Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 755
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ile tu się komentarzy posypało podczas mojej nieobecności :p
Byliśmy dziś na długim spacerku i było dobrze. Na Liska chyba najbardziej działają smaczki i wołanie :-)
Choć wiadomo że i tak są psy, którym Lis nie odpuści, no ale trzeba go ćwiczyć dalej :)

Posted

[quote name='leónowa']Na dogocioteczki zawsze można liczyć! Wezmę po dwie sztuki tos i mastino, im więcej słodyczy tym lepiej:loveu:[/QUOTE]

Nie zapomnij o różowiutkich akcesoriach :loveu:

[quote name='Aga*Lis']Ile tu się komentarzy posypało podczas mojej nieobecności :p
Byliśmy dziś na długim spacerku i było dobrze. Na Liska chyba najbardziej działają smaczki i wołanie :-)
Choć wiadomo że i tak są psy, którym Lis nie odpuści, no ale trzeba go ćwiczyć dalej :)[/QUOTE]

Będzie dobrze :)

Posted

[quote name='Luzia']Nie zapomnij o różowiutkich akcesoriach :loveu: [/QUOTE]

No właśnie myślałam o ruszoffych kokardeczkach na uszka i ogonki (o ile im tego dziadostwa wcześniej nie obetnę:loveu::diabloti:)

• 2 weeks later...
Posted

To i ja się przywitam z Liskiem i jego właścicielką :)
Kolejna osoba z bliska (coraz to więcej osób z 3miasta widzę na forum ^^). Widziałam w galerii Gezowej, że wybierasz się do klubu agility, też z chęcią poznam tego przystojnego pana!

Posted

[quote name='Nanashi']To i ja się przywitam z Liskiem i jego właścicielką :)
Kolejna osoba z bliska (coraz to więcej osób z 3miasta widzę na forum ^^). Widziałam w galerii Gezowej, że wybierasz się do klubu agility, też z chęcią poznam tego przystojnego pana![/QUOTE]

Tore też widziałam na filmiku :p. Mam nadzieje że pojadę tam jak najszybciej ;).
Tylko żeby Lisek dobrze się zachowywał. Na początku był plan ze szkoleniem posłuszeństwa,
ale jakoś tak się zmieniło :smile:. Ponieważ Lis potrafi mieć niezłe odpały, choć rzadko. W końcu pies przesiąkł schroniskiem, niestety :shake:. Ale jest coraz lepiej :p.

Posted

Hej hej :)

[quote name='Nanashi']To i ja się przywitam z Liskiem i jego właścicielką :)
Kolejna osoba z bliska (coraz to więcej osób z 3miasta widzę na forum ^^). Widziałam w galerii Gezowej, że wybierasz się do klubu agility, też z chęcią poznam tego przystojnego pana![/QUOTE]

Oooo ja widzę, że trzeba jakiś spacer organizować :razz:

Posted

[quote name='Aga*Lis']Tore też widziałam na filmiku :p. Mam nadzieje że pojadę tam jak najszybciej ;).
Tylko żeby Lisek dobrze się zachowywał. Na początku był plan ze szkoleniem posłuszeństwa,
ale jakoś tak się zmieniło :smile:. Ponieważ Lis potrafi mieć niezłe odpały, choć rzadko. W końcu pies przesiąkł schroniskiem, niestety :shake:. Ale jest coraz lepiej :p.[/QUOTE]
Jeżeli Ula zauważy to "coś" w Lisku, to możesz się szykować na dojazdy do Gdańska na treningi - a tam na sporo dobrych rad, pełno śmiechu i niesamowitą atmosferę :)

[quote name='Talucha']Hej hej :)
Oooo ja widzę, że trzeba jakiś spacer organizować :razz:[/QUOTE]
Tyle nas jest, że można, ja z chęcią zapoznam Torkę z innymi psami :)

Posted

[quote name='Aga*Lis']Powiadasz to "coś"? Już się boję :lookarou:.[/QUOTE]

