DONnka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Śliczne te Maluchy :loveu: Oby udało się znaleźć dla nich wspaniałe domki :thumbs: [B]Morska[/B], czy dotarła wpłata 125 zł za sterylkę Zorki od SKARPETY OWCZARKOWEJ. Już dawno powinna być na koncie ;) Quote
ludwa Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 śliczne jak śliczne. Wczoraj Blacky się postarał....Miał w baaardzo bliskiej i realnej perspektywie zamieszkanie za drzwiami... Zeżarł komórkę, żeby nie tylko sie wściekać, to jeszcze bateria zaginęła...Znalazła sie po dłuższym czasie, na szczęście nie na jego rtg. Rozrabia za 3. To nie pierwszy szczeniak na tym tymczasie. Na poczatku był tak kochany, że miałam telefony, ze chyba zostaje na stałe. Przeczekałam, bo szkoda mi dt. teraz mam telefony, że może by już go zabrać, zanim rodzina oszaleje:) Stara sie chłopak, nie ma co;) Dostał już przekąski do gryzienia, konga a dzisiaj załapał się na kenel niestety. Lepsze to, niż przerzucanie. Inna sprawa, że ten dt jest zbyt pobłażliwy. Quote
konfirm13 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='ludwa']śliczne jak śliczne. Wczoraj Blacky się postarał....Miał w baaardzo bliskiej i realnej perspektywie zamieszkanie za drzwiami... Zeżarł komórkę, żeby nie tylko sie wściekać, to jeszcze bateria zaginęła...Znalazła sie po dłuższym czasie, na szczęście nie na jego rtg. Rozrabia za 3. To nie pierwszy szczeniak na tym tymczasie. Na poczatku był tak kochany, że miałam telefony, ze chyba zostaje na stałe. Przeczekałam, bo szkoda mi dt. teraz mam telefony, że może by już go zabrać, zanim rodzina oszaleje:) Stara sie chłopak, nie ma co;) Dostał już przekąski do gryzienia, konga a dzisiaj załapał się na kenel niestety. Lepsze to, niż przerzucanie. Inna sprawa, że ten dt jest zbyt pobłażliwy.[/QUOTE] No, widać Blakuś, to chłopak z charakterem ;), a może chciał mieć własny telefon? :D. Szczeniaki są jak małe dzieci - na zmianę, albo przesłodkie, albo wnerwiają na maksa. Potem dorastaja i.......są inne kłopoty ;) Quote
bela51 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 A co u Zorki ? Morska, masz kontakt z włascicielami ? Quote
*Gajowa* Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='bela51']A co u Zorki ? Morska, masz kontakt z włascicielami ?[/QUOTE] Też jestem baaardzo ciekawa... Quote
Morska Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Tak, rozmawiałam z p. Agnieszką, u Zorki wszystko dobrze :), tak bardzo się tam zadomowiła już, że bawi się z wszystkimi, łącznie z psami znajomych, czy rodziny, na spacerach jest już spuszczana na pustym polu pod kontrolą i ćwiczą z nią z materiałami, które im dałam. Naprawdę sunia super trafiła :). Maluchom jeszcze potrzebne domy. DONka, dotarła :). Dziękuję bardzo :). Kwota pójdzie na malce, zapewne na ich pobyt w lecznicy, bo ponownie będę musiała je tam umieścić na kilka dni. Blacky widać potrzebuje ruchu jak jego bracia :lol:. Ludwa, a bawi się z pozostałymi psami w dt? Może potrzeba mu towarzysza ;). Quote
ludwa Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 No niestety z tym ruchem jest problem i mamy tego świadomość:( Dżambo ma Blakiego dosyć a maluch dorasta, więc może się robić nieciekawie. Dokupiłam pakiet ogłoszeń ale ciszaaaaaaaaaa Quote
konfirm13 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 (edited) Zorka dobrze trafiła, czyli - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;). Więc może jak chłopaki tak długo czekają na domki, to jak te domki wreszcie bedą, to ......będą przewspaniałe :) Edited March 11, 2013 by konfirm13 Quote
M&S Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='konfirm13']Zorka dobrze trafiła, czyli - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;). Więc może jak chłopaki tak długo czekają na domki, to jak te domki wreszcie bedą, to ......będą przewspaniałe :)[/QUOTE] O tym myślę i trzymam za super domki, dla super chłopaków:) Quote
