stepelkaa Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 U mojej suni, ( cieczka od początku września do ok. 20.09) kiedy ścisnę sutki wydobywa się tylko kropelka mleka. Brzuch nieznacznie (aczkolwiek na pewno ) rośnie jej na boki w okolicach żeber, po prostu poszerza się a talia nadal pozostaje szczupła. Nie ma różnicy w spożywaniu przez nią pokarmów, nie opiekuje się żadnymi zabawkami, nie dopomina się pieszczot więcej niż zwykle, skacze, biega. Czy ona może być w ciąży? Czy to może być ciąża urojona? I czy ciąża urojona nie występuje czasem po 2 miesiącach od cieczki ? Czy w czasie ciązy urojonej może rosnąć brzuch? a może jest to po prostu mało liczny miot? Quote
green-girl Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Pierwsze pytanie i chyba najważniejsze brzmi czy suka była kryta w cieczce? Jeśli była kryta to polecam iść na USG i upewnić się czy jest w ciąży czy nie. Co do ciąży urojonej to jest tu wiele tematów. W trakcie ciąży urojonej może rosnąc brzuch, suka może nawet wykazac normalne objawy porodu (choć nie jest w ciąży). Mleko w zasadzie powinno się pokazać po spadku progesteronu we krwi czyli po ok 2 m-cach od cieczki ale nie jest to regułą. W Twoim przypadku najważniejsze jest wykluczenie/potwierdzenie normalniej ciąży. Quote
Mrągowia Tym Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Czy ktoś z Was miał taki przypadek. Moja sunia była kryta dwa razy. Poszliśmy na Pierwsze USG, widać było trzy szczeniaki. Powtórne USG mieliśmy za tydzień i okazało się ze jest jedno szczenie. Na następne USG umówiłam się na tydzień przed planowanym porodom i tu zaskoczenie niem ma szczeniąt, wczoraj był planowany poród poszłam jeszcze raz i diagnoza powtórzyła się, brak ciąży. Czy ktoś z was spotkał się z takim przypadkiem ? Quote
xxxx52 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='stepelkaa']U mojej suni, ( cieczka od początku września do ok. 20.09) kiedy ścisnę sutki wydobywa się tylko kropelka mleka. Brzuch nieznacznie (aczkolwiek na pewno ) rośnie jej na boki w okolicach żeber, po prostu poszerza się a talia nadal pozostaje szczupła. Nie ma różnicy w spożywaniu przez nią pokarmów, nie opiekuje się żadnymi zabawkami, nie dopomina się pieszczot więcej niż zwykle, skacze, biega. Czy ona może być w ciąży? Czy to może być ciąża urojona? I czy ciąża urojona nie występuje czasem po 2 miesiącach od cieczki ? Czy w czasie ciązy urojonej może rosnąć brzuch? a może jest to po prostu mało liczny miot?[/QUOTE] zostala pokryta ? jezeli USG nie stwierdzi ciazy,a ma ciaze urojona mozesz ja wykastrowac ,nie bedziesz miala problemu ,no i pies Quote
Recommended Posts