Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dziś w godzinach popołudniowych na wjeździe na wiadukt w Nieporęcie utworzył się mały korek. samochody coś omijały. gdy się zbliżyliśmy przeszkodą na drodze okazał się siedzący bez ruchu, malutki i wystraszony kotek. kotka z drogi zabrałam, bo ktoś by go w końcu na bank przejechał. No i tym sposobem stałam się domem tymczasowym dla koteczki :lol:
u weterynarza okazało się, że jest to dziewczynka i ma ok. 3 miesięcy. jest cała, niepołamana, jedynie ma koci katar. dostała antybiotyk na zaropiałe oczka i lek na robaki. jest nieco zabiedzona, ale ogólnie w stanie niezłym.
jeśli chodzi o zachowanie, to w samochodzie szybko się wyluzowała i usnęła na moich kolanach. nie boi się człowieka, u weterynarza też była bardzo dzielna i spokojna.
kotka nie może ze mną zostać, bo mam już swoje 3 koty i 2 psy.
weterynarz powiedział, że jest kotką w typie norweskiego leśnego.

Edited by fonia123
  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

póki co imienia nie ma. na razie jeszcze mam nadzieję, że dziewczynka się u mnie nie zasiedzi, więc wybór imienia pozostawię nowemu domkowi. roboczo nazywa się Kicia :)

Posted

dziś miałam zwariowany dzień, także nie miałam czasu na ogłoszenia. pewnie jutro się za to wezmę. jeśli chodzi o umowę, to chętnie bym się dogadała z jakąś fundacją, żeby wyadoptować małą na umowę, ale niestety nie znam żadnej kociej fundacji :(
Alicja, dzięki :)

Posted

fonia123 napisał(a):
dziś miałam zwariowany dzień, także nie miałam czasu na ogłoszenia. pewnie jutro się za to wezmę. jeśli chodzi o umowę, to chętnie bym się dogadała z jakąś fundacją, żeby wyadoptować małą na umowę, ale niestety nie znam żadnej kociej fundacji :(
Alicja, dzięki :)

Dam znać Halbinie z Szarej Przystani , ona ma zawsze kotki na tymczasie więc myślę że pomoże z Fundacyjną umową