Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem z psem. Jest to sznaucerka miniatura i jak wiadomo, stróżująca. Na osiedlu jest kilka sznaucerów, ale żaden nie zachowuje się tak nadpobudliwie. Kiedy coś tylko puknie na klatce schodowej ona szczeka i nie da się jej uciszyć, na dźwięk domofonu nie mówiąc już opukaniu do drzwi jest jeszcze gorzej. choćbym stała koło niej i reagowała na każde jej szczeknięcie (oczywiście negatywnie) nic nie działa. wie, ze nie może szczekać a i tak szczeka. Na spacerze szczeka na inne psy, a zwłaszcza na ludzi. Rano szczeka na wszystkich. WSZYSTKICH. bez wyjątku, ludzi idących do pracy dzieci do szkoły. Potem tylko jak ktoś jej się nie spodoba, z tym, że jest to prawie każdy. Jeżeli ktoś się odezwie, jeśli ktoś wygląda wg niej podejrzanie (każdy mężczyzna) szczeka na dzieci, które się jej boją i tym samym jeszcze bardziej ją podburzają. Jest to bardzo hałaśliwy szczek i biegnie, rwie się w kierunku tych ludzi. Sąsiadów mam starszych, przeszkadza im to. Mnie też. Co mam robić ? Żadne próby odwrócenia uwagi na nic się nie zdały. proszę o pomoc.

• 1 month later...
Posted

Mam identyczny problem ze swoim sznaucerem miniaturowym czytając twój opis jakbym widziała swojego psa...
Próbuję to jakoś naprawić ale nie wiem czy to możliwe.