Jump to content
Dogomania

Kochany agilitowy psiak - Sonia mix Lancashire Heeler

Recommended Posts

Posted

[quote name='phase']Świetna z niej modeleczka. :loveu:[/QUOTE]

Lubi pozować :loveu:

[quote name='ania90'][URL]http://img90.imageshack.us/img90/9666/20130101711001.jpg[/URL] ale pyszne bylo :)[/QUOTE]

Sonia coś ostatnio często wystawia jęzorek do zdjęć :p

[quote name='Jessica89']Sonieczka jest naprawdę przepiękna:loveu:[/QUOTE]

Miło nam :loveu:

[quote name='Ada i Fanta']Sonia Ci się w kota zamienia :lol: Skoro łazi po drzewach to może niedługo zacznie drapać Ci meble[/QUOTE]

Sonka to nie za bardzo przepada za kotami :roll: Oby tylko nie niszczyła :evil_lol:

[quote name='unikatowydiament']cześć :) :)[/QUOTE]

Witamy :loveu:

Posted

Witajcie cioteczki :loveu:

Ponieważ niedługo zawody postanowiłam kupić Sonce taki tunel :
[URL]http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/busa-tunel-dzieciecy__0124478_PE281145_S4.JPG[/URL]
jadę jutro specjalnie pod Warszawę , aby kupić małej :loveu:
Jak zobaczyłam ceny to się przeraziłam , bo są od 130 zł do nawet 400 :crazyeye:
A ja znalazłam taniej , bo ten jest taki dla dzieci ;)Ale zawsze lepsze to niż nic ...

W tym tygodniu jeszcze trzeba będzie pojechać z Sonią do weta na szczepienie ;)

Posted

Czeeść :)

Ten dla dzieci jak najbardziej się sprawdzi, można przy jednym jego końcu doszyć jakiś kawałek materiału - tak, aby tworzył prowizoryczny, psi tunel. ;)

Na wściekliznę czy wirusówki? :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Czeeść :)

Ten dla dzieci jak najbardziej się sprawdzi, można przy jednym jego końcu doszyć jakiś kawałek materiału - tak, aby tworzył prowizoryczny, psi tunel. ;)

Na wściekliznę czy wirusówki? :)[/QUOTE]

Dzięki za radę :loveu: .... Wścieklizna

Posted

[quote name='Sonka95']Dzięki za radę :loveu: .... Wścieklizna[/QUOTE]
Eee, to tylko tak luźno rzucony pomysł :P Nie ma za co :D

Aa, rozumiem. My też wściekliznę co rok, bo mus, ale na wirusówki szczepimy co 2lata ;)

Posted (edited)

Zawsze to jakiś pomysł ;)
Tunel ma [COLOR=#333333][FONT=Verdana]Długość: 145 cm i [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Średnice: 46 cm [/FONT][/COLOR];)

Edited by Sonka95
Posted

Witajcie dzisiaj mam mega szczęśliwy dzień :lol:

Po pierwsze wygrałam w konkursie MP i wkrótce przyjdzie do nas : frisbee , kliker , saszetka na smakołyki i gwizdek :loveu:

Po drugie na 100 % jedziemy na zawody , bo jesteśmy już zapisani :cool3:

Po trzecie jeszcze wstrzymam się z kupnem tunelu do następnego tygodnia , bo dzisiaj pożyczamy od znajomej prawdziwy psi tunel taki jaki będzie na zawodach :loveu: Zaczniemy już dzisiaj ćwiczyć , bo mamy nie wiele czasu ... ;) Porobię Sonce foteczki w tunelu ;)

U nas teraz leje :-(

Guest wolfheart
Posted

super że organizujesz Soni takie zajęcia:p Zawody to już coś:D

Posted

To super dzień ;)
Ja zapomniałam kompletnie o tym tunelu, przecież miałyśmy się zgadać, sorki ;)
A pożyczaliście od kogoś z dogo ? Taki z Trixie czy prawdziwy z tej ala gumy ? :smile:
Powodzenia, ale Sonka napewno szybko załapie o co biega :smile:

Posted

Ojej jak Ci fajnie :D Też by mi się przydało wygrać saszetkę na smaczki, bo ja to wszystko po kieszeniach noszę...
Życzę powodzenia w ćwiczeniach! Sonia na zawodach na pewno wszystkich wymiecie :loveu:

Posted

[quote name='Sonka95']
Po pierwsze wygrałam w konkursie MP i wkrótce przyjdzie do nas : frisbee , kliker , saszetka na smakołyki i gwizdek :loveu:

U nas teraz leje :-([/QUOTE]
A co to był za konkursik?.
Gratuluję! :)

U mnie też, cały dzień... :shake:

Posted

[quote name='Sonka95']Witajcie dzisiaj mam mega szczęśliwy dzień :lol:

U nas teraz leje :-([/QUOTE]

Gratuluje wygrania:)
U nas rano tak lało, ze Kama z klatki wyjść nie chciała. Zima i deszcz:(

Posted

[quote name='Ty$ka']Tez miałam się zapytać, bo od jakiegoś czasu nie kupuję żadnych psich czasopism ;)
[/QUOTE]
Ja jak z ciekawości policzyłam ile wydałam na gazety to aż się przeraziłam i nie uwierzyłam.....

