Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anja2201']Coraz słabsza jest , ale jeszcze pełna życia , wygląda niestety jak szkielet :([/QUOTE]

To bardzo smutne, takie czekanie na nieuchronne :(

Posted

zapraszam na bazarek dla Loli :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252826-Robi-się-i-długo-będzie-się-robił-(ciuszki-)?p=22112265#post22112265[/URL]

Posted

Anie, proszę niech mi któraś mająca dostęp do konta potwierdzi wpłatę na bazarku

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252378-Dużo-markowych-i-lnianych-na-chorą-Lolkę-do-23-04-do-21-00[/URL]

Posted

[quote name='Aska7']Anie, proszę niech mi któraś mająca dostęp do konta potwierdzi wpłatę na bazarku

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252378-Dużo-markowych-i-lnianych-na-chorą-Lolkę-do-23-04-do-21-00[/URL][/QUOTE]

Jutro poszukam Twojej wpłaty bo gdzieś zgubiłam :oops: i potwierdzę :)

[quote name='Finlora']Zaglądam do Loli i trzymam kciuki za dziewczynkę...[/QUOTE]

Z Lolą gorzej , wczoraj przy jedzeniu zaatakowała swojego kolegę z którym jadają razem od miesięcy , zrobiła to z głodu , myślę ,że w ciągu kilku dni trzeba będzie pozwolić jej godnie odejść :(:(:(:(

Posted

[quote name='Anja2201']
Z Lolą gorzej , wczoraj przy jedzeniu zaatakowała swojego kolegę z którym jadają razem od miesięcy , zrobiła to z głodu , myślę ,że w ciągu kilku dni trzeba będzie pozwolić jej godnie odejść :(:(:(:([/QUOTE]Cholera jasna! Dlaczego te cudowne psiaki musi spotykać coś takiego... :( :( :(

Posted

Może powinna jadać osobno. Jak ma dobry humor i nie czuje się źle, to jej wygląd nie powinien być żadnym wyznacznikiem eutanazji.
Nie wiem jak jest z Lolką w realu, ale wiem tyle, że pies nie powinien cierpieć, a Lolka pomimo wszystko z waszych opisów nie zachowuje się jak cierpiący pies. Trudne to :(

Posted

[quote name='Aska7']Może powinna jadać osobno. Jak ma dobry humor i nie czuje się źle, to jej wygląd nie powinien być żadnym wyznacznikiem eutanazji.
Nie wiem jak jest z Lolką w realu, ale wiem tyle, że pies nie powinien cierpieć, a Lolka pomimo wszystko z waszych opisów nie zachowuje się jak cierpiący pies. Trudne to :([/QUOTE]

Teraz już jedzą osobno , mi bardziej chodzi o to ,że Lolka czuje bardzo duży głód mimo tego ,że zjada podwójną porcję .Przez 9 miesięcy nigdy nie burknęła na Lizaka , a wczoraj go zaatakowała bo jest już tak bardzo głodna :( Nie chce po prostu dopuścić do tego ,żeby Lolka cierpiała tak jak Tami , chcemy zdążyć chwilę przed . Bardzo ciężko patrzeć na młodego psa przed którym powinno być całe szczęśliwe życie i zastanawiać się czy to już czy jeszcze chwilę :(

Posted

[quote name='Aska7']Może dawać jej w ciągu dnia jakieś słodycze. W jej stanie nadmiar cukru jest bez znaczenia, a nie będzie tak bardzo głodna.[/QUOTE]

Nie wiem tylko czy wtedy trzustka nie będzie bolała ?

Posted

Trzustkowym ( mam taką sunię z niewydolnością) szkodzą białka i tłuszcze, cukier nie. Nie wiem co ma z trzustką Lolka, ale chyba można zapytać weta.

Posted

[quote name='Aska7']Trzustkowym ( mam taką sunię z niewydolnością) szkodzą białka i tłuszcze, cukier nie. Nie wiem co ma z trzustką Lolka, ale chyba można zapytać weta.[/QUOTE]

Zadzwonię później do weta i zapytam . Dzięki za podpowiedź .

Posted

[quote name='Aska7']Może dawać jej w ciągu dnia jakieś słodycze. W jej stanie nadmiar cukru jest bez znaczenia, a nie będzie tak bardzo głodna.[/QUOTE]

[quote name='Anja2201']Zadzwonię później do weta i zapytam . Dzięki za podpowiedź .[/QUOTE]
I co, pytałas Aniu ? To byloby jakies rozwiazanie, jest taka biedna ...

Posted

Zapraszam na minibazarek 40% dla Loli:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253276-%2A-Ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-kilka-pr%C3%B3bek-kalendarz-dla-Lizaka-i-Loli-do-4-06-14?p=22165757#post22165757[/URL]

Posted

Dzisiaj albo w poniedziałek Lola pojedzie do weterynarza, który oceni jej stan.
Jest już bardzo chuda, ale to cudowna sunia:) Bardzo wpatrzona w ludzi.
Patrząc na nią, na to jak się zachowuje człowiekowi nie chce się wierzyć, ze koniec może być tak blisko.
O coś słodkiego na pewno spytamy przy wizycie

Posted

Lola była u weta , została zbadana , jest bardzo chudziutka , ale jeszcze nie skrajnie wyczerpana , odczuwa ciągły głód , ale fizycznie nie cierpi . Na poczucie głodu chyba mamy sposób , zapytałam o słodycze , wet podpowiedział ,żeby podawać wodę z miodem (cukier z miodu wchłania się już w ustach ) .Nie jest dobrze , ale jeszcze jakiś czas Lola przed sobą ma .

Zapraszam też na bazarek dla Loli (kawa i herbata )
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253341-kawa-rozpuszczalna-i-herbatka-dla-3-psiak%C3%B3w-i-Amicus-Canis-!-do-06-06?p=22174110#post22174110[/url]