Morska Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 (edited) Ludwa, też nie mam ani jednego telefonu w sprawie adopcji malców. To jakaś porażka, a one rosną i niedługo nie będą już takie małe i słodkie. Jeśli zacznie się robić nieciekawie pomiędzy malcem, a Dżambem, to można Blakiego dać do braci. Nie wiem tylko czy taka zmiana mieszkaniowych warunków na budę z kojcem nie odbije się na nim. Dziś hotelowe malce zostały zawiezione do lecznicy na zbadanie kału. Trzymać kciuki aby nie miały już lamblii! Jankes z Jogurtem ważą już 12 kg! Wyglądają naprawdę super :), a domu tymczasowego dla jednego z nich ani widu ani słychu. Jogurt już całkiem fajnie chodzi na smyczy, nie ma choroby lokomocyjnej w przeciwieństwie do brata i jest odważniejszy od Jankesa (np. wejście na schody) i wciąż pierwsze co robi, to do buzi i lizanko :). Jankes podchodzi i merda, ale nie jest tak wylewny i jest spokokjniejszy moim zdaniem od Jogurta. Obaj tak fajnie się bawią z innymi psami, że powinni być bardzo kontaktowi w przyszłości. Tylko gdzie te domy? Edited March 14, 2013 by Morska Quote
ludwa Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Cóż, Blacky za to postanowił rozłożyć klatkę kenelową na elementy pierwsze. DObrze mu idzie Quote
konfirm13 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Dzięki za informacje o synkach Zorki. Wreszcie kiedyś te domki znajdą :) Quote
Morska Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 [quote name='konfirm13']Dzięki za informacje o synkach Zorki. Wreszcie kiedyś te domki znajdą :)[/QUOTE] Blacky już w Nowym Domu :). Jeszcze nie ma zdjeć z DS, ale jak będą to pewnie Ludwa wstawi ;). Poszedł do domu z ogrodem, do bardzo rozsądnych ludzi, doświadczonych w tematyce psiej, u których będzie miał zapewnioną wodę, którą Blacky tak bardzo lubi :). Quote
konfirm13 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Jak się cieszę :loveu:. Blakuś szczęściarz. Czekamy na fotki :lol:. I trzymam kciuki za braciszków, żeby im sie też jak najprędzej udało znaleźć dobre domki Quote
Morska Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 BŁAGAM O DT!!! BŁAGAM O DT DLA MALCA!!! INACZEJ GROZI IM WYNISZCZENIE!!! Szczenięta nie mają już lamblii, ale zaraziły się w hotelu Kokcydiami (Isospora)!!! Bez dt nie wyzdrowieją!!! Teraz dostały pierwszą dawkę leku, za dwa tygodnie mają dostać kolejną i dopiero po miesiącu od drugiego podania badanie kału. To oznacza, że są wyjęte z adopcji!!! Potrzebne im dt, bo nie wyzdrowieją!!! Quote
konfirm13 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Strasznie pechowo:-(. Biedne szczeniole. Najpierw były lamblie, teraz kokcidia.... Coś to niezbyt dobrze świadczy o stanie sanitarnym hoteliku, w którym są maluchy......:shake:. Quote
konfirm13 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [IMG]http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/15/15,1238705621,5/stock-photo-beautiful-german-shepard-dog-with-flowers-and-easter-eggs-27822397.jpg[/IMG] [B]Wszystkim wspierającym Zorkę i jej dzieci - wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocy. [/B] [B] Samej Zorce wielu lat szczęścia w wymarzonym domu, a szczeniakom - zdrowia i dobrych, kochających domków[/B] Quote
Morska Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Gajowa, wciąż w hotelu... . Mają wyróżnienia non stop praktycznie na tablicy i jeszcze kilku innych portalach. Są pytający, ale nic z nich nie wynika, a one rosną i niedługo nie będą już szczeniętami. Już teraz siegają do kolana i dodatkowo muszę je jak najszybciej rozdzielić, a nie mam gdzie, bo Jogurt bije Jankesa, który się nie broni. Są jeszcze zbyt młode na kastrację, by w ten sposób utemperować Jogurta. Jankes już ma szramy tuż przy oku i to nie byle jakie. Nie mniej obaj mają się dobrze, są zdrowi, nic im nie dolega, Jogurt wpatrzony w człowieka jak w obrazek, a Jankes woli towarzystko czworonogów, wciaż jest ciekawski tak jak był w wieku 3 tygodni. Ja Was bardzo przepraszam za brak informacji przez ostatni czas. Quote
Recommended Posts