Mam chyba anty-talent do reklamowania :roll:
Nie bój się! Jeżeli buldog daje radę, to czemu Lisek nie? (niedawno kurs rozpoczął właśnie jeden plaskatek, hihi) Ja też się bałam, gdy szłam na spotkanie, a Tora pokazała jak na złość, ze nie będzie ze mną współpracowała, a mimo to jesteśmy już na 2 stopniu kursu, bo mój Szkodnik rozkręcił się :)

Posted

[quote name='Nanashi']Mam chyba anty-talent do reklamowania :roll:
Nie bój się! Jeżeli buldog daje radę, to czemu Lisek nie? (niedawno kurs rozpoczął właśnie jeden plaskatek, hihi) Ja też się bałam, gdy szłam na spotkanie, a Tora pokazała jak na złość, ze nie będzie ze mną współpracowała, a mimo to jesteśmy już na 2 stopniu kursu, bo się mój Szkodnik rozkręcił :)[/QUOTE]

Żartowałam sobie :evil_lol:. Choć Lisek ma ten charakterek. Często chętnie ze mną współpracuję, choć są i złe dni. Jest troszeczkę uparty, choć to często mi sprzyja jeżeli zależy mu na pochwale :p.

Posted

[quote name='Nanashi']Tyle nas jest, że można, ja z chęcią zapoznam Torkę z innymi psami :)[/QUOTE]
To my nadal z niecierpliwością czekamy na jeden wielki spacer :diabloti:. Charcia frekwencja ostatnio podupadła i nie możemy się zgadać, więc bardzo chętnie pójdziemy z kimś innym.

No i warto dodać, że Ula bardzo pomaga w wychowywaniu i szkoleniu psów, bo bez psiurka wpatrzonego w Ciebie cała zabawa w agility nie miałaby sensu :). Zdarzają się psiaki, które mają coś za uszami, więc to nie jest większy problem, bo da się to naprostować.

Posted

Oooo, jak super :). W Jasieniu same fajne psiurki mamy w tym jednego whippeta. My jesteśmy z osiedla obok - Wiszące Ogrody. Głównie na poligony chodzimy na spacery, rzadziej do lasu :)

Posted

Ja ich też nie mogę złapać ostatnio. Remont mieli jakiś czas temu i nie było czasu na długie spacery, więc może tak znikali w ciemnościach na chwile :diabloti:. Mieli dać znać jak skończą, żebyśmy wybrali się na dłuższy spacer, ale póki co jest cisza.

Często stado chodzi w okolicach 12:00. Dwa ogary polskie, doberman (suczka, 9 miesięcy), dwa weimary i kilka kundelków. Rzadko uda się złapać wszystkich naraz, ja przykładowo od około miesiąca nikogo nie spotkałam, bo wychodzę na spacer między 13, a 14.
Teraz właśnie też uciekam na spacer, ale w drugą stronę. W razie czego można się umówić przy jeziorku :). Młody nie jest konfliktowym psiurkiem, więc nie da Liskowi powodów do zjedzenia go :diabloti:

Posted

Tak :). Rzadko ostatnio bywam w tamtych rejonach, bo niestety w godzinach, w których ja chodzę, chodzi również jeden z dwóch szwajcarów. Już raz rzucił się na młodego z zębami, więc unikam ich. Niestety prawie zawsze pies jest luzem i najczęściej jak nas widzi to ma właścicielkę gdzieś... Nie wiem co jest nie tak z tym psem, bo innym razem jak był na spacerze z facetem to podleciał do nas i ładnie się przywitał. Raz jest ok, a raz leci z zębami...

Posted

Kojarzę go. Kiedyś jak psiaki biegały to podleciał do nas, ale na szczęście babka go złapała i jeszcze nam powiedziała że miała nadzieję że jak jej pies podleci to nasze będą w tym czasie pływać :shake:. A jak tam jesteś to w jakich godzinach?