Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko decydowac sie mi tu szybko, :mad: bo skoro Iskierka jest mała i kochana całusna i lubi sie przytulać to jej cena wzrasta.:eviltong:
Za każdy dzień zwłoki, zabieramy całusa Iskierki :lol:

Posted

[quote name='LALUNA']Tylko decydowac sie mi tu szybko, :mad: bo skoro Iskierka jest mała i kochana całusna i lubi sie przytulać to jej cena wzrasta.:eviltong:
Za każdy dzień zwłoki, zabieramy całusa Iskierki :lol:[/quote]

hehhehhehe dobre :D :)

Posted

[quote name='Aga_Mazury']oczywiście, że tak....skoro ma trafić być może :kciuki: do domku stałego....
lidka a pani Ala to z dogo?...
jeśli nie to mam nadzieję, że krakowianki nasze nam pomogą z przedadopcyjną?...albo...jakos tak ;)? :loveu:

a i daga będzie miała chwilę spokojną na zastanowienie...[/quote]

nie, ona nie jest z dogomani

Posted

[QUOTE]nie, ona nie jest z dogomani[/QUOTE]

Ale niech długo nie myśli, małą trzeba zabrać, dosyc już sie naprosiła, aby ktoś na nia zwrócił uwagę :lol:

Posted

[quote name='LALUNA']Daga czy dasz Iskierce już domek stały?[/quote]stalego to nie moge niestety. ale DT jak najbardziej. a macie cos stalego?? sorry ale nie czytalam wszystkiego.

Posted

No własnie stały domek kroi sie w Krakowie, tylko czekamy na deklarację. Pani ma sie na dniach zdecydować
Dlatego dajemy pierwszeństwo domkowi stałemu ;)
La Negra też już chyba zostanie na stałe u Moki.

Posted

[quote name='LALUNA']No własnie stały domek kroi sie w Krakowie, tylko czekamy na deklarację. Pani ma sie na dniach zdecydować
Dlatego dajemy pierwszeństwo domkowi stałemu ;)[/quote]
no rozumiem to w 100%

Posted

[quote name='lidka_park']dziś powinny być wieści, najpóźniej jutro... ale jak narazie cisza....[/quote]

Lidka a macie już na widoku jakiś transport?

Posted

[quote name='lidka_park']Nie, jeszcze w tej sprawie nic żeśmy nie ustalali[/quote]

Dorothy bedzie zabierac Morganę z Warszawy 13maja. Pogadaj z nią czy by miała miejsce na Iskierki. Będzie chyba jechac przez Kraków. Wtedy by zostało aby przetrzymać w Warszawie Iskierkę przez tydzień czasu. Patch jedzie 5 maja do Warszawy.
Kontaktuj się z tą Panią niech podejmie już ostateczna decyzję.
Szkoda suni.:shake:

Posted

Z radością ogłaszam wszem i wobec... Iskierka będzie miała domek w Krakowie !!!! :multi::multi::multi:

A oto dowód :)
"Hej Lidka!
BIORĘ ISKIERKĘ!!!!!!!
Starzy są nią zauroczeni:)
chociaż musiałam im wymyslić ładny kit, ale zaraz Ci wytłumaczę.
Nie przyznałam się moim rodzicom, ze wypatrzyłam Iskierkę na necie. Powiedziałam, ze ( bo pracuję w kawiarni) nasza stała klientka jest wolontariuszką i przyszła namawiać nas na Iskierkę. Więc jakby co to Ty jesteś tą stałą klientką :)
Druga sprawa: wizyta przedadopcyjna, bo cos o niej pisaliście na forum - Czy to KONIECZNE?
Starzy są sceptycznie nastawieni do takich wizyt. I w ogóle co się robi na takiej wizycie? Wywiad środowiskowy?
Ja nie mam nic, absolutnie nic przeciwko takim wizytom, ale starzy chyba trochę będą gęgać :/ Ale jeśli to nieuniknione, to znowu trzeba wymyśleć jakiś fortel, tzn. Ta dziewczyna co przyjdzie z wizytą bedzie udawała tę moją stała klientkę, ok?
Zresztą dacie mi jej namiar i się z nią skontaktuję.
Kolejna sprawa: PŁATNOŚCI.
Obliczcie mi, proszę, za co mam zapłącić, jakie koszty ponieśc.
Kolejna sprawa: ZDROWIE ISKIERKI. Czy ona będzie/jest szczepiona w schronisku?
Czy zostanie odrobaczona? Jakie to są szczepienia? czy da się ustalić na co chorowałą i dokładnie jaki jest jej stan zdrowia. Po prostu wyciagnijcie psiaka do weterynarza, jeśli się da, zeby poustalał co i jak. No i wiek!
Przepraszam, ze tyle wymagam, ale po prostu zalezy mi na Iskierce i dlatego chcę tak duzo wiedzieć. Nie chcę też, żeby później ewentualnie się moi starzy dowiedzieli, ze psiakowi coś jest, no nie wiem, po prostu chcę wiedzieć jak najwięcej.
Teraz TRANSPORT. Widzę, ze już coś kombinujecie i bardzo dobrze!Napisz mi co i jak? Jak jest organizowany transport, ile kosztuje itd. Kiedy mogłaby być Iskierka w Warszawie ewentualnie, bo do 4 maja mój kolega pracuje w Warszawie, mógłby ją ewentualnie zgarnąć. A moze macie jakiś transport w śląskie...
Jezu...Chyba tyle....
A! Moi staryz już wymyślili jej nowe imię - Wika
Nie wiem czemu, ale pewnie na zasadzie nowe życie - nowe imię."

