Jump to content
Dogomania

Na dom wciąż czeka Bibiś;( Sterka, Bieluch, Bohun, Brioszka i Baja w nowych domach!

Recommended Posts

Posted

z tego, co wiem Nutka też powinna być już w nowym domku, cio?
rozmawiałam z Bohunkowym państwem
wskazówki udzielone

a i wiecie z kim się widziałam??
Z Leonem (od Bergi !!)

i złapałam jego pana jak dzielnie qpkę po swoim piesku na plantach zbierał !
taka wizyta po-adopcyjna !

Leon ma się super
pięknie chodzi na spacer,
w domu już zachowuje czystość

Posted

[quote name='majku33krakow'][quote name='missiaa']bez zmian :( wszystko niszczą, chętnych brak.

a czy te dzieciaki mają ogłoszenia?,mają zabawki?[/QUOTE]

mają ogłoszenia. krakowianka.fr zrobiła :) za co jeszcze raz dziękuję.
Mają taką fajną zabawkę ale się nią nie bawią, za to uwielbiają zjadać buty (zjadły mi już 3 pary), zjadają wykładzinę, zniszczyły legowiska i wydrapały dziurę w ścianie.

Posted

[quote name='missiaa'][quote name='majku33krakow']

mają ogłoszenia. krakowianka.fr zrobiła :) za co jeszcze raz dziękuję.
Mają taką fajną zabawkę ale się nią nie bawią, za to uwielbiają zjadać buty (zjadły mi już 3 pary), zjadają wykładzinę, zniszczyły legowiska i wydrapały dziurę w ścianie.[/QUOTE]

szkodniki jedne.trzeba im buta kupić do zabawy.

Posted

[quote name='missiaa']Bieluch dziś pojechał do nowego domku do Częstochowy!! :)[/QUOTE]

[quote name='annika']to trzymamy żeby było OK:thumbs:[/QUOTE]
Trzymamy kciuki bardzo mocno.
missia to zostala jeszcze trójka szczeniaczkow od Sterki?

Posted

[quote name='missiaa']Baja właśnie pojechała do nowego domku :) Został jeszcze Bibiś i Brioszka.[/QUOTE]
Daleko pojechała malutka ?

Posted

[quote name='missiaa']Bieluch dziś pojechał do nowego domku do Częstochowy!! :)[/QUOTE]

[quote name='missiaa']Baja właśnie pojechała do nowego domku :) Został jeszcze Bibiś i Brioszka.[/QUOTE]

powolutku się przeuźnia
a jak Sterka?

pani od Bielucha sie nie skontaktowała

Posted

[quote name='barb']Daleko pojechała malutka ?[/QUOTE]
Pod Tychy :)
[quote name='iwoniam']powolutku się przeuźnia
a jak Sterka?

pani od Bielucha sie nie skontaktowała[/QUOTE]

Miała iść jeszcze do weta w ten sam dzień, kiedy pisałam do Ciebie. On jej tam dał jakieś rady i powiedział, żeby też dali psiakowi troche czasu na aklimatyzację. W każdym razie z tego co wiem(pisałam z nią kilka dni temu) od córki tych Państwa to obecnie Karmelek (Bieluch) już się uspokoił. Ale jeszcze zadzwonię i porozmawiam z Panią czy faktycznie tak jest.

Dzwoniła też Pani od Bohuna- obecnie Spajki. Są z niego bardzo zadowoleni, łobuz rozrabia- ostatnio wskoczył na stołek przy stole i zjadł Panu z talerza pół jajecznicy. Zakochani po uszy, za nie długo chcą iść z nim na szczepienie p. wściekliźnie.

Posted

[quote name='missiaa']

Dzwoniła też Pani od Bohuna- obecnie Spajki. Są z niego bardzo zadowoleni, łobuz rozrabia- ostatnio wskoczył na stołek przy stole i zjadł Panu z talerza pół jajecznicy. Zakochani po uszy, za nie długo chcą iść z nim na szczepienie p. wściekliźnie.[/QUOTE]

żeby wszystko było dobrze, żeby tak na zawsze:happy1:

Posted

z panstwem od Spajkiego jestem w regularnym kontakcie
jakbys uaktualniła sklejkę to mi podeślij NA EMAIL :) TO DOŁĄCZĘ NA 1 stronę watku olkuskiego
[quote name='missiaa']Pod Tychy :)

Miała iść jeszcze do weta w ten sam dzień, kiedy pisałam do Ciebie. On jej tam dał jakieś rady i powiedział, żeby też dali psiakowi troche czasu na aklimatyzację. W każdym razie z tego co wiem(pisałam z nią kilka dni temu) od córki tych Państwa to obecnie Karmelek (Bieluch) już się uspokoił. Ale jeszcze zadzwonię i porozmawiam z Panią czy faktycznie tak jest.

