AnkaG Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Od kilku dni znowu gorzej. Dzisiaj zrobiliśmy rentgen. Diagnoza osoby która robiła rentgen - dysplazja stawu biodrowego. Na zdjęciu widać, że główka dochodzi do ścianki. :( Kajcia kuleje, śpi ciągle, nie wskakuje na kanapę. Nasz wet stwierdził zmiany w stawie i mamy podawać CANIVITON forte plus. Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Załamka :( Quote
malawaszka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 caniviton albo gelacam tez bardzo dobry - trzymam :kciuki: za niunię biedną Quote
Doginka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Oj biedulka malutka - pomiziaj bidulke za uszkiem:glaszcze: Quote
weszka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Oj :( No caniviton jako wspomagacz dobry ale zanim zacznie działać to trochę minie - 2-3 tyg. z pewnością, to nie jest lek sam w sobie. A nie dostała leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych jak np. Rimadyl, Carprofen? Albo zastrzyku z kwasu hialuronowego? Quote
AnkaG Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 weszko ona już dostawała leki przeciwbólowe, przeciwzapalne i antybiotyk. Ale było już tak ,że jak siedziała to pupy nie mogła podnieść. Teraz nie jest mocno źle ale znowu zaczęła trochę utykać i ogranicza ruch. Na spacerze nawet biega ale w domu unika ruchu. Śpi w budce przy łóżku. Wet nie chciał leków pakować znowu - ma podwyższone próby wątrobowe. Martwi mnie co dalej. :( Ona ma dopiero 9,5 roku - na miniaturę to nie jest poważny wiek. I to jest pies który jeszcze niedawno wskakiwał do bagażnika w samochodzie sam, a teraz na kanapę nie może. Amiśka mi nakazała kupować nóżki wieprzowe i podawać ugotowane jako naturalny środek. Quote
Doginka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Nóżki wieprzowe są ok, ale gicz cielęca ma więcej tego zbawczego "kleiku";-) Quote
weszka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Biedna :( Ani duża ani ciężka i dopadły ją przypadłości dużych ras. Może warto jeszcze zrobić iniekcję z kwasu hialuronowego? To się podaje prosto w staw. Z tego co wiem dobrze działa. Quote
AnkaG Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 [quote name='weszka']Biedna :( Ani duża ani ciężka i dopadły ją przypadłości dużych ras. Może warto jeszcze zrobić iniekcję z kwasu hialuronowego? To się podaje prosto w staw. Z tego co wiem dobrze działa.[/QUOTE] No niestety ciężka - to jest grubasek :( Wiem, wiem już wet nas opier.... Weszko dzięki za rady. Zobaczymy jak zareaguje na lek wspomagający. Zacznę karmić tymi giczami i zobaczymy. Ostrzejsze leczenie zostawię na tzw cięższe czasy. Quote
AnkaG Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Aaa synek przełożył na wrzesień sesję bo były Mistrzostwa Świata w czerwcu. Dzisiaj ostanie zaliczenie zdobył :) Srednia z roku 4,3. Nio zdolny po mamusi :) Quote
Doginka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Pozostaje pogratulować synkowi:klacz: A co do choraska, to tylko mogę przesyłać ciepłe myśli:glaszcze: Quote
AnkaG Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Wiem ,wiem nie piszę ale to dlatego, że w pracy siedzę przy kompie i po prostu nie moge już na niego patrzeć. Kajcia po Canivitonie trochę lepiej. Od dzisiaj podajemy Chodrocan. Przynajmniej trochę się zaczęła ruszać i nie jęczy. TZ przegrał sprawę o przywrócenie do pracy. :( Zasądzili zgodnie z Kodeksem Pracy odszkodowanie. Pozostaje tylko SN i kasacja wyroku. Quote
JamniczaRodzina. Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Aniu co słychać ?Jak sznupeczki? Quote
Doginka Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Aniu, czy już u Was wszystko się powyjaśniało z tym SN?:hmmmm: Mam nadzieję, że jednak tak;-) Buziaki przesyłam i ciepłe myśli:buzi: Quote
AnkaG Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 U nas bez zmian. Czekamy na uzasadnienie wyroku i wtedy ewentualnie złożymy o kasację. Ostatnio mam ciągle podły nastrój - nie znoszę tej pory roku. Suczydełka zdrowe, Kajcia lepiej po lekach. Quote
AnkaG Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Aby do wiosny ... Jakoś ostatnio nie mogę sama ze sobą sobie poradzić.... Kotłuje mi sie w głowie .... A Misiek był na koncercie Lady Gagi. Zachwycony :) Quote
Doginka Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 A u nas wielkie zmiany - niestety na gorsze:-( Quote
AnkaG Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='Doginka']A u nas wielkie zmiany - niestety na gorsze:-([/QUOTE] No wiem :calus: U mnie też bryndzowato - TZ bez pracy, mojej pensji za mało (pracy nie lubię). Dobrze, że sprzedałam domek w Dziwnówku bo mam z czego dokładać ale kasa się skończy i nie wiem co dalej zrobię. Ech życie ... Quote
JamniczaRodzina. Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Aniu dziś chyba mało kto ma ,zycie bez problemów .U nas ostatnio jest ich dużo za dużo.:shake:Pozdrawiam cieplutko . Quote
ariss Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 my też przesyłamy całą masę ciepłych myśli!!! Quote
AnkaG Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Dzięki kochane za pamięć. Ja do was wszystkich zaglądam tylko nie piszę :) Quote
madziamn Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='AnkaG']Dzięki kochane za pamięć. Ja do was wszystkich zaglądam tylko nie piszę :)[/QUOTE] Ja też zaglądam i przesyłam Ci Aniu cieplutkie pozdrowienia. Quote
JamniczaRodzina. Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 [SIZE="5"]Szczęśliwego Nowego Roku[/SIZE] [IMG]http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2009/12/1172825cwp2.gif[/IMG] Quote
weszka Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Samych udanych dni w tym nowy roku! Wszystkiego dobrego! Quote
Doginka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Samych radosnych dni, dużo życzliwości od ludzi, miłości, uśmiechu w tym Nowym 2011 Roku:lol: Quote
Recommended Posts