Jump to content
Dogomania

Galeria sznaucerek: Esty, Keysi, Kajci i Nuki

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Aniu jaka stara babka.Takiej figurki niejedna nastolatka by Tobie pozazdrościła.[/QUOTE]

[quote name='weszka']Cześć blondi ;) No no, jakie zmiany (nie tylko o włosach myślę!)![/QUOTE]

[quote name='Celina12']Super Aniu wyglądasz i dużo dobrego życzę.[/QUOTE]

[quote name='malawaszka']nooo ładna mi stara babka :lol: ładnie Ci tak w blond włoskach!!!!!![/QUOTE]

Dziękować :)

Posted

Psze bardzo:

Najlepszy strój plażowy Turczynki

[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/7889/meryan032.jpg[/IMG]

Plaża - zawsze leżeliśmy w pierwszym rzędzie

[IMG]http://img534.imageshack.us/img534/7494/meryan022.jpg[/IMG]

Wracamy

[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/7251/meryan108.jpg[/IMG]

• 3 weeks later...
Posted

Doginko - młoda, obca....

Dzięki za kompementa. :) Aaaa zrobiłam sobie makijaż permanentny - kreski na powiekach - cieniutkie.

U nas po staremu ale niestety psiury się starzeją.

Dzisiaj TZ był z Kają i Estą u weta.
Kaja od kilku dni chodzi skulona i utyka na tylną łapkę. Diagonoza: reumatyczne bóle i koniecznie odchudzić psa (ma 9,5 roku).
Esta - coraz bardziej głuchnie. Uszy sprawdzone - nic w nich nie ma a układ kanału usznego niestety sprzyja głuchnięciu. Fizycznie jest sprawna ale chyba już prawie nie słyszy. Ostatnio stałam trzy metry od niej - stała tyłem - gadam do niej i zero reakcji. W lesie się gubi bo nie słyszy jak wołam i po węchu później szuka. Zaczynamy więc chodzić na sznurku.

Posted

[quote name='AnkaG']
Dzięki za kompementa. :) Aaaa zrobiłam sobie makijaż permanentny - kreski na powiekach - cieniutkie.

U nas po staremu ale niestety psiury się starzeją.

Dzisiaj TZ był z Kają i Estą u weta.
Kaja od kilku dni chodzi skulona i utyka na tylną łapkę. Diagonoza: reumatyczne bóle i koniecznie odchudzić psa (ma 9,5 roku).
Esta - coraz bardziej głuchnie. Uszy sprawdzone - nic w nich nie ma a układ kanału usznego niestety sprzyja głuchnięciu. Fizycznie jest sprawna ale chyba już prawie nie słyszy. Ostatnio stałam trzy metry od niej - stała tyłem - gadam do niej i zero reakcji. W lesie się gubi bo nie słyszy jak wołam i po węchu później szuka. Zaczynamy więc chodzić na sznurku.[/QUOTE]

pokaż foto makijażu - przyznam, ze myślałam o tym bo ja mam wiecznie problem z kosmetykami do makijazu i nie tylko bo mam paskudną alergię i jak się pomaluję to zaraz wyglądam jak żulik bo oczy robią sie czerwone i spuchnięte :shake:

a starość... nie mówmy o tym :(

Posted

[quote name='AnkaG']Ano tak - Esta skończyła w sierpniu 14,5 roku. To już poważny wiek nawet dla miniatury.[/QUOTE]
W przeliczeniu na ludzkie lata to chyba coś koło 100 lat czy nawet 110:crazyeye:;-)

Posted

Kajcia powoli dochodzi do siebie ale parę dni to była masakra. Miała straszne bóle pomimo podawania leków. Popłakiwała, były momenty, że jak siedziała to nie mogła pupki do góry podnieść. Ale dzisiaj w nocy już przyszła do łóżka :)

Muszę Miśka poprosić by foto moich oczu zrobił. Teraz ma egzaminy przełożone z czerwca (w tym czasie były mistrzostwa świata).

Posted

Nie wiadomo co jest Kajci. Cały czas jest taka nijaka. Dzisiaj byliśmy u wetów - USG w kierunku ropomacicza - nic. Pełne badania krwi - morfologia, cała biochemia - nic. Troszkę tylko wskaźnik wątrobowy podwyższony. Tempratura 39,5 st.
Dostała antybiotyk i jakieś tam leki dodatkowo.
Mamy obserwować - jutro kolejny zastrzyk antybiotyk.

Posted

[quote name='AnkaG']Po kolejnym antybiotyku coraz lepiej - przeciąga się i udeptuje przed spaniem. A to oznaka, że nie boli - temperatura też spadła.[/QUOTE]

oby już tylko lepiej - trzymam kciuki :lol: