Agnieszka(Visenna) Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Pamiętam ciepło ciała mamy i zapach ukochanego ukochanego człowieka Pamiętam wieczorne spacery- łapa przy nodze, noga przy łapie Pamiętam leniwe pieszczoty i uśmiech na Twojej twarzy Pamiętam szaleńcze zabawy na rozgrzanej ciepłem słońca trawie Pamiętam.. bo tylko to mi pozostało... Psotka trafiła do Schroniska jako kilkutygodniowy, nieświadomy swojego wlasnego losu szczeniak.Jej historia jest typowa, jak wiekszosci psow ze Schroniska.Byla efektem niekontrolowanego rozrodu.Czlowiek, ktory pozwolil jej otworzyc oczy - a tym samym zadal ogromny bol i skazal na odwieczna tulaczke, nie mial zamiaru wysilic sie na tyle, zeby znalezc dom potomstwu swojej suki.Oddal je do Schroniska.Psotka byla sliczna i rozkoszna kuleczka, dlatego bardzo szybko znalazla dom.. Na 7 dlugich lat.. Niestety, nowi Panstwo rowniez potraktowali ja jak towar, niepotrzebny mebel.Sytuacja zmusila ich do zmiany miejsca zamieszkania - przeprowadzali sie z domu z ogrodem do mieszkania w bloku.Robili porzadki i wyrzucali wszystko, co nie pasowalo do ich nowego zycia.Wsrod tych "rzeczy" znalazla sie tez Psotka. Trafila na zimny beton zdezorientowana, samotna.. a w jej oczach widac bylo niedowierzanie.. Dlaczego, moj ukochany Panie? Za milosc? za wiernosc i przyjazn ? Za co, moj ukochany Panie.. Czy tu moja droga sie skonczy ?? Tu?? W Schronisku dla Bezdomnych zwierzat? Czy to jest moje przeznaczenie ?? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Psoteczko - księżniczko.. Quote
Ambra Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 okrutność ludzi i ich brak serca i empatii mnie przeraza i pograza, jak mogą spokojnie spać! ? zycze im tego samego porzucenia i zapomnienia, glodu zimna, samotności! :angryy: Psotko nie trać wiary! sunia poszukuje szybciutko domku :-( Quote
makulka Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Psotka na allegro. Pozwoliłam sobie skopiowac cały twój opis :placz:bo jest naprawde bardzo wzruszający Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 [CENTER]Dziękujemy kochanej cioteczce..[/CENTER] Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 [CENTER]Psoteczko malenka, czy ciotki ci pomoga?? :-( [/CENTER] Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 [CENTER]Psoteczka była dzisiaj na spacerze - spragniona miękkiej trawy pod łapami i widoku drzew starała się łapać każdy promień słońca na wolności, każdy szelest i szmer, który przypominał jej o dawnym, szczęsliwym życiu.Godnym życiu. Serce krwawiło mi, gdy musiałam odprowadzić ją do boksu..Cioteczki, pomóżcie mi, sama nic nie zdziałam :placz: Trzeba pomóc Psotce :placz: Ciociu Markulko, czy wystawiłaś allegro ?[/CENTER] Quote
makulka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 tak wystawiona ,zaraz postaram sie tez ja wystawic na alegratke Quote
Saksana Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Czy ona jest taka malutka, czy wydaje się bo jest na rękach :p Quote
paros Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Mogę pomóc umieścić w necie :roll: ale na kogo podać namiary?? :cool3: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Dziekujemy ! Psotka na 4 łapach : http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=26094&id_kat=11 Quote
Hala Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Psotka do góry! Mialam kiedyś Psotkę... :placz: Quote
Koperek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Po 7 latach domowego życia brutalnie "wyeksmitowana" z ciepła, spacerów, od swoich podwórkowych kolegów, swojego (jak by nie było:angryy: ) pańcia! :-( Kto pomoże PSOTCE znów uwierzyć w człowieka???????:-( :-( :-( :-( :-( Quote
Negri Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Psotka jest malutka, przytulaśna i naprawdę kochana :loveu: Pomóżmy jej jakoś......:-( Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 PSOTKA czeka na swoją szansę..na Pańcia który już nigdy jej nie zrani ani nie porzuci ! Quote
makulka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Moge wystawic jeszcze jakiegos pieska na allegro ,bo Wiking którego wystawiałam odszedł za TM [*]ZOSTAŁO JESZCZE 7 DNI WIĘC NIECH SKORZYSTA INNY PIESEK ,tylko powiedzcie który to wystawie Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 [CENTER]Saksana - nie zauważyłam Twojego pytania.Psotka jest małym mieskiem, mierzącym ok. 30 cm. Makulka- zaraz jakiegoś wykombinuję..[/CENTER] Quote
Agnieszka(Visenna) Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Mika to 4 letnia, malutka sunia.Trafila do Schroniska ze szczeniakiem- bardzo wychudzona, zaniedbana i wyeksploatowana.Była pieskiem starszej Pani, która zmarła, a wcześniej widocznie nie miała czasu (lub zapominała) się pieskiem zajmować.Teraz Mika dochodzi do siebie w Schronisku dla Bezdomnych Zwierzat we Wroclawiu.Naucz ja kochac.. 660767394 Quote
makulka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Mika i Psotka bez allegro zawiesili mi na tam konto:angryy: Quote
Recommended Posts