Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cezarek, czekamy na wiosnę .... :)
A jak sie ma Wasza Zelinka Iwonko? bo Wasza ona chyba? :) - widziałam ja na stronie wolontariuszy, w Specjalnych do adopcji.
Chciałoby się pomóc wszystkim a tak mało można ...

Posted

[quote name='Kasia77']Cezarek, czekamy na wiosnę .... :)
A jak sie ma Wasza Zelinka Iwonko? bo Wasza ona chyba? :) - widziałam ja na stronie wolontariuszy, w Specjalnych do adopcji.
Chciałoby się pomóc wszystkim a tak mało można ...[/QUOTE]
Zelinka w dobrej formie, mamy jeszcze 2 podobne do niej, starsze owczareczki -Melę i Florcię

Posted

Tak Zelinka to jeszcze sobie dość dobre radzi - ale oprócz Meli i Flory starszych suniek mamy weteranke Finke - jest troche przy kości - ale to wynik braku spacerów - bo 20min raz na tdzien trudno nazwac spacerem - strasznie dlugo w schronisku i raczej bez szans na adopcje. :(

Posted

Dzis jedziemy na spacery - wzielam dzien urlopu bo jutro zaczynaja sie Swieta i schronisko czynne tylko 2 godziny .
Mamy z Sambo pewien plan dla Cezarka - ale to pewnie juz po Swietach i na razie nie ma pewnosci.
Tak czy tak chyba trzeba bedzie zmienic tytul watku i ogłosic zbiórkę. :)

Posted

[quote name='iwna5702']Dzis jedziemy na spacery - wzielam dzien urlopu bo jutro zaczynaja sie Swieta i schronisko czynne tylko 2 godziny .
Mamy z Sambo pewien plan dla Cezarka - ale to pewnie juz po Swietach i na razie nie ma pewnosci.
Tak czy tak chyba trzeba bedzie zmienic tytul watku i ogłosic zbiórkę. :)[/QUOTE]

Trzymam kciuki w takim razie za powodzenie planu:)

a babciom może by kiedyś jakiś wspólny watek założyć?

Posted

[quote name='Kasia77']Trzymam kciuki w takim razie za powodzenie planu:)

a babciom może by kiedyś jakiś wspólny watek założyć?[/QUOTE]
tok to mi też chodzi po głowie :)

Posted

[quote name='iwna5702']Sporo tych staruszkowych watków - ale zawsze to jakas okazja, żeby sie pokazały :)[/QUOTE]

ogromna okazja :) , nie każdy grzebie po różnorakich stronach, choćby tych schroniskowych a większości psów nigdzie indziej nie widać .
Gdyby mnie np. nie poniosło na stronę wolontariuszy - psów z palucha, nie znalazłabym nigdy Igi i pewnie nigdy nawet o niej nie usłyszała...,
Na koszyczkowym tez się te bidy gubią po drodze , więc babciom warto założyć wspólny wątek...

Mizianko Cezar ;)

• 3 weeks later...
Posted

U Cezarka stara bieda, tzn. trwa schroniskowy byt, wczora na szczescie swiecilo slonce zza chmur i piesio mogl odbyc swoj spacer oraz pospac potem troche na kocyku - wiec ten dzien uwazamy za udany :)

Posted (edited)

Niestety dzis dostalam fatalna wiadomość - Cezarek od dawna cierpiał na nogi, dziś była u niego moja kolezanka, Cezarek nie mógł wydostać sie z budy, widac było, ze oprócz wszystkiego dopadly go dolegliwosci zoloadkowe.

NIE MA JUZ NA CO CZEKAC CEZAREK MUSI OPUŚCIC SCHRONISKO - ZBIERAMY NA DT/HOTELIK.

Bardzo prosze wszystkich nawet o drobne deklaracje.

Zapraszam rowniez na bazarek dla pozostalych naszych podopiecznych.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242802-Buty-torby-psie-gadżety-dla-staruszkow-w-potrzebie-do-06-05-2013-godz-20-00/page2[/URL]

Edited by iwna5702
Posted

Troszke mi ulzylo - wiesci na dzis sa takie, ze Cezar po zaaplikowaniu zastrzyku, wrócil do swojego boksu.
Jednak jest to ostrzezenie zeby jednak zaczac zbierac pieniazki i organizowac mu wyjscie ze schronu :)

Posted

[quote name='iwna5702']Troszke mi ulzylo - wiesci na dzis sa takie, ze Cezar po zaaplikowaniu zastrzyku, wrócil do swojego boksu.
Jednak jest to ostrzezenie zeby jednak zaczac zbierac pieniazki i organizowac mu wyjscie ze schronu :)[/QUOTE]

a zastrzyk na co właściwie dostał? jakaś diagnoza - jak go weter, ocenia?

Posted

Na razie nic wiecej nie weim, na telefon sie nie da, wiec pewnie dopiero w sobote cos ustale i zaraz napisze na watku.
Podejrzewam, ze głównie bylo to cos p/bolowego

Posted

Niestety dopoki sama do niego nie dojade nie dwoiem sie jak jest naprawde.
Dzis jednka powtorzyla sie niedobra wiadomosc, ze Cezarek siedzi w boksie nie porusza sie i nie wstaje na lapki.
Kolezanka, ktora z nimwychodzi w tygodniu i zaprowadzila go wczoraj do szpitala nie wyszla z nimna spacer - bo obawiaa sie ze Cezar ja dziabnie - bo wczoraj z bólu rzucal sie na wszystkich u lekarza.
Tak wiec przy swoim schorzeniu, ktore wymaga jak najwiecej ruchu Cezar nie ma szans na codzienny spacer.

Ten pies potrzebuje pomocy ...