Posted

[quote name='Korenia']To u was udany dzień :)![/QUOTE]
I to bardzo :loveu:

[quote name='marta.k9080']super że organizujesz Soni takie zajęcia:p Zawody to już coś:D[/QUOTE]

To będą nasze pierwsze zawody zobaczymy jak nam pójdzie ;)

[quote name='paulaa.']To super dzień ;)
Ja zapomniałam kompletnie o tym tunelu, przecież miałyśmy się zgadać, sorki ;)
A pożyczaliście od kogoś z dogo ? Taki z Trixie czy prawdziwy z tej ala gumy ? :smile:
Powodzenia, ale Sonka napewno szybko załapie o co biega :smile:[/QUOTE]

Spoko ;)
Ten tunel , który pożyczyliśmy jest [URL="http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXcmNdPsVhYDaztpf04GS1Xbq3Cdsa9XbBnXvZGz7hH9B4-2hHtlwdi7vPEg"]czerwony z Royal Canin [/URL] ... nie od nikogo z dogo ;)
Od znajomej , która ma springer spaniela angielskiego :loveu:

[quote name='Collie']No, no gratulujemy takiego sukcesu, podbijacie podium. :)
Czekamy na zdjęcia, a z chęcią może na filmik? :eviltong:[/QUOTE]

Dziękujemy :loveu: Zobaczymy może będą i zdjęcia i filmik ;)

Posted

[quote name='Ada i Fanta']Ojej jak Ci fajnie :D Też by mi się przydało wygrać saszetkę na smaczki, bo ja to wszystko po kieszeniach noszę...
Życzę powodzenia w ćwiczeniach! Sonia na zawodach na pewno wszystkich wymiecie :loveu:[/QUOTE]

Ja to kiedyś nosiłam w kieszeniach , a od jakiegoś czasu kupuje smaki Hiltona , które są w fajnym opakowaniu do , którego potem wrzucam karmę i jest ok :cool3:
Zobaczymy , ale będą problemy w bieganiu do tunelu , jak wolno idę to od razu wbiega , ale jak szybciej to za każdym razem omija tunel :-(

[quote name='phase']A co to był za konkursik?.
Gratuluję! :)

U mnie też, cały dzień... :shake:[/QUOTE]

Konkurs smsowy w , którym odpowiadało się na pytanie i wpisywało odpowiedz :loveu:
Wysłałam tylko jednego smsa i to pierwszy raz i wygrałam :crazyeye:

[quote name='Ty$ka']Tez miałam się zapytać, bo od jakiegoś czasu nie kupuję żadnych psich czasopism ;)
Gratulacje wygranej i udanego dnia :)[/QUOTE]

[quote name='phase']Ja jak z ciekawości policzyłam ile wydałam na gazety to aż się przeraziłam i nie uwierzyłam.....[/QUOTE]

Ja powiem szczerze , że kupiłam gazetę Mojego Psa tylko dla kalendarza ;)
Kiedyś to kupowałam : Przyjaciela Psa , Mojego Psa i Pies ... i tak przez kilka lat
Ile na to kasy poszło to wolę nie liczyć , ale na pewno powyżej 200 zł :-o
Gazety o psach mam wszędzie zajmują masę miejsca :roll:
A książek o psach to tez mam pełno :cool3:

[quote name='zuzza']Gratuluje wygrania:)
U nas rano tak lało, ze Kama z klatki wyjść nie chciała. Zima i deszcz:([/QUOTE]

Moja to zawsze jak widzi , że pada to to samo z klatki nie chce wyjść :roll:
Biega od drzewa do drzewa , aby się schować ... kiedyś jakiś pan się z tego śmiał ;)

Posted

Witajcie ;)

Sonia wczoraj jak zobaczyła tunel to weszła do niego za smakiem i potem tak kilka razy , aż się zdziwiłam , bo szybko załapała o co chodzi ;) Po kilku razach chyba pomyliła tunel z przeszkodą do skakania i wskoczyła na tunel :-o Potem się bała do niego wchodzić i musiałyśmy zaczynać od nowa :roll:
Dzisiaj już dobrze nam wychodzi , ale jest problem bo jak próbowałam w biegu żeby Sonia wbiegła to za każdym razem omija tunel i biegnie koło mnie ... wtedy wracam się i pokonuje nie raz nawet za 3 razem dopiero :diabloti: Jak idę wolno to za każdym razem wejdzie :cool3:

Stracimy trochę czasu na zawodach na tym tunelu na pewno :roll: Z resztą sobie poradzimy ;) A mam takie pytanie do osób , które brały kiedyś w zawodach agility :co powinnam wziąść na zawody ?

Na pewno wezmę : smakołyki , dwie smyczki krótką i dłuższą oraz książeczkę szczepień chociaż nie wiem czy jest potrzebna i coś jeszcze ?

Posted

większość osób bierze jeszcze klatkę, żeby mieć gdzie przetrzymać psa między przebiegami, ale nie jest konieczna. plus na pewno miska z wodą. i wygodną obrożę, żeby można ją było szybko zdjąć przy starcie, ale pewnie w Minus Zero jeszcze nie trzeba.. ;)