Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam na imię Klara.
Ludzie mówią, że jestem podobna do jakiegoś takiego psiaka, którego nazywają collie. Nie wiem czy to prawda i niewiele to dla mnie znaczy.
Moje podobieństwo do innego psa nie da mi bowiem tego, o czym marzę i za czym tęsknię – DOMU.
Od pewnego czasu moim domem jest schronisko dla bezdomnych zwierząt w Ostródzie. Jest nas to dużo i nikt nie ma dla nas tyle czasu, ile my potrzebujemy.
Ja mam dopiero 2-3 lata – i kocham ludzi. Kocham świat, życie. Ale mimo, że tak bardzo chcę pokazać wszystkim moją miłość – nikt się nie zatrzymuje. Wszyscy przechodzą dalej. Staram się więc jeszcze bardziej, wyciągam łapki – ta siatka czasem tak bardzo ociera mi poduszeczki, że aż boli – ale nadal pozostaję sama, samotna i bez szans.
Czy naprawdę nikt nie zatrzyma się przy mnie.
Czy ktoś mnie stąd zabierze, da mi tą szansę – pokaże ten wspaniały świat na zewnątrz schroniskowego terenu.
Czy ktoś da mi szansę na godne życie – ja proszę przecież o tak niewiele: dach nad głową, posłanie, miska. Nie jestem wymagająca.
Wiecie, marzę sobie czasem, że mam swoich ludzi, swój dom, że biegam i bawię się na spacerach – a później budzę się w mojej rzeczywistości – i jest mi wtedy chyba jeszcze gorzej.
Jeśli szukasz wiernej suczki, takiej, która dla ciebie zrobi wszystko, która nie spuści z ciebie oczu, która pokocha na zawsze – wybierz mnie, zatrzymaj się przy mnie, pogłaszcz moją głowę – i...zabierz mnie do siebie.
Tak bardzo proszę. Kiedy przyjdziesz? Czekam!!!
Klara

Posted

Klara pokaż się wszystkim na pierwszej stronie :)

Już jutro będę u Ciebie, wymiziam Cię i będę życzył Ci Wesołych Świąt, wiedząc i tak, że wcale one takie wesołe nie będą, bo spędzone w schronisku:-( Tak bardzo bym chciał bys miała już swój domek, swój ciepły kąt, swoją miskę, swoją rękę do głaskania, serce, które by Cie kochało !!

Posted

HOOOOPPPP Ślicznotko!! :laola:

PS wujaszku to dziś byłeś w schronisku?! Szkoda, że dopiero teraz to przeczytałam bo poprosiłabym, żebyś wymiział Klarcie także ode mnie :(

Posted

BosiaB_86 napisał(a):
HOOOOPPPP Ślicznotko!! :laola:

PS wujaszku to dziś byłeś w schronisku?! Szkoda, że dopiero teraz to przeczytałam bo poprosiłabym, żebyś wymiział Klarcie także ode mnie :(

wymiziałem od wszystkich Klarę, Dalej stoi smutna, oparta o kraty wypatruje..