogłoszeń w okolicy. Na razie jest DT na dzisiaj :(...

Jest u Ciebie?
Kuwetkę ma? Miseczkę z jedzeniem ma? Na poczatek to najważniejsze.

Posted

Tak, tak mała czarnulka już ustawia moje stado po kontach ;) Ale nie agresywnie tylko w celach zabawowy....rezolutna z niej kiciulka. Uwielbia się bawić i raczej nie jest szczególnie strachliwa :)Ewidentnie to jest kot domowy więc może komuś zginął...może ktoś się odezwie na te ogłoszenia , zobaczymy.

Posted

Mała już u Sebasiana na kolanach wtulona:) Oby właściciel się zgłosił bo widać że człowiek nie jest jej obcy a wręcz przeciwnie, więc jeśli jej ktoś nie wyrzucił to na pewno się zgubiła :)
PS. Widzę żem byka niezłego zasadziła ...rozstawia moje stado oczywiście po kątach wmieszkaniu a nie po kontach bankowych ;)

Posted

Iwonko jak będziecie z nią u weta sprawdźcie czy na tablicy nie ma ogłoszenia, że komuś zaginęła;)

Danusiu kochana Ty nasza:loveu::loveu::loveu:
Kiciunia jest śliczna:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ano śliczna i do tego bardzo rezolutna...w ogóle jej moje kocury i psiury nie straszne ...noo tylko Łatkasię trochę boi ale to dlatego że on taki wielgachny. Fajnakocinka i taka bardzo pro ludzka :) Masz racje Aguś trza rzucić okiem na ogłoszenia u weta bo może faktycznie ktoś jej szuka .

Posted

Dancik napisał(a):
Ano śliczna i do tego bardzo rezolutna...w ogóle jej moje kocury i psiury nie straszne ...noo tylko Łatkasię trochę boi ale to dlatego że on taki wielgachny. Fajnakocinka i taka bardzo pro ludzka :) Masz racje Aguś trza rzucić okiem na ogłoszenia u weta bo może faktycznie ktoś jej szuka .

Ja mam taką nadzieję Danusiu, że komuś się zagubiła;)

Posted

Dancik napisał(a):

Danusiu, a może mogłabym jakiś plakacik sklecić i wydrukować do ogłoszeń
jak coś to piszcie

Posted

Dancik napisał(a):
Mała już u Sebasiana na kolanach wtulona:) Oby właściciel się zgłosił bo widać że człowiek nie jest jej obcy a wręcz przeciwnie, więc jeśli jej ktoś nie wyrzucił to na pewno się zgubiła :)
PS. Widzę żem byka niezłego zasadziła ...rozstawia moje stado oczywiście po kątach wmieszkaniu a nie po kontach bankowych ;)

I Hugolka i Komarka też ???:-o typowa kobietka :cool3:

Posted

AgusiaP napisał(a):
I ja odwiedzam czarnulkę;)

Jak się wszystko dobrze poukłada zawiozę maleńką w środę do Gliwic i przekaże dziewczynkę naszej ewu :lol: będzie mi raźniej w drodze jak malutka będzie mi towarzyszyć ;)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Jak się wszystko dobrze poukłada zawiozę maleńką w środę do Gliwic i przekaże dziewczynkę naszej ewu :lol: będzie mi raźniej w drodze jak malutka będzie mi towarzyszyć ;)

Mała jedzie na DT? :)

Posted

Byłam z chłopakiem dzisiaj u weterynarza ...tak , tak z chłopkiem bo okazało się że naszaczarnulka to nie pani tylko pan kotek :) Kiciuś został zaszczepiony i odrobaczony ( zapodaję paragon ) Weterynarz powiedział że mały jest w bardzo dobrym stanie ...dobrze odżywiony , nie ma świerzba w uszach ( co ponoć jest typowe dla kotów bezdomnych ) więc jak nic nasz kociu miał dom ...szkoda tylko że ten dom go nie szuka , a przynajmniej nic o tym nie wiadomo. Na tablicy u weterynarza patrzyłam ale nie było żadnego ogłoszenia że ktoś go szuka . A kiciuś jest świetny :)