Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam ciepło ciała mamy i zapach ukochanego ukochanego człowieka
Pamiętam wieczorne spacery- łapa przy nodze, noga przy łapie
Pamiętam leniwe pieszczoty i uśmiech na Twojej twarzy
Pamiętam szaleńcze zabawy na rozgrzanej ciepłem słońca trawie

Pamiętam.. bo tylko to mi pozostało...

Psotka trafiła do Schroniska jako kilkutygodniowy, nieświadomy swojego wlasnego losu szczeniak.Jej historia jest typowa, jak wiekszosci psow ze Schroniska.Byla efektem niekontrolowanego rozrodu.Czlowiek, ktory pozwolil jej otworzyc oczy - a tym samym zadal ogromny bol i skazal na odwieczna tulaczke, nie mial zamiaru wysilic sie na tyle, zeby znalezc dom potomstwu swojej suki.Oddal je do Schroniska.Psotka byla sliczna i rozkoszna kuleczka, dlatego bardzo szybko znalazla dom..

Na 7 dlugich lat..

Niestety, nowi Panstwo rowniez potraktowali ja jak towar, niepotrzebny mebel.Sytuacja zmusila ich do zmiany miejsca zamieszkania - przeprowadzali sie z domu z ogrodem do mieszkania w bloku.Robili porzadki i wyrzucali wszystko, co nie pasowalo do ich nowego zycia.Wsrod tych "rzeczy" znalazla sie tez Psotka.

Trafila na zimny beton zdezorientowana, samotna.. a w jej oczach widac bylo niedowierzanie..

Dlaczego, moj ukochany Panie?

Za milosc? za wiernosc i przyjazn ?

Za co, moj ukochany Panie..

Czy tu moja droga sie skonczy ??

Tu?? W Schronisku dla Bezdomnych zwierzat?

Czy to jest moje przeznaczenie ??

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

okrutność ludzi i ich brak serca i empatii mnie przeraza i pograza, jak mogą spokojnie spać! ? zycze im tego samego porzucenia i zapomnienia, glodu zimna, samotności! :angryy:

Psotko nie trać wiary! sunia poszukuje szybciutko domku :-(

Posted

[CENTER]Psoteczka była dzisiaj na spacerze - spragniona miękkiej trawy pod łapami i widoku drzew starała się łapać każdy promień słońca na wolności, każdy szelest i szmer, który przypominał jej o dawnym, szczęsliwym życiu.Godnym życiu.

Serce krwawiło mi, gdy musiałam odprowadzić ją do boksu..Cioteczki, pomóżcie mi, sama nic nie zdziałam :placz: Trzeba pomóc Psotce :placz:

Ciociu Markulko, czy wystawiłaś allegro ?[/CENTER]

Posted

Po 7 latach domowego życia brutalnie "wyeksmitowana" z ciepła, spacerów, od swoich podwórkowych kolegów, swojego (jak by nie było:angryy: ) pańcia! :-(

Kto pomoże PSOTCE znów uwierzyć w człowieka???????:-( :-( :-( :-( :-(

Posted

Moge wystawic jeszcze jakiegos pieska na allegro ,bo Wiking którego wystawiałam odszedł za TM
[*]ZOSTAŁO JESZCZE 7 DNI WIĘC NIECH SKORZYSTA INNY PIESEK ,tylko powiedzcie który to wystawie

Posted

Mika to 4 letnia, malutka sunia.Trafila do Schroniska ze szczeniakiem- bardzo wychudzona, zaniedbana i wyeksploatowana.Była pieskiem starszej Pani, która zmarła, a wcześniej widocznie nie miała czasu (lub zapominała) się pieskiem zajmować.Teraz Mika dochodzi do siebie w Schronisku dla Bezdomnych Zwierzat we Wroclawiu.Naucz ja kochac.. 660767394