Dzwoniła też Pani od Bohuna- obecnie Spajki. Są z niego bardzo zadowoleni, łobuz rozrabia- ostatnio wskoczył na stołek przy stole i zjadł Panu z talerza pół jajecznicy. Zakochani po uszy, za nie długo chcą iść z nim na szczepienie p. wściekliźnie.[/QUOTE]

Posted

[quote name='iwoniam']z panstwem od Spajkiego jestem w regularnym kontakcie
jakbys uaktualniła sklejkę to mi podeślij NA EMAIL :) TO DOŁĄCZĘ NA 1 stronę watku olkuskiego[/QUOTE]

sklejkę? a jaką sklejkę? Mówisz o plakacie ze szczeniakami który Ci wysyłałam?

Posted

Minęło kilka dni więc napiszę,bo niektórzy już wiedzą. Nie chciałam pisać od razu, żeby nie zapeszać. Przyjechało Państwo z Krakowa, bo spodobała im się Brioszka..... ale zakochali się w Sterce. Obejrzeli ją, zakochali się, ale mimo wszystko pojechali usiąść na chwilkę i przemyśleć decyzję zanim adoptują. Co mi się bardzo spodobało, bo odpowiedzialnie podejmowali decyzję.
I od kilku dni Sterka ma na imię Italia i mieszka w Krakowie w bloku. Jak na razie dni są trudne, bo Sterka nie może przyzwyczaić się do dużego ruchu, nowych dźwięków, wielu mijanych ludzi na spacerze. Jak na razie przeraża ją troszkę ta zmiana, miejmy jednak nadzieję, że się szybko przyzwyczai. Tu miała ciszę i spokój. Jestem w stałym kontakcie z właścicielami suni, na FB oglądam jej zdjęcia z nowego domku. W przyszłym tygodniu jadę w odwiedziny do Sterki.

Do adopcji z tej rodzinki została Brioszka i Bibiś :)

Posted

[quote name='missiaa']Minęło kilka dni więc napiszę,bo niektórzy już wiedzą. Nie chciałam pisać od razu, żeby nie zapeszać. Przyjechało Państwo z Krakowa, bo spodobała im się Brioszka..... ale zakochali się w Sterce. Obejrzeli ją, zakochali się, ale mimo wszystko pojechali usiąść na chwilkę i przemyśleć decyzję zanim adoptują. Co mi się bardzo spodobało, bo odpowiedzialnie podejmowali decyzję.
I od kilku dni Sterka ma na imię Italia i mieszka w Krakowie w bloku. Jak na razie dni są trudne, bo Sterka nie może przyzwyczaić się do dużego ruchu, nowych dźwięków, wielu mijanych ludzi na spacerze. Jak na razie przeraża ją troszkę ta zmiana, miejmy jednak nadzieję, że się szybko przyzwyczai. Tu miała ciszę i spokój. Jestem w stałym kontakcie z właścicielami suni, na FB oglądam jej zdjęcia z nowego domku. W przyszłym tygodniu jadę w odwiedziny do Sterki.

Do adopcji z tej rodzinki została Brioszka i Bibiś :)[/QUOTE]

a możemy zobaczyc link z fb?

Posted

[quote name='Malgoska']a możemy zobaczyc link z fb?[/QUOTE]
Pani umieszcza zdjęcia na swoim profilu i niestety żeby je oglądać trzeba mieć ją w znajomych :(
Ale jak znajdę chwilkę, to najwyżej skopiuję jedno czy dwa zdjęcia :)

Posted

Ogromnie sie ciesze z domu Sterki. Oby jak najszybciej przyzwyczaiła sie do nowych warunkow a Państwo byli wyrozumiali i cierpliwi. Czekam na fotkę - chociaz jedną.

Posted

To zdjęcia pierwszego dnia po przeprowadzce Sterki. Sunia ma specjalną budkę w szafie( po poprzednim piesku) Pan zrobił otworek-wejście w szafie, a w środku jest legowisko, żeby piesek jeśli będzie chciał miał takie ciche miejsce dla siebie. Widziałam to, super pomysł :) Ale Sterka pierwszego dnia preferowała spanie na dywaniku i sofie :)
[IMG]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/482583_10151453747633050_1439635978_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/544320_10151453817578050_1192854441_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/529865_10151453747298050_609836078_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='barb']Ogromnie sie ciesze z domu Sterki. Oby jak najszybciej przyzwyczaiła sie do nowych warunkow a Państwo byli wyrozumiali i cierpliwi. Czekam na fotkę - chociaz jedną.[/QUOTE]
Sterka jest bardzo spokojna i delikatna i Państwo to wiedzą, są wyrozumiali :) Mają dzieciatko, które jak płacze to Sterka w ogóle nie reaguje.. Ale na spacerach strasznie zaczyna się wyrywać jak się czegoś wystraszy. Mam jeszcze fajne zdjęcie na którym jest Sterka na spacerku, ale jest również na niej jej Pani i nie chcę wklejać bez zgody Pani.