Posted

[quote]Z radością ogłaszam wszem i wobec... Iskierka będzie miała domek w Krakowie !!!! :multi::multi::multi:[/quote]

[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/happy/3/64.gif[/IMG]

[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/happy/8.gif[/IMG]

[QUOTE]Starzy są sceptycznie nastawieni do takich wizyt. I w ogóle co się robi na takiej wizycie? Wywiad środowiskowy?[/QUOTE]
Gada. :evil_lol:
A zawsze możesz wymyślec ze koleżanka wpadła pogadac.

[QUOTE]Kolejna sprawa: PŁATNOŚCI.
Obliczcie mi, proszę, za co mam zapłącić, jakie koszty ponieśc.[/QUOTE]

Co łaska na konto AFN, przyda się następnej bidzie z Ostródy, albo na wykup :loveu:

[QUOTE]Kolejna sprawa: ZDROWIE ISKIERKI. Czy ona będzie/jest szczepiona w schronisku?
Czy zostanie odrobaczona? Jakie to są szczepienia? czy da się ustalić na co chorowałą i dokładnie jaki jest jej stan zdrowia. Po prostu wyciagnijcie psiaka do weterynarza, jeśli się da, zeby poustalał co i jak. No i wiek![/QUOTE]

Nie da rady wyciągnąć. Mogę Ci powiedzieć jedynie że na ogól jak pies tak długo jest w schronie i jest radosny jak Iskierka to znaczy że sie zaaklimatyzował i jest wszystko dobrze. Wiec i tu nie przewiduje jakis komplikacji. Ale wiesz, kazdy pies moze zachorować nawet ten u właściciela.
Psy w Ostródzie sa szczepione na wścieklizne, reszta szczepień trzeba zrobic we własnym zakresie, tak samo jak odrobaczenie. To razem około 50 zł
Jedyne co powinnas być przygotowana, to mozliwosć luźniejszych kupek. Ale to wszystko się normuje po jakims miesiacu. Kiedy organizm przestawi sie na lepsze jedzonko.
Iskierka jest młoda, ma około 2 latka. Ale to się okresla szacunkowo po ząbkach no i zachowaniu. ;) A Iskierka to prawdziwa Iskierka radosna i żywiołowa.

[QUOTE]Przepraszam, ze tyle wymagam, ale po prostu zalezy mi na Iskierce i dlatego chcę tak duzo wiedzieć. Nie chcę też, żeby później ewentualnie się moi starzy dowiedzieli, ze psiakowi coś jest, no nie wiem, po prostu chcę wiedzieć jak najwięcej.[/QUOTE]
To jest normalne. W pierwszej chwili psiak moze być zagubiony, troche bardziej nieufny. Nalezy dac mu czas aby sie z tym wszystkim oswoił. Czyli
nie zmuszac go do blizszego kontaktu ( poklepywań, przewracania na plecki, mocnego przytulania itd) więcej niż on sam wykazuje ochotę. Dac jej trochę czasu. Dla niej to nowa sytuacja. Potrzebuje około dwóch tygodni i wtedy bedzie pokazywac swój prawdziwy temperament, charakter.

Posted

TAk troche pisze na raty i mam nadzieję ze czytasz dogo i nie wysiłam sie na darmo:evil_lol:

[QUOTE]Teraz TRANSPORT. Widzę, ze już coś kombinujecie i bardzo dobrze!Napisz mi co i jak? Jak jest organizowany transport, ile kosztuje itd. Kiedy mogłaby być Iskierka w Warszawie ewentualnie, bo do 4 maja mój kolega pracuje w Warszawie, mógłby ją ewentualnie zgarnąć. A moze macie jakiś transport w śląskie...
[/QUOTE]
Kombinujemy.
Opcja do Warszawy byłaby mozliwa 5 maja. Czy wtedy Twój kolega będzie w Warszawie i mógłby ją odebrać z dworca w Warszawie i zabrać do Krakowa?
No i czy nie przestraszy sie ze piesek nie pachnie ładnie.:razz:
No z tym zapachem- smrodkiem to tez musisz wiedzieć. Ale po czwartym praniu schodzi. Mozna szybciej do pralki, ale mogłaby sie pralka zakudłaczyć ;)
No i super, ze Iskierka bedzie miała domek:multi:
I prosimy o zdjecia z nowego domku.
Moze bys sie zalogowała na dogo? :cool3: