Jump to content
Dogomania

Galeria sznaucerek: Esty, Keysi, Kajci i Nuki

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni znowu gorzej. Dzisiaj zrobiliśmy rentgen. Diagnoza osoby która robiła rentgen - dysplazja stawu biodrowego. Na zdjęciu widać, że główka dochodzi do ścianki. :(

Kajcia kuleje, śpi ciągle, nie wskakuje na kanapę. Nasz wet stwierdził zmiany w stawie i mamy podawać CANIVITON forte plus.

Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Załamka :(

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj :( No caniviton jako wspomagacz dobry ale zanim zacznie działać to trochę minie - 2-3 tyg. z pewnością, to nie jest lek sam w sobie. A nie dostała leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych jak np. Rimadyl, Carprofen? Albo zastrzyku z kwasu hialuronowego?

Posted

weszko ona już dostawała leki przeciwbólowe, przeciwzapalne i antybiotyk. Ale było już tak ,że jak siedziała to pupy nie mogła podnieść. Teraz nie jest mocno źle ale znowu zaczęła trochę utykać i ogranicza ruch. Na spacerze nawet biega ale w domu unika ruchu. Śpi w budce przy łóżku. Wet nie chciał leków pakować znowu - ma podwyższone próby wątrobowe.
Martwi mnie co dalej. :( Ona ma dopiero 9,5 roku - na miniaturę to nie jest poważny wiek. I to jest pies który jeszcze niedawno wskakiwał do bagażnika w samochodzie sam, a teraz na kanapę nie może.
Amiśka mi nakazała kupować nóżki wieprzowe i podawać ugotowane jako naturalny środek.

Posted

Biedna :( Ani duża ani ciężka i dopadły ją przypadłości dużych ras. Może warto jeszcze zrobić iniekcję z kwasu hialuronowego? To się podaje prosto w staw. Z tego co wiem dobrze działa.

Posted

[quote name='weszka']Biedna :( Ani duża ani ciężka i dopadły ją przypadłości dużych ras. Może warto jeszcze zrobić iniekcję z kwasu hialuronowego? To się podaje prosto w staw. Z tego co wiem dobrze działa.[/QUOTE]

No niestety ciężka - to jest grubasek :( Wiem, wiem już wet nas opier....

Weszko dzięki za rady. Zobaczymy jak zareaguje na lek wspomagający. Zacznę karmić tymi giczami i zobaczymy.
Ostrzejsze leczenie zostawię na tzw cięższe czasy.

Posted

Aaa synek przełożył na wrzesień sesję bo były Mistrzostwa Świata w czerwcu.

Dzisiaj ostanie zaliczenie zdobył :) Srednia z roku 4,3. Nio zdolny po mamusi :)

• 4 weeks later...
Posted

Wiem ,wiem nie piszę ale to dlatego, że w pracy siedzę przy kompie i po prostu nie moge już na niego patrzeć.

Kajcia po Canivitonie trochę lepiej. Od dzisiaj podajemy Chodrocan. Przynajmniej trochę się zaczęła ruszać i nie jęczy.

TZ przegrał sprawę o przywrócenie do pracy. :( Zasądzili zgodnie z Kodeksem Pracy odszkodowanie.
Pozostaje tylko SN i kasacja wyroku.

• 5 weeks later...
Posted

U nas bez zmian. Czekamy na uzasadnienie wyroku i wtedy ewentualnie złożymy o kasację.

Ostatnio mam ciągle podły nastrój - nie znoszę tej pory roku.

Suczydełka zdrowe, Kajcia lepiej po lekach.

Posted

Aby do wiosny ...

Jakoś ostatnio nie mogę sama ze sobą sobie poradzić.... Kotłuje mi sie w głowie ....

A Misiek był na koncercie Lady Gagi. Zachwycony :)

Posted

[quote name='Doginka']A u nas wielkie zmiany - niestety na gorsze:-([/QUOTE]

No wiem :calus:

U mnie też bryndzowato - TZ bez pracy, mojej pensji za mało (pracy nie lubię).

Dobrze, że sprzedałam domek w Dziwnówku bo mam z czego dokładać ale kasa się skończy i nie wiem co dalej zrobię.

Ech życie ...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...